Открийте ни и в

СВЯТ

Airbnb се оттегля от Китай

Базираната в Сан Франциско компания заяви, че китайските потребители все още ще имат право да резервират имоти в чужбина

публикувано

на

Сн.: Pixabay

Фирмата за ваканционни имоти под наем Airbnb заяви във вторник, че ще премахне всички обяви за имоти в континентален Китай от 30 юли, присъединявайки се към дълъг списък от западни интернет платформи, които са се отказали от китайския пазар.

Компанията отправи съобщението в писмо, публикувано в официалния й акаунт в WeChat, адресирано до китайските потребители, без да уточнява причините за решението си.

Базираната в Сан Франциско компания заяви, че китайските потребители все още ще имат право да резервират имоти в чужбина.

„Взехме трудното решение да пренасочим усилията си в Китай върху изходящите пътувания и да спрем нашите обяви от домакини в Китай, считано от 30 юли 2022 г.“, пише в писмото Натан Блечарчик, съосновател на Airbnb.

Платформата за резервации се присъединява към дълга редица западни интернет фирми като LinkedIn и Yahoo, които се оттеглиха от Китай.

Почти всички големи западни интернет платформи, включително Google на Alphabet и Facebook на Meta, са престанали да предоставят услуги на крайни потребители в континентален Китай, позовавайки се на причини, вариращи от цензура до затруднения в работата в страната.

Блечарчик каза, че решението е било трудно и се гордее с постигнатото от Airbnb в Китай.

„Решението не беше лесно за нас и знам, че е още по-трудно за вас“, каза той. „Заедно изградихме и развихме процъфтяваща общност на домакините в Китай и посрещнахме повече от 25 милиона пристигнали гости от 2016 г.”

CNBC за първи път съобщи за решението на Airbnb по-рано във вторник. New York Times съобщи, че като част от своето оттегляне Airbnb ще премахне около 150 000 обяви в Китай, от шест милиона, които имаше по света.

Според докладите престоят в Китай представлява приблизително 1% от бизнеса на Airbnb през последните години.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

⇩ Коментирайте ⇩

Най-четено

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА