Открийте ни и в

САЩ

Amazon отчита загуба заради спад на онлайн продажбите

Онлайн продажбите на гиганта в електронната търговия се понижиха с 3% през първите три месеца на годината

публикувано

на

Amazon ще съкрати 10 000 служители

Спадът в онлайн продажбите и нарастващите разходи са довели до това Amazon да регистрира първата си загуба от 2015 г. насам.

Онлайн продажбите на гиганта в електронната търговия се понижиха с 3% през първите три месеца на годината, тъй като бумът в бизнеса му по време на пандемията започва да отслабва, съобщиха от фирмата.

Растежът в други части на бизнеса й, включително изчисления в облак и реклама, остава силен. Но компанията се бори с въздействието на нарастващите разходи и последиците от войната в Украйна.

Като цяло Amazon отчете загуба в размер на 3,8 млрд. долара, като голяма част от нея се дължи на загуби от инвестицията в производителя на електрически автомобили Rivian.

Amazon наема още 100 хиляди служители

Компанията прогнозира ръст на продажбите от едва 3 % през следващите месеци – значително забавяне в сравнение с двуцифрения ръст, на който се радваше през последните години, дори преди пандемията.

Общите продажби на фирмата продължиха да нарастват, като се повишиха със 7% на годишна база до 116,4 млрд. долара, задвижвани от Amazon Web Services (AWS). Приходите от AWS са се увеличили с 37% на годишна база, а приходите от реклама също са силни и са нараснали с 23%.

В други области обаче растежът се забави – особено в международния бизнес, където продажбите спаднаха с 6%.

Разходите също нарастват бързо. Инфлацията е добавила 2 млрд. долара разходи през това тримесечие.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

Най-четено