Открийте ни и в

САЩ

Amazon потвърждава амбиции в здравеопазването чрез сделка за $3,49 милиарда

Amazon се съгласи да изплати по 18 долара за акция на медицинската компания

публикувано

на

Amazon се насочва уверено и към здравеопазването

Гигантът в електронната търговия Amazon доказа, че е все по-заинтересован от дейност в областта на здравеопазването, след като обяви в четвъртък закупуването на утвърдената фирма за медицински услуги One Medical. Според съобщението от купувача сделката е на стойност 3,49 милиарда долара – сериозна инвестиция за новото попълнение в портфолиото на мощната компания.

Сделката демонстрира сериозно нарастване на амбициите на Amazon в областта на здравеопазването. Компанията започна с виртуални здравни посещение за нейните служители в Сиатъл през 2019 година, преди да предложи услугата и на други работодатели и в други градове под бранда Amazon Care.

One Medical е значим доставчик на здравни услуги, който предлага едновременно дистанционни услуги и възможност за среща с лекар в своите 182 офиса, разположени в 25 пазарни зони в САЩ.

Amazon обяви, че скоро ще доставя на клиенти в Калифорния пратки с дрон

Amazon се съгласи да изплати по 18 долара за акция на медицинската компания, чийто акции при затваряне на борсите в сряда се търгуваха по 16,95 долара броя. Като се включи нетния дълг на One Medical, общата стойност на сделката става 3,9 милиарда долара.

Новината вече се отрази в бранша на здравните услуги – акциите на някои от конкурентите на One Medical отбелязаха спад.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

Най-четено