Открийте ни и в

Коронавирусът

AstraZeneca: Лекарството ни срещу COVID предотвратява тежко изкарване на вируса

AstraZeneca също така разработва и лекарствен продукт за хора, които нямат достатъчно силен имунен отговор към ваксините срещу COVID-19

публикувано

на

Сн.: АП/БТА

Експерименталното лекарство с антитела на компанията AstraZeneca успява да намали тежкото протичане на COVID-19 или смърт при пациенти, които не са лекувани в болница, показват резултати в проучването на късен етап, съобщи в понеделник британският производител на лекарства.

Лекарството, наречено AZD7442, намалява риска от развитие на тежък COVID-19 или смърт с 50% при пациенти, които са имали симптоми в продължение на седем дни или по-малко, като по този начин препаратът отговаря на основната цел на изпитването.

“Ранната намеса с нашето лекарство от антитела може да доведе до значително намаляване на прогресирането на тежко заболяване, с продължителна защита за повече от шест месеца”, посочи вицепрезидентът на научноизследователска и развойна дейност в областта на биофармацевтиците в AstraZeneca Мене Пангалос.

AstraZeneca иска FDA да одобри лекарството им срещу COVID-19

Компанията ще обсъди данните със здравните власти, добавиха от AstraZeneca.

AstraZeneca също така разработва и лекарствен продукт като терапия за защита на хора, които нямат достатъчно силен имунен отговор към ваксините срещу COVID-19.

През миналата седмица компанията поиска спешно одобрение от регулаторните органи на САЩ за използването на това превантивно лекарство срещу коронавируса.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

Най-четено