Открийте ни и в

България

BG спасител извади с шамари чужденец от морето край Несебър (ВИДЕО)

Румънецът отказвал да изпълни разпорежданията на спасителите

публикувано

на

Пиян румънски турист беше изваден със сила от морето. Случаят е от Несебър, а конфликтът избухва, след като летовникът с надуваем дюшек отказва да излезе доброволно от бурното море. Кадри от сцената бяха качени в групата „Шофьори Несебър”.

Записът е заснет на Южния плаж в Несебър през уикенда. Участник в него е Йордан Костадинов, който вече 7 години е воден спасител. Пред камерата на „Нова телевизия“ разказа, че флагът бил жълт заради бурното море. Двама мъже с надуваем дюшек не реагирали на трикратния звуков сигнал да излязат от морето. Във водата първо влязъл друг спасител.

„Влезе моят колега и те започнаха да буйстват. Влязох и аз. Видях, че човекът е употребил алкохол, в смисъл миришеше на алкохол. Обясних му, че е забранено. Той взе да буйства, да псува”, разказва Йордан Костадинов.

Румънецът отказвал да изпълни разпорежданията на спасителите, разказват те. Така се стигнало до сблъсъка.

„След това скъси дистанцията между нас и аз съответно го бутнах малко по-силно и той падна. Все пак и ние сме хора, имаме нерви”, заявява Костадинов.

Приятелката на румънския турист се извинила на спасителите. А управителят на водно-спасителната служба на плажната ивица не вижда проблем в поведението на спасителите

„Той няма защо да бъде наказан, тъй като той си е свършил работата, за която е тук – да запази спокойствието и живота на хората”, заяви Иван Георгиев, управител на водноспасителната служба.

Почиващи по морето също оправдаха действията им.

При подобен конфликт водните спасители към момента разчитат единствено на плажния патрул, до идването на полицията. Смятат, че трябва да има санкции за всички непокорни летовници.

А Йордан Соктадинов съжалява, че си е изпуснал нервите.

 

⇩ Коментирайте ⇩

Най-четено

България

Гимназистите минават онлайн, затварят дискотеките в цялата страна

Преустановява се организирането на екскурзии и групови посещения на туристически обекти

публикувано

на

от

Виж цялата статия

От четвъртък за 14 дни (т.е. до 12 ноември) се затягат мерките срещу COVID-19 на територията на цялата страна. Мерките се регламентират с нова запоед на здравния министър проф. Костадин Ангелов.

 • Преустановяват се присъствените учебни занятия за учениците в гимназиален етап на образование;
 • Преустановява се присъственият учебен процес във висшите учебни заведения;
 • Преустановяват се груповите извънкласни дейности и занимания в присъствена среда, както и присъствените занятия в езикови центрове, образователни центрове, занимални и други, организирани от юридически и физически лица. Изключение се допуска за дейностите по интереси и занималните за ученици в начален и прогимназиален етап на образование;
 • Преустановяват се присъствените занимания в центровете за подкрепа на личностното развитие;
 • Провеждането на конгресно-конферентни мероприятия, семинари, изложения и други обществени мероприятия в присъствена форма се допуска при участие на не повече от 30 души;
 • Допуска се провеждането на културни и развлекателни мероприятия (театри, кина, сценични прояви, концерти, занятия от танцовото, творческото и музикално изкуство) при заетост на местата до 30 %;
 • Колективните и индивидуални спортни мероприятия с тренировъчен и състезателен характер на закрито и открито се провеждат без публика. Изключение се допуска за международния турнир по тенис Sofia Open 2020, като настаняването на зрителите е най-малко през две седалки;
 • Преустановяват се посещенията в дискотеки, пиано-барове, нощен барове, клубове и др. подобни нощни заведения за развлечения на закрито.
 • Заведенията за хранене и развлечения (ресторанти, заведения за бързо обслужване, питейни заведения, кафе-сладкарници и барове, с изключение на нощните заведения) трябва да осигурят дистанция от 1,5 м. между облегалките на най-близко разположените столове от две съседни маси. Не се допускат повече от 6 души на маса.
 • Собствениците и управители на обекти с обществено предназначение, търговски, административни и други обекти, предоставящи услуги на гражданите, трябва да създадат организация, така че да не се допускат повече от 1 човек на 3 кв. м. в съответния обект;
 • Преустановява се организирането на екскурзии и групови посещения на туристически обекти;
 • На всички пазари, тържища и базари на открито и закрито се създава организация за еднопосочно движение и осигуряване на дистанция от 1,5 м. между посетителите. Работещите и посетителите са длъжни да носят защитна маска за лице;
 • Със същата заповед се посочва, че преустановяването на плановия прием в областите в червената и оранжева зона не се отнася и за дейностите по рехабилитация, продължително лечение и психиатрична помощ.
BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК
Продължете по-нататък

България

Нинова: Ако продължим с бюджета на Борисов, годишно ще ни трябва 7 млрд. лв. заем

Нинова също изрази мнението, че захранването на различни сфери с пари от бюджета е предизборен ход

публикувано

на

от

Виж цялата статия

„Ако продължаваме така, както го е започнал Борисов и ще го остави след себе си, всяка година ще ни трябват между 3,5 млрд. и 7 млрд. нов заем, за да поддържаме системите“.

Това каза в „Лице в лице“ по темата за бюджета лидерът на БСП Корнелия Нинова като цитира данни на „Блумбърг“. По думите ѝ всяка година чрез корупционни схеми от държавата изтичат 10 млрд. лева.

Томислав Дончев за бюджета: Президентът има амнезия

Нинова също изрази мнението, че захранването на различни сфери с пари от бюджета е предизборен ход: „Важно е да се увеличи финансирането в приоритетните области, но още по-важно е как се прави и с каква цел“.

В подкрепа на думите си тя посочи, че 50 лв. към пенсиите например е мярка, която ще продължи до март – тоест до парламентарните избори, а увеличението на детските надбавки е със срок една година.

„В бюджета има само 300 млн. за икономиката. Ако нещо ще ни изведе от кризата, това е бизнесът и икономиката. Сигурно сте чували за мярката 60 на 40. За да получи тези пари, на малкия и среден бизнес се прави ревизия 10 години назад. Страшен натиск и бюрокрация. Това са време, документи… Минаха три месеца от кризата, те не могат да получат тези пари“, коментира Нинова.

Лидерът на опозицията заяви, че за да се увеличат заплатите на лекарите, от които имаме нужда в момента, е необходимо болниците да престанат да бъдат търговски дружества и така заплащането на медиците няма да зависи от печалбата на болничното заведение.

Нинова коментира още, че правителството е изпуснало контрола над COVID кризата и сега прехвърля отговорността на кметове и директорите на училищата.

„Отношенията ни с президента винаги са били принципни. Ние като партия не се месим в президентските работи – неговите решения са негови решения и той носи отговорността за тях“, заяви Нинова на въпрос имат ли разногласия с Румен Радев.

Попитана уволнен ли е началникът на кабинета на президента – Калоян Методиев, заради това, че е бил на нейно тържество, тя заяви: „Аз това не го разбирам, ако това е мотивът. Само, защото е бил на тържество на лидера на партията, която те е издигнала и помогнала да бъдеш избран, не го разбирам като мотив“.

Нинова каза още, че е рано да се мисли дали БСП отново ще издигне Румен Радев на следващите президентски избори, като подчерта, че процедурите за номинации в партията се спазват стриктно и вероятно ще бъдат разглеждани и други кандидати.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК
Продължете по-нататък

България

Томислав Дончев за бюджета: Президентът има амнезия

„Ако следваме призивите и препоръките на г-н президента, това, което правим, е едновременно правилно и едновременно неправилно“, каза Дончев

публикувано

на

от

Виж цялата статия

„По време на пандемия не е хубаво човек да се шегува със заболяване, само че се боя, че нашата демокрация има много болести. Като почнем от политическата дислекция и стигнем до политическата амнезия“.

Това каза на брифинг в Министерския съвет вицепремиерът Томислав Дончев във връзка с проектобюджета на държавата за следващата година.

По думите му много често се случва даден политически представител сам да забрави какво е казал преди няколко месеца.

Той визира президентът Румен Радев, цитирайки негови думи през месец април и призивите му за още мерки и още помощ: „Когато армията от безработни се множи всеки ден, мисля, че е неуместно да занимаваме хората с отношенията между президентската институция и изпълнителната власт. Необходими са още мерки“.

„Ако следваме призивите и препоръките на г-н президента, това, което правим, е едновременно правилно и едновременно неправилно“, каза Дончев.

Той попита кога правителството е сгрешило – дали сега, когато изпълнява призива му от пролетта за още мерки в подкрепа на всички сектори.

„Какво конюнктурно, предизборно или разоряващо има във всичко това, което описах до момента. В тежки времена, когато се натрупват пандемична, социална, икономическа криза, единственият, който може да помогне е държавата и държавата влиза в тази функция. Правим всичко възможно мерките да са бързи, да са фокусирани и да стигат до всеки“, каза Томислав Дончев.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК
Продължете по-нататък
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

Всички права запазени © BG VOICE е най-влиятелният български вестник в Чикаго, САЩ и Канада BG VOICE is the Bulgarian newspaper leader in Chicago, USA and Canada

Повече в несебър, спасител
Окончателно: 4 г. затвор за ресторантьор, застрелял готвача си във „веселяшка“ стрелба в Несебър

Върховният касационен съд потвърди присъдата от 4 години затвор за ресторантьора Кирил Христов-Принца, който застреля готвача на собствения си ресторант...

Затвори