Открийте ни и в

България

BG VOICE в изложба за българските медии по света в парламента (ВИДЕО)

През фотографския обектив посетителите имаха възможност да зърнат българската следа на Червения килим и в Бъкингамския дворец, да се потопят в работната атмосфера на някои от редакциите

публикувано

на

Изложба, подготвена от Българската телеграфна агенция представи българските медии по света в 80 снимки и архивни материали. В нея взех участие и BG VOICE.

Най-влиятелната българска медия зад граница беше представена с най-добрите си и интригуващи заглавия от портфолиото ни, включващо пълноцветен седмичник, онлайн радио с два стрийма музика, мобилното приложение BG LINKED и онлайн платформата www.BG-VOICE.com

Генералният директор на БТА Кирил Вълчев и председателят на парламентарната комисия по политиките за българите извън страната Антоанета Цонева откриха събитието на 8 юли в Народното събрание.

Сред гостите бяха представители на български медии от Австрия, Канада, САЩ, Сърбия, Украйна, Чехия, Швейцария.

През фотографския обектив посетителите имаха възможност да зърнат българската следа на Червения килим и в Бъкингамския дворец, да се потопят в работната атмосфера на някои от редакциите и да видят знакови места като Солаковия хан в Букурещ или паметника на Антонин Дворжак в Прага.

10 години BG VOICE

Изложбата ще продължи до 18 юли и ще включва и броеве на първата българска медия в Австрия – списание „Виена“, на единствената българска медия в Хърватия – списание „Родна реч“, и на единственото детско двуезично печатно издание „Фарче“ от Сърбия.

Ще бъде показан и първият брой на вестник „Форум“, който в продължение на 12 години (до 2013 г.) дава глас и самоличност на българската общност от Монреал, Канада.

Чрез архива на БТА посетителите ще имат възможност да видят как е изглеждал през 1980 година в Онтарио (Канада) независимият информационен вестник за българите „Кръгозори“, както и списание „Родолюбие“ от 1986 г., което дава представа за българския периодичен печат в Южна Америка.

БТА показва в изложба българските медии по света

BG VOICE – Чикаго, е носител на наградата

БТА показва в изложба българските медии по света

Тирана (23 ноември 2019) Тирана е домакин на 15-ата световна среща на българските медии, организирана от БТА. Основни партньори са Албанската телеграфна агенция и Албанската национална телевизия. Бе връчена традиционната награда “За принос в разпространението на българската култура от българоезична медия в чужбина”. Неин инициатор е Националният дарителски фонд (НДФ) “13 века България”. Наградата връчи доц. Георги Лозанов, дирекция Културни комуникации в БТА на Ясен Дараков (дясно). Пресфото-БТА снимка: Христо Касабов (ПК)

„За принос в разпространението на българската култура от българоезична медия в чужбина „13 века България“ за 2019 г.

Всяка седмица вестникът предлага уникално авторско съдържание с теми, които отразяват живота на българската диаспора. Екип от репортери в цяла Америка, Канада и България изграждат силен, независим вестник.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

⇩ Коментирайте ⇩

Най-четено

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА