Открийте ни и в

Коронавирусът

Експертният съвет към FDA одобри поставянето на бустерна доза от ваксината на Moderna

Бустерната доза от ваксината на Moderna ще е половин доза от 50 микрограма, в сравнение с първоначално поставяните 100 микрограма

публикувано

на

COVID-ваксините утроиха печалбата на Moderna
Сн.: АП/БТА

Екипът от независими експерти към Администрацията по храните и лекарствата на САЩ (FDA) гласува в четвъртък да препоръча поставянето на бустерна доза от ваксината на Moderna срещу коронавируса. Това ще позволи на милиони американци да се ваксинират с трета доза и по този начин да си гарантират допълнителна защита.

Панелът от експерти, наречен Vaccine and Related Biological Products Advisory Committee, гласува единодушно в подкрепа на бустерната доза. Решението ще бъде взето от FDA през следващите дни.

Препоръките на експертите следват плана, създаден миналия месец, за поставяне на бустерни ваксини на Pfizer. От това ще могат да се възползват всички над 65 години, живеещите в домове за дългосрочни грижи, хора с нарушена имунна система или тези, които работят на първа линия.

Третата доза от ваксината на Pfizer ще се постави 6 месеца след втората игла.

Бустерната доза от ваксината на Moderna ще е половин доза от 50 микрограма, в сравнение с първоначално поставяните 100 микрограма. За разлика от това, бустерната доза на Pfizer е същата като първоначално поставяните – от 30 микрограма.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

Най-четено