Открийте ни и в

САЩ

Конгресът получи данъчните декларации на Тръмп

Министерството на финансите е изпълнило съдебната заповед от миналата седмица за предаване на документите

публикувано

на

Тръмп повтори руската теза, че изпращането на танковете Abrams M1 на практика е ескалация, която би могла да доведе до ядрена война

Комисията по данъчни правила към Камарата на представителите в Конгреса на САЩ вече разполага с федерални данъчни декларации на Доналд Тръмп за 6 години, съобщи CNN. Това слага край на дългогодишната борба на демократите да се разровят в една от най-строго пазените лични данни на бившия президент.

Министерството на финансите е изпълнило съдебната заповед от миналата седмица за предаване на документите, потвърди говорител на министерството пред CNN в сряда.

Миналата седмица Върховният съд отказа да се намеси в решението на съдилищата от по-долна инстанция, според което Камарата има право да поиска декларациите от Службата за вътрешни приходи.

"Русия трябва да плати": Брюксел иска трибунал и репарации за агресора

Комисията, ръководена от демократа Ричард Нийл, поиска данъчни данни на Тръмп за шест години –  предимно от времето, когато е бил президент. Това включва записи както лично за Тръмп, така и за няколко негови корпоративни образувания.

Не се очаква документите да бъдат публикувани веднага.

Камарата одобри споразумение за предотвратяване на железопътна стачка в САЩ

Нийл каза в сряда, че демократите ще обсъдят вътрешнопартийно как да действат с данъчните декларации и да получат правен съвет как да процедират. Такава среща обаче все още не е насрочена, добави той.

За първи път комисията за данъчни правила поиска достъп до декларациите още през 2019 година. Тя искаше данните като част от разследване на практиките на Internal Revenue Service спрямо президентите и вицепрезидентите. В последната си молба до Върховния съд Тръмп твърди, че декларациите му биват изискани под фалшив предлог, който няма общо с практиките в IRS.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

Най-четено