Открийте ни и в

КРИМИ

Намериха обесен изчезналия в Чикаго Петко

27-годишният българин беше в неизвестност от 16 декември м.г.

публикувано

на

Властите в Чикаго откриха изчезналия в средата на декември м.г. Петко Янков. 27-годишният българин беше в неизвестност от 16 декември 2021 г. когато майка му открива апартамента, в който живеят празен и личните му вещи и телефон на масата в кухнята. Тялото на младият мъж е открито едва в понеделник  – почти три месеца след неговото изчезване. Изглежда, че Петко сам е сложил край на живота си като се е обесил.

Търсенето на Петко продължи с дни в парка Catherine Chevalier Woods, в който предполагат, че младежът е отишъл след като е излязал от тях. Тялото обаче е било в съвсем друг край на парка от този, в който е било издирването.

 

Последно 27-годишният Петко е видян от майка му в четвъртък сутринта когато тя отива на работа в апартамента им, който е на метри от парка. Когато се връща следобеда синът й го няма. “Тя се връща от работа и вижда, че вратата е заключена само с едната ключалка и се усъмнява. През това време му звъни по телефона, той не отговаря. Като влиза в апартамента, намира телефона на масата, търси го из апартамента – няма го. Почва да разглежда другите неща , оставени са всичките му документи – ID, шофьорска книжка, кредитни карти, всичко, което носим в портфейла си.”, разказа за BG VOICE бащата Неделчо Янков.

Последно Петко Янков е видян в четвъртък рано сутринта в апартамента, в който живее с майка си на улица W Summerdale Avenuе в Чикаго.

Родителите подозират, че той се е заключил и решил да отиде в близкия парк Catherine Chevalier Woods, който познавал добре.

„Той дойде на 9 годинки, почти всеки ден ходихме в парка – да се разхождаме, играем футбол, на риболов.“, казва Неделчо Янков. Момчето е живеело с майка си в апратамента на улица W Summerdale Avenuе – само на няколко метра от парка.

Бащата на Петко - Неделчо Янев се опасява от най-страшното

Бащата на Петко – Неделчо Янев се опасява от най-страшното

Петко Янков, както и родителите му, са родом от Стара Загора. Семейството идва в Чикаго през 2003 година.

“Това, от което се опасявам е, че той е отишъл в един по-добър свят.”, каза тогава пред BG VOICE бащата Неделчо Янков. Бащиното предчувствие се оказа и вярно.

Няколко полицейски агенции участват в издирването на Петко Янков.

Дни преди изчезването си Петко успешно е завършил бакалавърската си степен по кинезиология – специалност, която съчетава кинезетерапия и диетология от University of Illinois in Chicago. Семейството е планирало да празнува този уикенд дипломирането, но вместо това сега ще участва в операцията по издирването.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

⇩ Коментирайте ⇩

Най-четено

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА