Открийте ни и в

САЩ

Twitter се продаде на Илън Мъск за $44 млрд.

Сделката слага край на едномесечната сага между Мъск и Twitter

публикувано

на

Илън Мъск купува Twitter
Сн: архив

Управлението на Twitter  се е съгласило да продаде платформата на Илън Мъск. Сделката е оценена на около $44 млрд., съобщила от компанията.

Решението слага край на сагата, в която най.богатият човек в света стана един от най-едрите акционери в Twitter , отказа предложеното му място в управленския борд на компанията предложи да я закупи, като всичко се разви за по-малко от месец.

Миналата седмица Мъск оповести, че е приготвил финансиране от над 46 милиарда долара за купуването на платформата и бордът се събра в неделя да обсъди офертата.

Най-богатият човек в света изрази в понеделник надежда, че най-големите му критици ще останат в Twitter, защото “това е смисълът на свободата на словото”.

Илон Мъск: До 2050 г. всеки дом ще има хуманоиден робот

Сделката ще сложи един от най-влиятелните хора в света начело на една от най-популярните социални мрежи. Мъск многократно е подчертавал, че целта му е да поощри свободата на словото в платформата и да “отключи изключителния потенциал” на Twitter. Той заяви още, че смята свободното слово за “социален императив на функциониращата демокрация”.

“Откакто инвестирам, осъзнах, че Twitter няма да процъфти и да служи на социалния императив в сегашния си вид. Twitter трябва да бъде трансформирана в частна компания” – писа той.

Служителите на платформата са били уведомени от борда, че работните им места са гарантирани за 6 месеца, докато новият собственик поеме нещата. Принудителни отпуски няма да има, но нищо не е гарантирано, когато Мъск започне да управлява.

Преди заседанието на борда служителите са били помолени да зададат въпросите, които имат, и най-честите притеснения са били дали ще бъдат принудени да съ върнат в офиса от работа в къщи и за техните дялове в компанията.

В първите дни след офертата на Мъск бордът дори предприе мерки да затрудни милиардера да купи кампанията без тяхно разрешение. Дори се говореше за търсене на алтернативен купувач.  Според анализатори промяната в отношението на борда към офертата вероятно идва от осъзнаването на реалността, че друг купувач едва ли ще се намери, предвид намалението на цените на активите на компаниите за социални медии през последните седмици и месеци.

 

 

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

⇩ Коментирайте ⇩

Най-четено

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА