Открийте ни и в

Фестивали

България с първо участие на най-големия етнически фестивал в Онтарио – Carassauga 2017

публикувано

на

Българската общност в Онтарио може да се похвали със собствен павилион на един от най-големите и престижни фестивали в Канада. Събитието се инициира от първата българска медия за сънародниците ни в Онтарио – радио „Български глас“, създаденa през 1968 година. За трите дни на фестивала ще участват почти всички български фолклорни, театрални, детски, певчески и танцови формации в района на Торонто и представлява най-мащабното обединение на българите в района на Торонто.

През миналата година 363,750 гости са посетили 28-те павилиона, насладили са се на уменията  на 4,578  изпълнители от 70 страни и са се възхищавали на ръчно изработени предмети от 173 занаятчии.

И сега във всеки павилион гостите ще могат да се потопят в пейзажите, цветовете и звуците на всяка една страна, да се докоснат до нейната култура и традиции, да се насладят на песните и танците, да опитат от традиционната й кухня.

Тази година на картата на Carassauga ще има още един павилион – на България.

Там гостите ще могат да усетят духа на България, да се възхитят на природната красота и да се запознаят с многовековна култура на една от най-древните държави на света.

В павилиона ще има щандове с българска козметика, произведена с розово масло; ръчно изработени декоративни предмети и украшения за дома, българска ръчно изработена бижутерия, картини, икони.

В сценичната програма на фестивала са включени изпълнения на добре познати артисти и състави като „Димитровче“, „Златна Тракия“, „На хорото“, „От извора“, Антон Апостолов и „Green Sky Project“, Дани Манолова, Елица Манолова, Лизи Наумова, Калоян Калчев, театрална формация „Зад Океана“ и др. ще покажат богатството на българското певческо, танцово, музикално, театрално и хореографско творчество.

Разбира се, не са забравени и децата – в специален кът малките гости ще могат да се сприятелят с децата от „Родна стряха“, които ще ги учат на български песни и танци и ще им покажат как се правят мартеници и суровачки. А на сцената да видят „Българче“ и „Родолюбче“.

Ще бъде инсталирана голяма сцена, български автентичен кът, както и екран с прожекции на емблематични кадри от България.

Гостите ще могат да усетят миризмата на българска скара и на други традиционни български ястия, да опитат баница и сладкиши.

Вече можете да закупите и паспорт, който ви дава възможност да посетите всички държави павилиони в рамките на фестивала срещу минималната сума от $10. Децата под 12 години получават безплатен паспорт. Продажбата е онлайн www.ticketrookie.com или на телефони: Scarborough and North York: Цветанка 416 857 5439, East York Анелия: 416 802 1509 West Toronto and Mississauga: Анастасия: 647 740 3358.

 

 

Коментирайте

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама

Най-четено

Всички права запазени © BG VOICE е най-влиятелният български вестник в Чикаго, САЩ и Канада BG VOICE is the Bulgarian newspaper leader in Chicago, USA and Canada