Открийте ни и в

Криминални

Българка, обвинена в измами с имоти за $17 млн., съди адвокатите си и главния прокурор на Ню Йорк

публикувано

на

Българка, обвинена в имотни измами за милиони долари, съди двама от бившите си адвокати по делото и бившия главен прокурор на Southern District of New York Прит Бахара, защото според нея с обвиненията си прокуратурата се опитвала да опетни името й като представител на Републиканската партия. Освен това сънародничката ни е подала множество съдебни искове срещу различни фирми, за всички тях твърди, че са я обвинили в измами и нарушения неоснователно.

52-годишната Антоанета Йотова, живееща в Холивуд, Флорида, е обвинена в конспирация за извършване на банкови измами и подаване на фалшиви заявления до The Federal Deposit Insurance Corporation (FDIC). Тя е арестувана през януари 2017 година заедно със съпруга си Исак Алмалех – 64-годишен мъж, който според обвинението е неин съучастник в схемата. Властите казват, че Йотова и Алмалех са подправяли документи, с които претендирали, че са собственици на недвижими имоти в Ню Йорк и Флорида, и след това са използвали тези документи за преследване на жители и наематели.

В Oшава, провинция Онтарио в Канада, започна предварителното изслушване по делото за тройното убийство на 39-годишната Красимира Пейчиновски, сина й – 15-годишният Рой и дъщеря й – 13-годишната Венайлия. Бруталното убийство се случи през март 2018 г. в Ейджакс, Онтарио.

Мъжът, обвинен за престъплението, 30-годишният Кори Фен, се яви пред съда в понеделник за предварителното изслушване по делото.

28-годишният Иън Дейвид Лонг е идентифициран като човекът зад масовата стрелба в бар „Broderline Bar and Grill” в Таузънт Оук, Калифорния в четвъртък сутринта, при която загинаха 13 души.

Лонг е ветеран от военноморските сили на САЩ, където е бил артилерист. Трениран да бъде професионален убиец, Лонг е получил най-малко 10 медала по време на службата си. Той постъпва във Военноморските Сили на САЩ през 2008-ма, а през март 2013-та е освободен с почести. По време на службата си там Лонг прекарва 7 месеца в Афганистан от ноември 2010 г до юни 2011 г., което според мнозина е „най-кървавия период от присъствието на американски военнослужещи в Афганистан”.

Най-малко 13 души, сред които и шериф, са мъртви след стрелба в бара „Boderlane Bar and Grill“ в Таузънт Оукс, в около 60 км от Лос Анджелис. Масовата престрелка се случва в ранните часове на деня, когато барът бил пълен със студенти. Стрелецът също е мъртъв.

Той е нахлул в заведението, в което е имало колежанско парти, на което се е очаквало да има няколкостотин души, заяви говорител на шерифа на окръг Вентура.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама

Най-четено

Всички права запазени © BG VOICE е най-влиятелният български вестник в Чикаго, САЩ и Канада BG VOICE is the Bulgarian newspaper leader in Chicago, USA and Canada