Открийте ни и в

Коронавирусът

CDC спира да публикува предупреждения за пътуване във връзка с COVID-19

В понеделник CDC каза, че все по-малко страни тестват населението си или съобщават за случаи на коронавирусна зараза

публикувано

на

Огнища на смъртоносни бактерии в 6 щата, предупреди CDC

Центровете за контрол и превенция на заболяванията (CDC) в САЩ обявиха, че преустановяват с публикуването на отделните си предупрежденията за пътуване за всяка една страна по света, в които уточняваха степента на риска във връзка със ситуацията с COVID-19 там, предаде Ройтерс.

През април центровете преустановиха да издават препоръката: “Не пътувайте” заради ситуацията с коронавируса за около 90 международни дестинации и обявиха, че ще запазят най-висшата степен на предупреждение – четвърта степен, за специални обстоятелства.

В понеделник CDC каза, че все по-малко страни тестват населението си или съобщават за случаи на коронавирусна зараза и поради тази причина центровете не могат да направят точна оценка за степента на риска, свързан с COVID-19 за повечето дестинации, за които пътуването на американците е ограничено.

Може ли пиенето на кафе всеки ден да ви удължи живота?

Поради тази причина агенцията реши да преустанови издаването на предупрежденията, в които се съдържаше и оценка на риска.

В бъдеще CDC ще публикува предупреждение за дадена страна само ако ситуацията се промени, като например наличието на пораждащи безпокойство варианти на коронавируса.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

Най-четено