Открийте ни и в

Коронавирусът

CDC с нови препоръки: Дистанцията в клас да е 1 метър, в столовата – 2 метра

Спортните занимания трябва да се провеждат на открито или в големи, добре проветриви помещения

публикувано

на

Сн.: АП/БТА

Центровете за контрол и превенция на заболяванията (CDC) облекчиха изискванията за физическо дистанциране на децата в училище, от 6 фута на 3 фута (от 180 см. до 90 см.).

Промяната, обявена в петък, ще позволи на повече деца да влязат в клас. Препоръките идват с няколко предупреждения – маските остават задължителни, а учителите и другият училищен персонал ще трябва да се придържа към дистанцията от почти 2 метра.

Промяната идва на фона на стремежа на властите да върнат децата в клас. Много проучвания показват, че депресията и тревожността сред децата се е увеличила по време на пандемията.

За учениците в началните класове, CDC сега препоръчва дистанция от 1 метър. Същите правила се прилагат и за по-големите ученици, освен ако не живеят в район, където Covid-19 се разпространява с висока скорост, като в този случай трябва дистанцията трябва да е 2 метра.

За всички ученици, независимо от степента на разпространение на вируса, дистанцията трябва да остане 2 метра на местата, на които не може да се носят маски, например, в столовата, по време на спортните класове или в часовете по пеене.

Спортните занимания трябва да се провеждат на открито или в големи, добре проветриви помещения, когато е възможно.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

⇩ Коментирайте ⇩

Най-четено

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА