Открийте ни и в

ЧИКАГО

Chicago Public Schools отмени занятията за трети пореден ден

Учителите имат високи изисквания, за да се върнат в училищата преди 18 януари

публикувано

на

Училищният район Chicago Public Schools няма да провежда учебна дейност и в петък, за трети пореден ден. Причината е в спора с училищния профсъюз на Чикаго, който прие решение по-рано тази седмица да се премине към дистанционно обучение заради нарастващия брой случаи на коронавирус в града.

В четвъртък главният изпълнителен директор на CPS Педро Мартинес постави за цел да има учебни часове в петък, но разговорите със синдиката не донесоха напредък.

Някои родители губят търпение поради проточването на спора, тъй като около 330 000 ученици се намират в неяснота относно продължаването на учебната година.

Училищният район даде малка надежда на семействата поне в някои училища да се събере достатъчно персонал, за да се възобновят присъствените уроци в петък, но досега не е ясно дали и колко училища ще могат да постигнат това.

Във вторник вечер Синдикатът гласува за преминаване към дистанционно обучение до 18 януари. Само 10% от учителите в целия район са се явили в училище в сряда, след като часовете са били отменени, казаха от CPS. Учителите, които са се опитали да влязат в онлайн системата да преподават, са били блокирани.

Властите в Чикаго призоваха учениците да се тестват за COVID-19 преди да се върнат в училище

Градската управа е подала жалба до Националния съвет по трудови отношения за нелоялни трудови практики, но кметът Лайтфут обяви, че се обмислят други правни действия, ако преговорите не напреднат.

CTU също така подаде жалба за нелоялни трудови практики срещу CPS. Синдикатът на учителите в Чикаго държи твърдо на искането си за преминаване към дистанционно обучение заради варианта Омикрон.

Кметът Лайтфут още във вторник каза, че училищният район е похарчил 100 млн. долара за смекчаване на ефектите и опасностите от пандемията и че училищата в Чикаго са измежду най-безопасните места за пребиваване.

Учителският синдикат не е правил коментари, а разговорите продължават. За да се върнат в учебните сгради преди определената от тях дата 18 януари, учителите поставят условия всички ученици и персонал да бъдат тествани за коронавирус. Те искат още носене на маски KN95 или такива с подобно качество и връщане на прага от 10% позитивни тестове, след който се преминава към дистанционно обучение.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

⇩ Коментирайте ⇩

Най-четено

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА