Открийте ни и в

България

COVID-19 отнесе клошар, собственик на куха фирма, източвала парите за АМ “Хемус”

Малоимотният Красимир Димитров Митриков от монтанското село Златия е успял да изтегли над 18 милиона лева от парите за Лот 5 на АМ Хемус

публикувано

на

Сн.: Bird.bg

Клошар е изтеглил част от преведените авансово пари за строежа на магистрала Хемус, за които Бойко Рашков обясни, че са изтеглени в торби и чанти.

Малоимотният Красимир Димитров Митриков от монтанското село Златия е успял да изтегли над 18 милиона лева от парите за Лот 5 на АМ Хемус, след което починал от COVID-19, съобщава Bird.bg.

Разследващият сайт пише, че за услугите на Миткриков му били обещани 20000 лв. Други над 11 милиона са изтеглени от ММА боеца Георги Стефанов Шкендов от името на други две фирми.

"Автомагистрали" платили над милиард авансово за строеж на участъци от "Хемус" без разрешително

В схемата са използвани общо 5 кухи фирми и четирима пълномощника. Освен вече известните “Про Билдинг Груп” ООД и “Левента 90”, в източването на милионите участват фирмите Виндор Монтана ЕООД, Билдинг Конти Строй ЕООД и Рич Билдинг Строй ЕООД.

Едни и същи адвокати са обслужвали вписванията за трите фирми в Търговския регистър. “Потърсени за коментар те ни разясниха, че получават комплекти с документи за вписване от свой клиент и ни насочиха към счетоводна къща, която има офиси в Лом и в София. Репортер на Зов Нюз се свърза със собственичката на счетоводната фирма, но тя не можа да си спомни кой е идвал с документите за регистрацията и прехвърлянето на фирмите – фантоми. “Не им искаме лични карти”, заяви тя”, пишат още Bird.

Комитова и Петков: Голяма част от АМ "Хемус" е строена незаконно (ОБЗОР)

Именно Красимир Митриков е пълномощник на “Виндор Монтана”, който по адрес е бил регистриран в с. Златия, област Монтана. Той е изтеглил 18 618 077 лв. и ги е предал на неизвестен човек, в който са се концентрирали всички пари изтеглени на каса от Интернешънал Асет Банк. Според съседи на Митриков той е живял изключително бедно и е починал тази година от COVID-19. Преди това обаче се похвалил, че очаквал да му платят 20 000 лв.

Арести заради строителството на АМ "Хемус", Борисов и Рашков в задочен спор (ОБЗОР)

Другите две филми – Билдинг Конти Строй ЕООД и Рич Билдинг Строй ЕООД, са създадени от Ярослав Стаматов Илиев от село Казичене.

Пълномощникът на двете фирми, който е изтеглил общо 11 242 408 лв., е Георги Стефанов Шкендов.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

⇩ Коментирайте ⇩

Най-четено

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА