Открийте ни и в

СВЯТ

Das Erste: Германски производители предупредиха за риск от недостиг на храни

Кризата в Украйна продължава да повишава цените на суровините и хранителните продукти

публикувано

на

Германски асоциации на производители на храни предупредиха за риска от недостиг поради нарастващите цени на суровините, се казва в репортаж на телевизионния канал Das Erste.

Кризата в Украйна продължава да повишава цените на суровините и хранителните продукти, твърди телевизионният канал. Поради това асоциациите на производителите на храни призовават германските власти да вземат мерки.

“В един момент може да не става въпрос за това колко струват съставките за нашите продукти, а дали ще можем да си ги набавим по принцип”, цитира Das Ersteslove Кристиан фон Бетихер, председател на Федералната асоциация на хранителната промишленост в Германия.

Бетихер призова германския министър на земеделието Джем Оздемир “най-накрая да премине от зелената програма на партията към активно управление на кризи”.

В същото време браншовите асоциации предупредиха, че цените на млечните продукти и на хлебните изделия в Германия може отново да се повишат значително през следващите седмици – съответно с до 20 % и 30 %, се казва в статията.

Според Даниел Шнайдер, главен изпълнителен директор на Асоциацията на германските хлебопроизводители, хранително-вкусовата промишленост страда от нарастващите разходи за енергия, суровини и персонал, а разходите за производство на хлебни изделия са се увеличили с 25-30%.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

⇩ Коментирайте ⇩

Най-четено

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА