Открийте ни и в

Любопитно

Български изпълнители се включиха в платформа за онлайн концерти

Инициативата ще помогне на българите в чужбина да имат връзка с Родината

публикувано

на

DJ Dian Solo Сн.: Facebook/Diyan Savov

DJ Dian Solo, който е част от хитовата музикална група Deep Zone, стартира нова музикална платформа, която предлага частни онлайн концерти на различни български изпълнители. Global Online Concerts, както се казва новият проект на Диан Савов и неговия баща Любомир Савов, дава възможност на клиенти от цял свят да се насладят на хубава музика и специални поздрави от любим изпълнител.

Услугата включва 60 минути онлайн концерт на живо с избрания артист, както и възможност за разговор с изпълнителя по време на шоуто. Към всичко това се добавя и диджейско парти на DJ Dian Solo, така че клиентът да получи 2 часа ексклузивна музикална онлайн програма, която се излъчва само за него и негови приятели по света.

Онлайн концертите са „скрити“ и могат да се гледат от неограничен брой хора по цял свят, които получават

специален кодиран линк

след заплащане на услугата. Шоуто пък е изцяло на живо от виртуалното DEEP ZONE студио в София и е подходящо за рождени дни, частни/фирмени партита, заведения, сватби и други специални поводи. На онлайн концерта потребителят може да се наслади на смарт телевизор, лаптоп, телефон, таблет или видеостена.

Платформата може да се похвали с вече над 20 частни онлайн парти концерти за клиенти в САЩ, Великобритания, Германия и България. DJ Dian Solo сподели пред BG VOICE, че заявки за частни онлайн концерти идват предимно от чужбина, но вече има интерес и за клиенти в България.

„Никога няма да забравя онлайн концертите за САЩ, тъй като трябваше да ги проведем от 7 часа сутринта (българско време), за да могат хората в Чикаго да гледат в реално време в 23:00 ч. американско време. Това беше онлайн концерт на Теди Александрова и Емрах, които гостуваха виртуално в клуб Escape (Чикаго). Имахме постоянна визуална връзка с клуба там и се получи много бутиково и ексклузивно. Виждахме и чувахме как хората се забавляват там. Предоставяме възможност на клиента да може и да разговаря с артистите по време на шоуто, така че да се получи уникално изживяване за всички“, допълни Диан.

За идеята разказва, че е дошла по време на пандемията. Но той обещава дейността на платформата да продължи, за да може българите в чужбина да имат връзка с Родината и техните любими артисти. Платформата е и концепция, която е ползотворна за изпълнителите, които останаха без участия през пандемията.

Пред BG VOICE Диан сподели, че тепърва ще добавят към платформата още български изпълнители.

„Много бих искал

и Васил Найденов да се включи

 В момента сме в преговори с него и ще имаме повече информация, след като той се върне от почивка в чужбина. Цените се определят от самите артисти и съответно колкото по-висок ранг е той, толкова и цената е по-висока. Ние добавяме малък процент върху техните хонорари, с които покриваме разходите за техника, виртуалното студио и екип, който реализира продукцията. Минималните цени за цялостно провеждане на частен онлайн концерт е 1500 лв. Има артисти, които взимат и по $2000/3000 – в зависимост от конкретни ситуации и поводи. Клиентът попълва форма за заявка в сайта, след което ние или представител на артиста се свързва с него и се договарят всички параметри“, казва още той.

Артистът споделя, че платформата предлага и запис на концерта, като подарък за клиента, но само за лично ползване. А по време на шоуто изпълнителите сменят над 30 сценични фонове, изписват се поздрави, видеоклипове или жива видеовръзка с приятели на клиента, които пускат в ефира.

Списъкът с артисти се обновява ежеседмично.От сайта на платформата www.globalonlineconcerts.com фенове от цял свят могат да намерят своя любим български изпълнител и след попълване на заявка, ще получат специална оферта за частен онлайн концерт/парти със своя любимец.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

Най-четено