Открийте ни и в

Хай-тек

Facebook Glasses – нова добавена реалност

Най-важните данни пред очите ни, докато сме в движение. Facebook вече патентова проекта.

Идеята е потребителите да виждат най-важната информация пред очите си

публикувано

на

Facebook патентова проект за умни очила, който вече е обект на голям интерес сред някои производители. Софтуерните инженери на компанията виждат огромен потенциал в този пазарен сегмент и работят над алтернатива над сегашните смарт джаджи с този дизайн.

Проектът Facebook Glasses обаче е все още в начална фаза. Данни от патента, регистриран на името на компанията, разкрива малко повече детайли за конкретните им планове, съобщават TechRadar и Digital.

Трябва да се знае, разработката на подобен продукт

отнема години

Със сигурност компанията няма да избързва, но фактът, че вече е патентовала подобна марка, е гаранция, че има сериозни планове.

Идеите им са свързани с разработката на устройство, което е леко и тънко, но също така изглежда като нормални очила. Голям бонус ще бъде интеграцията на смарт функции. Специализиран софтуер с добавена реалност ще проектира съдържание пред началния екран с полезна информация за потребителите.

Това ще е полезно, за да видите най-важните данни за вас пред очите си, докато сте в движение. Facebооk Glass ще използват различни обективи, които предоставят възможности за снимане при всяка една ситуация.

Коментирайте

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Реклама

Хай-тек

Проект във Флорида: С балон към Космоса

Той ще побира осем пътници и един пилот.

публикувано

на

от

Виж цялата статия
Сн.: CNN

Компания от Флорида обяви, че предлага пътуване до Космоса с балон от нов тип.

Програмата е базирана на нов подобрен балон.

Той може да достигне нови височини в сравнение с допустимите досега. Балонът, специализиран да лети към Космоса, побира осем пътници и един пилот, разказва FOX News.

Първият полет е планиран за началото на следващата година, като ще е безпилотен. Балонът ще достига най-високите слоеве на атмосферата.

Пътниците ще са в херметизирано помещение. Предстоят тестови полети.

Планът е след това да започнат полети с туристи.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК
Продължете по-нататък

Хай-тек

Без зарядно за нов телефон – новата идея на Samsung

Компанията маха зарядните от новите телефони, защото много хора вече имат такива вкъщи

публикувано

на

от

Виж цялата статия
Сн.: Pixabay

Samsung може да започне на продава смартфони без да включва зарядни устройства в пакета с новата джаджа. Това вероятно ще стане през 2021 г.

Компанията маха зарядните от новите телефони, защото много хора вече имат такива вкъщи и така цената на телефона ще бъде по-ниска.

Въпреки премахването на зарядното в кутията, може да изглежда голям ход, според специалистите Samsung не е единственият производител на телефони, който го обмисля. Apple може да направи нещо подобно, като не включи зарядно устройство с тазгодишната версия на iPhone, според анализатора на Apple Минг-Чи Куо.

Apple може също така да прекрати редовното включване на 5-волтовите и 18-волтовите зарядни устройства, които в момента се предлагат с всички айфони (в зависимост от модела) и вместо това да предложи ново бързо зарядно устройство за 20 волта, което ще се продава отделно, казва Куо.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК
Продължете по-нататък

Коронавирусът

Откриха антибактериален материал, който неутрализира коронавируса

Създаденият от учените обеззаразяващ материал вече е патентован и използван за производството на пластири

публикувано

на

от

Виж цялата статия
Сн.: Pixabay

Учени от технологичния университет „Чалмерс“ в Гьотеборг са създали материал, който може да неутрализира и новия коронавирус.

От няколко години изследователският екип работи върху средства за борба с резистентни на антибиотици бактерии. Създаденият от учените обеззаразяващ материал вече е патентован и използван за производството на пластири и други превръзки за открити рани.

„Резултатите показват, че след контакт с нашия материал, 99,9% от вирусите се деактивират“ – каза професор Мартин Андерсон. – Ние вярваме, че той също е активен срещу новия коронавирус.“

  • Материалът деактивира вируса и не му позволява да се разпространява допълнително. В същото време той остава активен в продължение на много месеци, докато повечето лекарства са за еднократна употреба.
BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК
Продължете по-нататък
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама

Най-четено