Открийте ни и в

Здраве

FDA забрани продажбата на електронните цигари JUUL

Властите в САЩ се борят срещу пушенето, без значение под каква форма е то

публикувано

на

FDA забрани продажбата на електронните цигари JUUL

FDA забрани продажбата на електронните цигари JUUL, това се случва в момент, в който администрацията на Джо Байдън обяви поход срещу индустрията.

Администрацията по храните и лекарствата обяви днес, че забранява компанията да продава или разпространява продукцията си на територията на САЩ. Засега санкциите за нарушаване на забраната не са известни. В същото време, притежанието и личната употреба на продукцията на JUUL не се наказва.

Защо е наложена забраната?

JUUL рекламира своята продукция като начин за отказване на цигарите. Компанията не е успяла да предостави „състоятелни доказателства“, че това е така на FDA. Администрацията има подозрения и за съдържанието на електронните устройства, което може да се окаже токсично.

Американските плажове заринати с празни изпарители от електронни цигари и пластмасови чаши

Отговорната за тютюневите изделия във FDA, Мишел Митал, коментира: „Както и другите производители, JUUL имаше възможността да предостави доказателства, че маркетингът на продуктите им покрива стандартите. Компанията не ни даде подобни доказателства, а вместо това ни остави със сериозни въпроси“.

Не на последно място, въпреки рекламните слогани, че електронните устройства помагат с отказването от обикновените цигари, се наблюдава обратен ефект. Сред младите има бум на употреба на електронни цигари, заради множеството привлекателни плодови и ментови вкусове.

Пушещи електронни цигари младежи са с голяма вероятност да преминат на истински

JUUL е най-популярната марка електронни цигари и се смята, че продава около 42% от всички устройства за пушене. На второ място стои Vuse, която държи 36% от пазара.

Историята на борбата с пушенето

През април 2021 година, FDA забрани цигарите с ментолов вкус, заедно с всички пури, овкусени по какъвто и да е начин. Забранени са и съдържащите плодов или ментов вкус електронни цигари със заменими контейнери. В същото време самите контейнери все още се продават.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

⇩ Коментирайте ⇩

Най-четено

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА