Открийте ни и в

САЩ

FDA одобри бустерната доза на Pfizer и Moderna за всички над 18 години

Досега бустерната доза имаше одобрение за приложение при хора над 65 години както и лица над 18 години с компрометиран имунитет

публикувано

на

Компанията Moderna обяви в петък, че нейната бустерна ваксина срещу Covid-19 е получил одобрение от Администрацията по храните и лекарствата на Съединените щати (FDA) за употреба при всички хора на възраст 18 и повече години.

Досега бустерната доза имаше одобрение за приложение при хора над 65 години както и лица над 18 години с компрометиран имунитет

Според изявлението на компанията разрешението за спешна употреба е за доза от 50 микрограма и може да се използва за всички лица на възраст 18 и повече години, които преди това са били напълно ваксинирани с някоя от приетите ваксини в САЩ преди поне шест месеца.

Минути след това стана ясно, че FDA дава одобрението си при същите условия и за препаратът на Pfizer.

FDA одобри бустерните дози за Moderna и J&J .

Изпълнителният директор на Moderna Стефан Бансел коментира новината:

“Това разрешение за спешна употреба идва в критичен момент, когато навлизаме в зимните месеци и сме изправени пред нарастващ брой случаи на Covid-19 и хоспитализации в цялата страна”.

Сега Консултативният комитет на Центровете за контрол и превенция на заболяванията на САЩ (CDC) трябва да се срещне, за да обсъди потенциална препоръка за внедряване на бустерната ваксина на Moderna при всички хора на и над 18-годишна възраст.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

Най-четено