Открийте ни и в

Хай-тек

Google пусна навигационната услуга Live View и в София

публикувано

на

Снимка: Google

Американският технологичен концерн Google продължава да разширява функционалността на своята навигационна услуга Google Maps в българската столица.

От няколко дни в София е налична бета версия на Live View в навигационната услуга.

За разлика от обичайната двуизмерна карта за пешеходци Live View, kоято бе пусната официално в глобален мащаб в средата на 2019 г., функцията предоставя на пешеходците възможността да виждат упътвания, насложени върху реалния свят, както и миникарта в долната част на екрана. Това става факт благодарение на АR интерфейс в услугата за навигация.

Новият софтуер позволява на Google Maps да възпроизвежда дигитални елементи върху картите, за да могат те да спомогнат още по-бързо да стигнем до желаното място.

Доскоро опцията бе ограничена до собственици на Google Pixel и членове на Maps Local Guides програмата, но сега вече е налична за тестване и в София.

Функцията е налична почти в цяла София за телефони, които са оптимизирани за ARCore. Използването ѝ е лесно – при отваряне на Maps потребителят въвежда заявка за търсене на локацията, натиска синята икона за навигация в долната част на екрана и при избор на секцията за пешеходци “Walking Directions” се появява „Live View” бутонът, разположен в долната част. След натискането му остава да се следват инструкциите на дисплея.

В идеалния случай потребителят трябва да насочи камерата си към сгради и знаци от другата страна на улицата, а не към дървета и хора, за да може изкуственият интелект да определи по-точно местонахождението. След като Maps определи къде се намира потребителят, той вижда упътвания в изгледа от камерата на екрана си.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

Най-четено