Открийте ни и в

Хай-тек

Google ще сигнализира за редактирани снимки

Гигантът започва кампания, която цели повече яснота за историята на кадрите

публикувано

на

Редактирането на снимките в смартфона за много хора е почти задължително. От подходящ фон, през идеалната светлина, точната поза, перфектното кадриране. Предизвикателството за идеалната снимка откри възможности пред ред приложения за „разкрасяване“. Едновременно всички инфлуенсъри се оказаха със завиден тен през февруари и с перфектен грим след дълъг и уморителен работен ден. И докато социалните мрежи се пълнят със сравнения между филтрирани и нефилтрирани кадри, анализаторите не си дават почивка, пише HiComm.

От няколко години различни специалисти и асоциации алармират, че цялата тази илюзорност влияе изключително негативно върху подрастващото поколение. Като допълнение дори статистики от центровете по естетична хирургия в света посочват 72% ръст на пациентите, търсещи техните услуги с причината „да изглеждат по-добре на селфи“.

Ето защо от Google започват инициатива за по-голяма прозрачност на селфи снимките.

Първите нововъведения

ще се усетят още в предстоящата нова версия на Android. В нея опциите за добавяне на филтри са преименувани, за да звучат по-естествено и да не предполагат, че индивидът има нужда от ретуширане, като например „естествено“ се превръща във „финно“. И докато това ни изглежда като прекалена коректност, то все повече дигитални компании се присъединяват към инициативата на Google.

Все повече приложения, чиято основна функция е обвързана с камерата на телефона, предлагат настройките да не включват филтриране при снимане. Повечето разработчици на софтуер се обединяват върху идеята, че върху коригираните снимки трябва да присъства малка иконка, отбелязваща нанесената корекция, за да не се заблуждават останалите потребители. Успокояващото е, че поне наборът от икони и емоджита е наистина огромен, в сравнение с лексикалните трансформации.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

⇩ Коментирайте ⇩

Най-четено

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА