Открийте ни и в

Автозастраховки в US

Как да обжалваме успешно неточни данни в SAFER

публикувано

на

Наши клиенти в тежкотоварния транспорт често ни питат как могат да коригират неправилна инспекция или нарушение, или да оспорват неточна причина за катастрофа, която може да се отрази негативно на SAFER BASIC рейтинга им.

Стъпка 1 – Трябва да се регистрирате в DataQs  на http://dataqs.fmcsa.dot.gov, за да регистрирате претенцията си.

Стъпка 2 – Отправете молбата си възможно най-бързо. Въпреки че няма краен срок за оспорване на неточни данни, разумно е да се жалвате в рамките на две години.

Стъпка 3 – Представете точна и по същество информация като номер на акта, дата, час и щат.

Стъпка 4 – Обяснете ясно и подробно какво искате да се преразгледа и коригира.

Стъпка 5 – Представете колкото може повече помощна документация, която е валидна и касае случая. Примерно снимки, документиращи предполагаем проблем по поддръжката, ако е възможно с дата. В случаи, когато при нарушение или инспекция грешно е нанесен вашият DOT номер или името на друг шофьор, добре е да се представят копия от товарителницата, документи за регистрация на камиона и/или шофьорска книжка, копие от документи за отдаване или заемане под наем.

Стъпка 6 – Попълнете молбата си професионално, подробно и се придържайте към фактите, без да изразявате мнения и емоции.

Стъпка 7 – Продължете според случая. Ваше право е да обжалвате всяко окончателно решение, взето от представител на DataQs в щата.

След като жалбата ви е внесена, няма крайна дата, до която тя ще се разгледа и одобри. Случаят ще зависи много от това как се движи преписката по вашата конкретна жалба.

 

 

1 Коментар

  1. agen sbobet mobile

    април 3, 2020 at 8:08 pm

    Wow! Thank you! I permanently needed to write on my blog something like that. Can I take a portion of your post to my website?

Коментирайте

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Автозастраховки в US

Докъде ще скочат застраховките в тежкотоварния транспорт през 2018 година

публикувано

на

Виж цялата статия

Продължение от миналия брой

Всички вече сме наясно, че застраховките се вдигат. За да облекат положението си, автотранспортните компании трябва да вземат някои важни бизнес решения, които ще повлияят на крайните им резултати през следващите години.

Collision Mitigating Systems, Electronic Stability и Lane Departure Warning Systems ще помогнат на шофьорите да избягват катастрофи. С камера, монтирана на таблото, може да се предотвратят лъжеискове. Счита се, че 75% от всички сблъсъци на камиони с 18  колела и четириколесно превозно средство са „по вина“ на четириколесния автомобил. Камерите заснимат действията на шофьора и тези доказателства се използват в негова защита или като помощно средство при обучение. Последните нововъведения в безжичните технологии позволяват на една автотранспортната компания да контролира температурата на охлаждащото устройство (reefer unit) от компютъра на офиса си в Чикаго, докато трейлерът е на хиляди мили разстояние в Калифорния.

Застрахователните компании следят зорко текучеството (driver turnover) сред шофьорите. Задържането им на работното място е индикатор за по-малък риск. Какво трябва да предприеме една автотранспортна компания, за да е сигурна, че шофьорите и ще останат с нея докрая на дългия път? Макар че по-високото заплащане остава причина номер едно шофьорите да си търсят нова работа, предлагането на облаги (benefits), професионални стимули, удобни седалки Bose, сателитно радио и APU системи, може да накарат шофьорите да преосмислят решението си да напуснат компанията и така да се намали текучеството.

Изборът на подходящ застрахователен агент е от първостепенна важност за дългосрочния успех на всяка компания. Сега е по-важно от всякога да намерите застрахователен агент, които да задейства влиянието и контактите си на пазара, за да ви осигури перфектни условия в застрахователната полица. Докато много агенти могат да имат достъп до известен пазар, само неколцина избрани ще съумеят да ви осигурят преференциални условия на полицата. В допълнение има застрахователни компании, които работят с много ограничен брой агенти. Като собственик на автотранспортна компания за вас става все по-належащо да работите с агенция, която ви предлага достъп до широк пазар, услуги за повишаване на безопасността и съвети по законодателството.

База за вашия дългосрочен успех е безкомпромисната култура на безопасност. Без такава култура нищо останало не върви. Всички сме убедени, че моделът на FMCSA за оценка на безопасността има недостатъци и се нуждае от някои основни промени. Безопасността обаче не се измерва с BASIC scores или с ISS scores. Тя е необходимата солидна основа, върху която ще градите вашия бизнес.

Кои сме ние?

Colonial Insurance специализира само в застраховане на автотранспортни компании. Имаме опит с всички видове тежкотоварни камиони и можем да предложим решение за специфичните ви потребности. Нашата мисия е да ви осигурим по-добро покритие, да намалим риска и да увеличим възможностите ви за печалба. Когато работим съвместно с вас, ние анализираме пропуските в застрахователното ви покритие; откриваме слабите места, където могат да възникнат евентуални загуби; и препоръчваме подходящи лимити, за да предпазим както имуществото ви, така и финансовите ви активи.

 

 

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК
Продължете по-нататък

Автозастраховки в US

Докъде ще скочат застраховките в тежкотоварния транспорт през 2018 година?

публикувано

на

Виж цялата статия

Тежкотоварният транспорт работи в опасна среда. Всекидневните проблеми са  недостиг на квалифицирани шофьори, все по-строг правителствен надзор (regulation), опасно шофиране и влошена пътна обстановка. Добавете към това огромния брой случаи на изкуствено раздутите обезщетения (fraudulent claims) при съдебни процеси и ще получите пълната картина. Това са само някои от причините защо автозастрахователният пазар е в критично състояние. Не е тайна, че застраховките се нареждат сред първите три най-големи разходи наред със заплати и гориво. За нещастие полиците ще стават все по-скъпи през следващите 2-3 години, докато застрахователният пазар възвърне доходността си.

Една от главните причини за повишаване на автозастраховките е увеличаването на обезщетенията. През последното десетилетие броят на хората, загинали при пътни произшествия с тежкотоварни камиони, е спаднал с 20%. Огромните обезщетения обаче правят все по-трудно пресмятането на финансовите загуби в резултат на катастрофи с тежкотоварни камиони. Говори се, че обезщетението за фаталната катастрофа с камион на Wal-Mart, при която бе ранен комикът Трейси Морган, е струвало на Wal-Mart над 100 милиона долара. Макар че не всички катастрофи стават по вина на шофьора, струва по-евтино да се изплати обезщетение, вместо да се дават стотици хиляди за адвокатски хонорари, докато делото излезе от съда.

Технологичните нововъведения в автомобилите в днешно време позволяват на хората да оцеляват при катастрофи, които в миналото биха били фатални. „Проблемът“ е, че травмите сега изискват доживотни медицински грижи. При стремително поскъпващата медицинска помощ, в днешно време не е нещо необичайно за леко телесно нараняване да се изплати лимита на полицата.

Съществува огромен недостиг на квалифицирани шофьори на тежкотоварни камиони. В резултат на това автотранспортните компании се принуждават да наемат шофьори с недотам добри препоръки. Отчита се, че 50% от катастрофите с тежкотоварни камиони се причиняват от шофьори с по-малко от едногодишен стаж. Шофьорите над 65 години представляват около 10% от всички водачи на камиони в САЩ. Тези две категории шофьори все повече тревожат застрахователните компании и оказват огромен ефект върху застраховките.

Премиите за материални щети (physical damage claims) се увеличават, тъй като ремонтът на камионите става все по-скъп. Съвременните превозни средства са оборудвани с различни устройства за избягване на катастрофи и един нов камион струва над 135,000 долара. Ремонтът дори на еднa броня (minor fender bender) може да излезе от 5,000 до 10,000 долара. И още един съществен фактор: таксите за буксир (towing) могат да достигнат десетки хиляди долари.

Westfield наскоро обявиха, че излизат от автозастрахователния пазар и няма да подновяват нито една от полиците си, защото не реализират печалба. Това е четвъртата крупна застрахователна компания, която напуска пазара след Zurich, AIG и QBE. Сериозни играчи като Amtrust, Travelers и Liberty Mutual губят много пари от автотранспорта – само погледнете графиката по-горе (use Excel Chart – sent in prior email). Например на всеки 100 долара събрани премии Amtrust изплащат $129 за обезщетения. Ако тази тенденция продължи, не след дълго ще станем свидетели на още по-високи застраховки, и компании, които ограничават участието си в автотранспортния бизнес.

Продължава в следващия брой

 

 

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК
Продължете по-нататък

Автозастраховки в US

По-високи автозастраховки от януари за шофьорите в Илинойс

публикувано

на

от

Виж цялата статия

Застраховката „Гражданска отговорност“ или т.нар. тук liability покрива щетите на отсрещната страна в катастрофа, като досега комбинацията за Илинойс беше 20/40/15 – $20, 000, които покриват наряняванията на друг човек, $40,000 за травми и наранявания на други хора, участвали в катастрофа, и $15, 000, които са отделени за покриване повредите на чуждата собственост. От 1 януари 2015 г. тази комбинация става 25/50/20. За последните 25 години в Илинойс не са били променяни минимумите на застраховката „Гражданска отговорност“. Сега промените се налагат заради постоянно увеличаващите се разходи след катастрофа – факт, който притеснява и хиляди българи. „В днешни времена само да се чукнат 2 коли и оттам $15, 000 заминават просто ей-така. И после кой ще трябва да ги плаща? Пак ти ще трябва да ги платиш от джоба си“, обясни Стоян Димов.

С колко ще се променят сумите, които плащаме? 

Няма как с точност да се изчисли колко повече ще плащаме, защото всеки един случай е строго индивидуален и зависи от редица фактори, сред които възрастта на шофьора, дали има инциденти в миналото, каква е кредитната оценка на шофьора, къде живее и т.н. Едно обаче е ясно – ще плащаме повече. „Средно очакваме цените да скочат с 20%-30%, но зависи от много фактори“, обясни застрахователният експерт от „Арго Иншурънс“ Ивайло Евтимов. Според него промяната в минимумите на гражданската отговорност е не само наложителна, но и малко позакъсняла. „Много често имаме случаи в агенцията, където наши клиенти с минимални лимити се налага да доплащат от джоба си, защото са имали по-сериозен инцидент. От тази гледна точка малко по-високите лимити са по-добра цена“, каза Евтимов. 

Кое е по-добре – по-ниски или по-високи минимуми?

Според експертите цените няма да скочат с много, а в случаи на катастрофа ще имате по-голямо покритие на щетите при повреда на чуждата собственост и болничните разходи/травми/наранявания на пострадалите хора. Застрахователните експерти казват още, че не е добра идея да се разчита на минимумите на гражданска отговорност. „Не е разумна идея да се кара с минималните лимити на гражданска отговорност особено за хора, които са били известно време в Америка, натрупали са някакво състояние, имат някакви пари в сметката или пък са поизплатили къщата си. Всичко това може да им бъде взето при евентуален инцидент. Така че по-високите минимуми, които ще влязат в сила в първия ден на новата година, ще предложат по-голяма защита на хиляди хора в случаи на катастрофа“, обясни още Евтимов. Освен това застрахователните експерти препоръчат, ако не сте доволни от сегашната си застраховка, да изчакате тя да изтече и при самото подновяване да прецените и да огледате моментната ситуация в агенциите и на пазара на застраховки. 

 

 

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК
Продължете по-нататък
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама

Най-четено