Открийте ни и в

СВЯТ

Moderna строи производствен център за РНК-ваксини в Обединеното кралство

Планира се първата разработена в Обединеното кралство РНК-ваксина да бъде произведена през 2025 г.

публикувано

на

„Moдерна” строи център за РНК ваксини в Обединеното кралство

Moderna и правителството на Обединеното кралство обявиха, че американската биотехнологична компания ще изгради авангарден център за разработване и производство на РНК-ваксини за респираторни заболявания, включително срещу uf,fkdlr,wi.

Компанията и Министерството на здравеопазването посочиха в съвместно изявление, че работата по производствения и научноизследователския и развоен център може да започне още тази година.

Планира се първата разработена в Обединеното кралство РНК-ваксина да бъде произведена през 2025 г.

Не бяха дадени никакви финансови подробности или местоположение на центъра, но беше оповестено, че сделката ще даде на пациентите от държавната Национална здравна служба достъп до ваксини и лечения от “следващо поколение”.

FDA одобри ваксината срещу COVID-19 на Moderna за деца над 6 месеца

Тя ще осигури “постоянни доставки от домашни източници” и ще позволи увеличаване на производството в случай на бъдеща здравна криза, което ще позволи на центъра да се превърне в глобална база за клинични изпитвания.

“Технологията на РНК се доказа като един от най-бързите пътища за разработване на високоефективни ваксини по време на пандемията и имаше ключово значение за защитата на хората”, заявиха от британското здравно министерство.

Технологията може да доведе до революционни лечения в редица области на заболяванията, включително рак, грип, деменция и сърдечни заболявания.

“Инвестицията ни ще гарантира ваксини срещу някои от най-силните вируси, което ще ни изведе в челните редици на борбата с бъдещи заплахи”, добави министър-председателят Борис Джонсън.

Великобритания беше една от най-засегнатите страни от епидемията от коронавирус, с близо 180 000 смъртни случая.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

Най-четено