Открийте ни и в

Най-странните семейни закони

публикувано

на

По принцип законите се правят, за да защитават правата на обществото. Има и такива, останали от миналото, които днес изглеждат пародийно. Никой не ги спазва, но и никой не се е сетил да ги отменя. Ето някои от тях:

Арканзас: мъжът може да бие жена си, но само веднъж на месец

В закона е отбелязано, че това си е право, което се полага на съпруга. Този закон е приет през XIX век, когато било съвсем нормално мъжете да побиват благоверните си.

Род Айлънд: бракът на лудите е невалиден

Най-малкият по площ щат може да се похвали със закон, който гласи, че бракът между луди хора може да бъде анулиран или отменен. Сега по принцип всички хора, които тръгват да се женят, са малко луди, но тук говорим за истински луди хора с психически отклонения.

Аризона: само по два вибратора във всеки дом

 

Според закона в Аризона всеки човек, живеещ в къща, в която има повече от два вибратора, може да бъде подведен под съдебна отговорност. Не се подвеждайте по техническата ни ера. Вибратори е имало и доста отдавна, макар и не такива, каквито ги познаваме сега. Първите вибратори маркучи са пуснати в продажба в Аризона в далечната 1850 година!

Айова: мустакати мъже не могат да целуват жените си пред хората

В Айова някога се е приемало за липса на грам културно отношение към околните, ако си хем мустакат, хем тръгваш да целуваш жена си.

Масачузетс: жените не могат да бъдат отгоре

Този закон няма да го коментираме. Добре, че никой не му обръща внимание. Затвoрите нямаше да поберат всички, които са го нарушили.

Айдахо: без кутии шоколадови бонбони под 22,6 кг

Някога в Айдахо съпругът не можел да подари на жена си кутия шоколадови бонбони с тегло под 50 паунда. Все пак дори и в миналото повечето съпрузи в този щат са предпочитали просто да си платят глобата, ако ги хванат, отколкото да превърнат жена си в слон.

Небраска: никой с гонорея не може да се бракува

Този закон не е така абсурден, даже си е съвсем наред. Замисълът е бил практичен – младите първо да се излекуват, после да се женят.

Върмонт: съпругата трябва да има позволение от съпруга си, за да носи зъбни протези

Идеалната жена е висока един метър, няма зъби и е с плоска глава. Това е изводът, който навява текстът, приет от някогашните законотворци във Върмонт.

Северна Каролина: двойките правят секс в мисионерска при спуснати завеси

Историята на този закон е повече от любопитна. Някакъв човечец минавал край оградата на някаква къща, поогледал да види какво има там и се стреснал от гледката. Веднага се оплакал на шерифа. После законотворците приели съответния текст, за да не би и друг човечец, минавайки край чужда къща, да види как стопаните й правят едни съответни неща.

Орегон: без мръсни приказки по време на секс

В Орегон някога е било противозаконно мъжът да шепне мръсотии в ухото на жената си, докато правят секс. В текста обаче не е уточнено кое е мръсно и кое не. Ако я нарича “любима” в ухото, това мръсно ли е? Законът мълчи. Дали е бил спазван и някога – също не става ясно.

 

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

⇩ Коментирайте ⇩

Най-четено

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА