Открийте ни и в

САЩ

Netflix съкращава 150 служители заради спад на абонати

Съкращенията представляват 1,3% от глобалната работна сила на компанията

публикувано

на

Сн.: АП/БТА

Netflix съкращава 150 работни места, тъй като стрийминг компанията се стреми да намали разходите си, след като разкри, че очаква да загуби милиони абонати през първата половина на годината.

Широко очакваните съкращения са фокусирани най-вече върху нейната дейност в САЩ, като засягат служителите в нейните обширни филмови и телевизионни подразделения.

Този месец пазарната стойност на Netflix беше намалена с почти 60 милиарда долара, тъй като инвеститорите се паникьосаха, че десетилетният бум в стрийминг сектора е приключил, след като компанията отчете първата си загуба на абонати от 10 години. Към декември Netflix имаше около 11 300 служители на пълен работен ден, което означава, че съкращенията представляват 1,3% от глобалната работна сила.

Netflix вдига цените в САЩ и Канада за месечния абонамент 

Миналия месец тя уволни около 25 служители на работни места, свързани с маркетинга, включително изпълнители, които са били там по-малко от година.

Netflix, който планира да се съсредоточи върху стратегията „по-малко е повече“ от по-малко, но по-висококачествени поръчки за сериали и филми, се очаква да похарчи 17 милиарда долара за създаване и лицензиране на съдържание тази година. Компанията заяви, че очаква да намали бюджетите си.

„Както обяснихме за печалбите, нашият забавящ се растеж на приходите означава, че също така трябва да забавим растежа на разходите си като компания“, каза говорител на Netflix. „За съжаление днес освобождаваме около 150 служители, предимно базирани в САЩ.

„Тези промени се движат основно от нуждите на бизнеса, а не от индивидуалното представяне… Редица изпълнители на агенции също бяха засегнати от новините, обявени тази сутрин.“

„Ставате алчни“: Клиенти на Netflix не харесват новата политика срещу гратисчиите

Компанията обвини за забавянето на ръста си редица фактори, включително спирането на руското си подразделение след нахлуването на Русия в Украйна. Тя възнамерява да започне да се бори и срещу широко разпространеното споделяне на пароли сред своите 221 милиона абонати по света.

Netflix, който на няколко пазара в Латинска Америка тества да начислява малка допълнителна такса, за да позволи на домакинствата да споделят своя абонамент, изчислява, че услугата му се споделя безплатно със 100 милиона допълнителни домове в световен мащаб.

Компанията също така възнамерява да пусне по-евтино, поддържано от реклами ниво тази година, за да се опита да възобнови ръста на абонатите.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

⇩ Коментирайте ⇩

Най-четено

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА