Открийте ни и в

Вашите пари

PayPal, Venmo и Cash App трябва да докладват на IRS плащания за на $600

Данъчният закон влиза в сила през януари в САЩ

публикувано

на

Сн.: АП/БТА

Данъчният закон, който влиза в сила през януари в САЩ, ще изисква от трети страни, които обработват финансови транзакции, като PayPal, Venmo и Cash App, да докладват бизнес транзакциите на своите клиенти на Internal Revenue Service, ако те надхвърлят 600 долара за година.

Въпреки че законът не е нов, той се промени. Преди приложенията за финансови услуги трябваше да отчитат брутния доход на потребители, ако той надхвърля 20 000 долара или е имало 200 отделни транзакции в рамките на календарната година.

Сега информацията ще се отчита във формуляр 1099-К.

Новото правило се прилага за плащания за продажбата на стоки и услуги. Например, ако продавате продукти в Etsy или eBay, ще получите формуляр 1099-K, ако продукти надхвърлят 600 долара.

Но, ако купите велосипед за $400 и го продадете за $300, сумата няма да е предмет на новия закон.

„Може да забележите, че през следващите месеци ще поискаме данъчната ви информация, като социалноосигурител номер или данъчен номер, ако още не сте ни го предоставили, за да продължите да използвате акаунта си за приемане на плащания за сделки за продажби на стоки и услуги“, съобщиха от PayPal.

„Това ще ни помогне да изпълним задълженията си към IRS и ще гарантира, че ще можете да продължите да използвате акаунта си в PayPal“.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

⇩ Коментирайте ⇩

Най-четено

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА