Открийте ни и в

СВЯТ

Pfizer и Sobi инвестират 100 млн. евро в производствена мощност в Хърватия

Планирано е от новата мощност, която се намира в град Савски Мароф, от 2026 г. да се изнасят иновативни биологични лекарства в 50 държави по света

публикувано

на

Pfizer инвестира в нова производствена мощност

Фармацевтичната компания Pfizer , която произвежда една от най-разпространените ваксини срещу коронавирус,  в сътрудничество с компанията Sobi, откри тържествено днес работите по изграждането на нова високотехнологична производствена мощност, в която ще бъдат инвестирани 100 милиона евро, съобщава информационният сайт Индекс.

Планирано е от новата мощност, която се намира в град Савски Мароф, от 2026 г. да се изнасят иновативни биологични лекарства в 50 държави по света.

Pfizer вече има една производствена мощност в Савски Мароф от 2015 г. Новата мощност, която трябва да бъде изградена до 2024 г., ще се разполага на 4000 квадратни метра и на терен от 11 хектара.

Директорът на съществуващия завод, Домагой Руняк, каза, че преди по-малко от 10 години са започнали с 30 работници, а сега вече имат 500. Още 100 ще започнат в новия завод.

По думите му това е първият по рода си завод в Хърватия  и околните райони, както и първият, който Pfizer изгражда в партньорство със Sobi.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

⇩ Коментирайте ⇩

Най-четено

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА