Открийте ни и в

САЩ

Plus size модел се ядоса на Delta: Коланът в самолета й стискал (ВИДЕО)

Бадер е недоволна от факта, че коланът не е паснал на талията й, което я е принудило да използва специален удължител

публикувано

на

Сн.: Instagram

Рlus size моделът Реми Бадер публично изрази недоволство от една от американските самолетни компании Delta, заради “твърде късите” предпазни колани.

Бадер е недоволна от факта, че коланът не е паснал на талията й, което я е принудило да използва специален удължител. Затова тя публикува видео в TikTok, където има над 2,1 млн. последователи.

Краткото видео показва как тя не може да закопчае предпазния колан, който е твърде къс, а на екрана в червено е сложен призивът: “Делта, измислете го!”.

@remibader And no I shouldn’t need to ask for an extender. It should just be easy! @delta ♬ Spaz – Mr. 2-17 & DRIPPY PRODUCTIONS

“И не, не трябва да си искам удължител. Просто трябва да е лесно!”, пише още Бадер в коментар към краткия клип.

Жена летя в полет на Delta от Орландо без билет и документи за самоличност

Клипът е събрал над 67 хил. лайка и продължава да се споделя няколко дни след публикуването си. Коментарите към видеото пък са предимно положителни и подкрепят plus size модела.

Един от коментиращите пише, че макар за Delta да има много положителни коментари, дължината на коланите им е малка, а това, че човек е размер 14 не означава, че трябва да иска удължител за колана си.

Други пък се опитват да обяснят защо всъщност тези колани са с такава дължина, като причината не се крие в целенасочено лошо отношение към пълните хора, а е въпрос на практичност.

“Когато предпазните колани се повредят, те ги подрязват, вместо да сменят цялото нещо. Ето защо дължината е толкова непостоянна”, се казва в един от коментарите.

Междувременно сайтът The Points Guy отбелязва, че Бадер може и да има известно право за недоволството си, тъй като коланите на Delta действително са по-къси, отколкото в други самолетни компании като American Airlines. Ако при първите дължината на колана варира между 100 см и 114 см, при другите тя е между 114 и 120 см.

Въпреки това обаче има друга компания, където средната дължина е дори по-малка – това е Southwest Airlines, като техните колани са дълги около 98 см.

Това не е първият път, в който Бадер се оплаква от проблемна дължина на коланите в Delta.

През октомври тя публикува друго, далеч по-обширно видео, в което разказва за неудобството, което е изпитала, когато е видяла за пръв път, че коланът й не може да се закопчае при излитане на самолета.

Когато попитала стюардесата за това, на модела било обяснено, че просто може да поиска удължител за колан. Но Бадер твърди, че не е знаела какво представлява това, а след като разбрала, се почувствала крайно неудобно. Тя също така сподели и някои коментари на свои последователи, които ѝ съчувстват и споделят своя опит, когато е трябвало със срам да си поискат удължител за предпазния колан.

“Просто направете по-дълги предпазни колани, защо това е проблем?” заявява тя във видеото си, отново публикувано в TikTok.

Бадер не е единствената, която има проблем с коланите в самолетите. Популярната блогърка в САЩ Кърсти Лиан също изрази подобни притеснения, като публикува в своя профил в TikTok видео как се се мъчи да се побере на седалката на самолета, да закопчае колана си и да свали малката масичка пред себе си.

За разлика от plus size модела обаче, коментарите към Лиан бяха много по-критични, а мнозина я увещаваха да си купи две места за полета или като цяло изобщо да не лети.

@kirstyleannetravels It’s worth it though, I promise 💕 #plussizetraveltok #flyingwhilefat #plussizetravel #fatwanderbabes #emotionaldamage #traveltok ♬ Emotional Damage vs Pompeii – WILLIAM LI

Един от коментиращите дори заяви, че не е честно спрямо останалите пътници, когато човекът до тях заема място и половина.

“Не трябва ли… да станеш по-малка, вместо самолетите да се грижат за теб?” пише друг от коментиращите.

През 2019 г. Wall Street Journal публикува писа, че според авиокомпаниите по-малко от 1% от пътниците се нуждаят от удължители за предпазните си колани.

Мнозина онлайн потребители обаче не са съгласни с тези статистики, като според тях много хора са принудени да търпят твърде стягащи или тотално непасващи колани, наред с тесните места в самолетите.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

Най-четено