Открийте ни и в

Секс по алинея

публикувано

на

Докато все още се обсъжда доколко е смислено два­ма души, които се обичат, да подписват предбрачен договор, се роди пактът за идеалния секс. Една от първите, която го препоръчва, е сек­сологът Трейси Кокс. “Обещавам да правя секс с теб веднъж седмично и да разнообразя­вам любовния ни живот два пъти ме­сечно. Ти от своя страна обещаваш да ме целуваш повече, да се стараеш и да отделяш повече време за любовната игра и да ми правиш много комплименти в леглото.”

Ето така би изглеждала само част от един секс договор. Бихте ли по­дписали подобно нещо, ако половин­ката ви помоли за това? Повечето, запитани така, отговарят поч­ти механично, че сексът трябва да бъде спонтанен. В идеалния свят би трябвало да бъде. За съжаление оба­че ние не живеем в него, а ставаме подвластни на битовизмите, рутината и тежкото ежедневие. Сексът често присъства в графика ни за деня, но след края на работния ден някак преминава в графика за следващия. И така интимният контакт се мести ден след ден.

По тази причина много двойки започват да се замислят дали да не подпишат т.нар. секс договор с на­деждата да върнат интимностите в живота си. Замислете се, че повечето неща се получават при доброто планиране. Защо и сексът да не бъде едно от тях? Миналата година индиец пожела от съпругата си да подпише доку­мент, в който се задължава да прави секс с него три пъти седмично. Той я заплаши, че в противен случай ще се разведе с нея. Секс експертът Трейси Кокс обаче има не чак тол­кова радикални виждания за подобен договор. Според нея той трябва да помогне на двойката да изглади проблемите си в леглото, често ставащи причина и за други проблеми извън него.

Какви са плюсовете от подобен документ? Ангажиментът към този договор е и ангажимент към самите вас. Кара ви да се фокусирате, защото трябва да определите какво ще вклю­чите в него и така имате възможност да се задълбочите в тема, която по една или друга причина сте игнорира­ли дълго време. И тъй като е в писмена форма, това го прави истински. Не можете да избягате от обещанията си, защото те са пред очите ви черно на бяло. Действа успокояващо, защото вече имате план за справяне с проблемите, което реално не ги прави толкова дра­матични. Можете да маркирате напредъка си, което ви дава допълнителен стимул да продължавате да се придържате към обещанията си. Тези договори често се трансформи­рат с времето в списъци, в които все­ки е написал какво иска да опита. И така няма как другият да забрави кое ви доставя удоволствие.

Как се изготвя един секс договор?

Анализиране: И двете страни ся­дат и написват какво мислят съвсем честно за сексуалния си живот. Как­во им харесва; коя част от акта им допада най-много; коя най-малко; знаят ли какво са сексуалните нужди на другия; какво очакват от секса с другия; доколко той съвпада с очак­ванията им и т.н. Не се притеснявайте, ако се чувст­вате малко неловко, слушайки спи­съка на половинката си. Критиката се приема трудно, но запомнете, че вие сте екип и вината за проблемите е и на двамата.

Действие: Използвайте листа, който сте направили, и вижте как­во искате да се промени в него – да правите по-често секс, да залагате на оралната любов, да увеличите продължителността на акта, да промени­те… Фокусирайте се върху това как­во ви харесва в момента, а не какво липсва. Изберете си 10 неща, които ви допадат, и 10, които бихте искали да опитате. Не се чувствайте глупаво, седейки и пишейки подобни неща. След като веднъж започнете, ще видите колко освобождаващо е това.

Преговори: От тези списъци ще придобиете точна идея какво целите, с каква честота и вариация и най-вече какви промени са необходими, за да го постигнете. С времето това няма да остане само на хартия, а реално ще бъде постижимо.

Договорът: Промяната става нещо постоянно най-малко след шест седмици, така че нека това е минималният срок, за който вие обещавате да правите определени неща. Текстът може да се напише по следния мо­дел: „Съгласен/на съм през следва­щите секс седмици да правя това и това. Обещавам да направя X неща през този период от време и само извънредна ситуация „на живот и смърт” може да ме накарат да не спазя обещанието си.”

И двамата се подписване в долния край и си стискате ръцете. В края на периода на договора ще осъзнаете, че идеята не е никак лоша. И двамата ще сте наясно какво обича другият и ще сте подобрили зна­чително сексуалния си живот.

 

 

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

⇩ Коментирайте ⇩

Най-четено

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА