Открийте ни и в

Волен Сидеров

Шоуто на Волен

bg-voice

публикувано

на

Сидеров си поръчва и получава ,,Звезда Отечества”

Русофобите са развълнувани и доволно потриват ръце. Ако до вчера се носеха слухове за благосклонността на руското посолство към „Атака“, то вече има доказателство, че Волен Сидеров е „троянският кон“ на Русия в България. Лидерът и същевременно водач на партийната листа за евровота откри предизборната си кампания в… Москва. Че даже беше награден с орден „Звезда Отечества“!
Скандално е наистина политик от държава членка на ЕС да прави подобни демонстрации. Особено в момент, когато отношенията между Русия и Европейския съюз са обтегнати заради Украйна, а властта опитва да балансира с клишета за евроатлантическите ценности.

Скандално е и друго – на церемонията Сидеров оплю ЕС като „марионетка на САЩ“ и заяви, че съюзът или трябва да се промени, или направо да се разтури. Каза още: „Ние („Атака“) смятаме, че България трябва да е неутрална във военно отношение и да не членува в НАТО… Когато у нас има правителство на „Атака“ и аз съм министър-председател, България ще излезе от НАТО и ще върне пълноценните отношения с Русия, която смятаме за братска страна.“

Тъй като покойната пророчица Ванга не е предрекла кога Волен ще стане министър-председател (а може и да е предрекла, но засега сме на буква Б, като Бареков), датата на излизането от НАТО още е неясна. Ясно е обаче, че решението на Сидеров да открие кампанията си за Европарламента в Москва целеше да предизвиква скандал, или по-точно внимание. Предвид оклюмалата си електорална кондиция той добре усети настроенията по най-важната външнополитическа тема и за пореден път се захвана да ги употреби вътрешнополитически.
Поне едно трябва да му се признае: Волен някак успява да осребри текущите „неволи“ в името на личната си изгода. Преяждането на ДПС с власт му свърши работа през 2005 г., както и четири години по-късно. Гневът срещу „колонизаторите“ в лицето на частните европейски енергийни компании го вкара и в сегашния парламент. В момента низвергнатите русофили са просто новият му таргет, който той ловко ухажва с определението „преобладаващата част от българския народ, който обича руския народ и който помни, че от турско иго го освободи не Европейският съюз, а братска Русия“.

Впрочем със същия апломб Сидеров пишеше точно обратното, когато беше главен редактор на в. „Демокрация“ през 1990 година: „Никой не се замисляше колко е ненормално, че след войната не сме имали официални контакти на високо ниво с най-голямата западна държава – САЩ… Върху д-р Желев (тогавашния президент – бел.ред.) ляга тежката задача да увери Запада, че България, известна досега предимно като придатък на московската империя, е решила да става правова страна, която ще обезпечи сигурност и гаранции за западните инвестиции.“

Година след това призова българите да подкрепят САЩ и във войната в Персийския залив: „Срам ме е, че нито един български войник не замина за Кувейт.“ А ето какво твърдеше и в статията си „Да освободим Альоша от наряд“: „Не знам друга нация да е възпявала така окупатора си и да му е издигала мегаломански паметници, по-високи от телевизионна кула. България го е правила. Гнусотата на голямата демагогия изискваше не само да се подчиниш, но и да обожаваш този, който ти носи робство. А там, където е стъпил ботушът на Альоша, друго освен робство хората не са узнавали. Предполагам, че в бъдещите буквари и енциклопедии определението за Съветската армия ще бъде „Страж на робството до разпадане на империята“. За мен утешително и радостно е, че ще доживея това време. Както е радостно разтурването на Варшавския договор.“

Двадесет години по-късно Волен изглежда прероден и се е накокошинил да вади България от НАТО, че и да разтурва ЕС. Но, както казваше Маркс – не Карл, а комикът Граучо: „Ето моите убеждения. Ако не ви харесват, имам и други“…

Доста нелепо, нали? Още по-нелепо е обаче как всички се вързахме и на номера му да се представи за върл русофил: Волен отива в Москва. По покана на кого? Загадка. Единствената информация е по линия на пресцентъра на „Атака“, който ни уведомява, че Сидеров открива кампанията си, а орденът „Звезда Отечества“ му е връчен от космонавта и два пъти Герой на Съветския съюз Борис Волинов. Пак пресцентърът информира, че отличието е присъдено от Горната камара на руския парламент.

Всички медии, включително опозиционни сайтове и блогове, надлежно цитират подадената информация. Малко по-късно във вестник ,,Атака“ (насловът му е „Истината е свята, свободата е мила“) се появява и дописка с тържественото заглавие „Сидеров се срещна с руски парламентаристи в Москва“. Никой обаче не обръща внимание, че в нея не е споменато нито едно име на руски парламентарист. Единственият, с когото лидерът на „Атака“ се среща, е Юрий Шувалов, представен като „член на Висшия съвет на партия „Единна Русия“ и директор на Управлението за връзки с обществеността и медиите на руския парламент“. В превод: пресаташето на Думата. Не точно Г-н Никой, разбира се, но човекът, който осигурява контакти или пък отбива набезите на желаещите да се срещнат с депутати.

На самата церемония 79-годишният Борис Волинов, пенсиониран в далечната 1990 г., връчва на Сидеров „Звезда Отечества“. Орденът обаче няма нищо общо с Горната камара на руския парламент, а е нещо като значка, връчвана от сдружение на частни предприемачи. „Звезда Отечества“ е корпоративна награда, учредена от неправителствената организация Международен форум „Световният опит и икономиката на Русия“. Обществено-икономическата организация, обединяваща различни предприятия в Русия, е подкрепена от администрацията на президента, само че действа напълно самостоятелно и връчва ордените по собствено усмотрение. Нещо повече: изработените от „СП-Колумб“ ООД отличия се поръчват, когато има заявка от желаещ да бъде награден.

Николай Кононов, ,,Компромат“:
„Чували ли се сте за златния медал на Петър Велики „За трудова доблест“? В държавния хералдически регистър такава не съществува. След 1990 г. обаче се появиха много фондове, съюзи и обединения, които присъждат ордени и медали. Просто бизнес. Естествено „лауреатите“ трябва да поемат разходите за изработката на отличията и организацията на церемонията.“ На руски това звучи така: „Расходы на изготовление ордена и организацию торжественной церемонии счастливчик должен взять на себя.“
По същия начин форум „Настоящие друзья Буратино“ връчва орден и медал в памет на… Буратино. Но ако това все пак звучи донякъде несериозно, съществува огромен набор от отличия с гръмки названия като „За доблест“, „За вярност към Родината“ и пр., както и официален ценоразпис за получаването на аристократична титла от Российское дворянское общество „Новая элита России“.

Мария Забродина, „Правда – инфо“:

„С пълномощно от Министерство на правосъдието организацията може да удостои с дворянска титла всеки, който е готов да си плати. Княз струва 12,000, граф – 8,000, а барон – 5.5 хиляди евро. Копие от паспорта, две фотографии и автобиография са напълно достатъчни, за да получите титлата само след седмица и да ви наричат Ваше сиятелство.“

Според разследващи руски журналисти „Звезда Отечества“ може да се поръча за сумата между 320,000 и 450,000 рубли. Хонорар получава и връчващият отличието в зависимост от ранга му… Ако продължи да бъде русофил и в близките месеци, Сидеров може да се възползва от изгодните оферти по-долу. Че току-виж вдигнали цените или пък му се наложило да влезе в нова роля…

Любослава Русева

 

Ако продължи да е русофил, лидерът на ,,Атака” може да си поръча и ордена, раздаван от организацията – ,,Настоящие друзя Буратино”

Досега ,,Атака” бе като стара грамофонна плоча – една и съща изтъркана песен за нова революция на всички избори. Този път обаче Сидеров смени плочата и вече пее ,,Осанна за Москва”

 

Получавай BG VOICE по имейл
BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК
22 коментара

Трябва да влезете в профила си, за да коментирате Login

Коментирайте

Волен Сидеров

Турция огледа кои имоти ще си върне в България

Avatar

публикувано

на

Виж цялата статия

сн. ,,Заман”

Главното мюфтийство няма да се откаже от претенциите си за възстановяване на имотите, които са били собственост на мюсюлманското вероизповедание в България, въпреки огромните протести в цялата страна. Това обяви главният мюфтия Мустафа Алиш Хаджи. Мюфтийството преди време твърдеше, че се отказва от имотните си претенции. Междувременно обаче страната бе посетена от турския външен министър Ахмет Давутоглу. Той обходи всички сгради в София и Пловдив, върху които ислямската общност има претенции, даде наставления на лидерите й и те отново заеха бойна поза.

В Пловдив г-н Давутоглу посети и Джумая джамия, където участва в молитва. Преди две седмици сградата на джамията пострада. Тогава в града се проведе масов митинг срещу връщането й на мюфтийството. Той бе насрочен за деня и часа, когато местният съд трябваше да разгледа казуса. По пътя протестиращите счупиха две от стъклата на джамията, но в помещение, което е отдадено за кафене. 14 дни властите не позволяваха стъклата да се поправят. Целта според наблюдатели била да може пред тях да застане турският външен министър, а турските журналисти да го снимат – ясен знак, който да се даде на хората в Турция, че ислямът е едва ли не в опасност в България.

Същевременно, както и при други посещения на турски държавници, пресконференцията на г-н Давутоглу също се проведе в присъствието единствено на доведени от него журналисти. Българските не бяха допуснати в залата. Те не бяха допуснати и на разговорите му в джамията в Пловдив с представители на мюфтийството, с генералния турски консул Шенер Джебеджи и с областния управител Венцислав Каймаканов.

Така медиите в България за пореден път трябваше да научават какви ги е говорил от турските си колеги. Гостът споделил, че не му е приятно да вижда счупени стъкла на храм, но за пораженията казал на джамийското настоятелство да се обърне към съответните органи в България. Пловдив и София пък много приличали на Истанбул и Анкара – и в двете държави имало хем столица, хем важен икономически град.

,,Давутоглу представи нашите ръководители като наивници, на които той трябва да разкрие какви са българо-турските отношения. Това го е казал на турски журналисти, защото българските не бяха допуснати, коментира бившият посланик на България в Анкара Стефан Солаков. – Той избягва българските медии, защото му задават неприятни въпроси. Интересното е, че са ги избегнали и по време на двустранните разговори. Той е поставил само проблемите на Турция и от наша страна не е чул нищо. Това го научавам от турските медии.“

През октомври миналата година външните министри на България и Турция договарят официалното посещение на първия турски дипломат в София. Въпреки това в началото на февруари то бе отложено и се състоя през отминалата седмица. Депутати от „Атака“, които видяха провокация в идването на външния министър на Турция у нас в навечерието  на 3 март, поискаха да присъстват на срещите, но не бяха допуснати. Те обаче успяха да разпънат пред президентството плакати с надписи „Турция, дължиш ни 10 млрд. долара за тракийските имоти“, „Искаме извинение за 500 години геноцид“ и „Не на Турция в Европейския съюз“. Депутати от БСП също заявиха, че ще искат обяснение както от председателя на НС, така и от министър Вигенин за основните теми, обсъждани на разговорите.

 

 

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК
Продължете по-нататък

Волен Сидеров

Затяга се хватката около Сидеров

Avatar

публикувано

на

Виж цялата статия

сн. СКАТ

Хватката около Волен Сидеров вече започва да се стяга. Както BG VOICE писа през миналата седмица, в БСП и ДПС е пуснат в ход сценарий за дискредитирането на доскорошния им любимец, който осигуряваше кворума в Народното събрание. Сидеров стана неудобен, тъй като Ахмед Доган (който е реалният властник на ДПС, но се крие зад гърба на Лютви Местан) и Сергей Станишев си намериха нови пионки, които да им осигуряват кворум в лицето на двамата депутати, които напуснаха парламентарната група на ГЕРБ, обяснявайки действията си с уж някакво разочарование от партията на Борисов. Източници от БСП разкриха, че Сидеров е струвал прекалено скъпо, доста повече, отколкото биха излезли на социалистите и Доган двама по-невзрачни независими депутати. Още повече че г-н Сидеров се приема от левицата като несигурен и своеволен.

Най-напред в медиите бяха разпространени шпионски снимки от екскурзия на Сидеров и младата депутатка от ,,Атака“ и негова любовница Деница Гаджева в Куба, за които BG VOICE вече разкри, че са били направени от BG дипломати в Хавана по поръчка на външно министерство. След тях медиите получиха и цял албум с кадри от луксозна разходка из Париж. Сега БСП и ДПС задействат и третата част от сценария, в която са привлечени и група евродепутати. За да не бие на очи, че акцията е на Станишев и Доган, в нея участват евродепутати от различни фракции в Европарламента, не само от групите на социнтерна (в която членува БСП) и либералния интернационал (член на който е пък ДПС). Въпросните евродепутати едва сега изразяват притеснение за действия на Сидеров от 2009 година, когато поне 39 кандидат-депутати от ,,Атака“ са били принуждавани да подписват записи на заповеди за кредити от офшорни компании. Целта на лидера на ,,Атака“ е била по този начин да ги държи в групата си. Записът на заповед е документ, който може да бъде предявен по всяко време, а въз основа на него подписалото го лице става длъжник със сумата, описана вътре. Парите при това стават изискуеми в момента на предявяването. Г-н Сидеров е смятал да извади документа за всеки един депутат, който е смятал да напусне парламентарната група на ,,Атака“.

В писмо до ръководството на Европейската комисия, Европарламента и българските институции евродепутатите питат защо българските органи, сезирани още през 2009 г., не са се задействали. Според тях лично Сидеров почти е признал историята, защото е обяснявал на кандидат-депутатите през 2009 г., че въпросните документи са един вид ,,декларации за лоялност“ или ,,договори за лоялност“. Така според авторите се подриват основите на демокрацията.

През 2011 г. народни представители от ,,Атака“ внесоха сигнал срещу Сидеров, че ги е принуждавал като кандидати да подписват декларации за лоялност, а по-късно разбрали, че с тях се оказали поръчители по заем от 150 хил. евро. Писмото на евродепутатите е подписано от Филип Качмарек от Европейската народна партия, Александър Мирски от Прогресивния алианс на социалистите и демократите, Нирж Дева от групата на европейските консерватори и реформисти, Хану Такула от групата на Алианса на либералите и демократите за Европа, Роджер Хелмер от групата ,,Европа на свободата и демокрацията“. Те питат защо лидерът на БСП и ПЕС Сергей Станишев не е взел отношение, особено след като има слухове, че ще се кандидатира за еврокомисар; защо прокуратурата е прекратила производство по случая; не е ли най-голямото престъпление възможността за манипулиране на демокрацията с такива подписани документи. Вместо да се задействат всички органи, Сидеров е председател на комисията за борба с корупцията в новия парламент, а гласовете на партията му крепят крехкото мнозинство на управляващите, припомнят евродепутатите в парламента.

Досега българската прокуратура действително си затваряше очите за Волен Сидеров. Главният прокурор Сотир Цацаров, който е изключително стриктен към всичко, свързано с ГЕРБ, проявяваше завидна разсеяност, когато идеше реч за сигнали срещу лидера на ,,Атака“. Което бе обяснимо – г-н Цацаров е сред любимците на Ахмед Доган и цялата му бизнес и медийна империя, управлявана пък от Цветан Василев – директор на Корпоративна търговска банка, и Делян Пеевски – медийния магнат на ДПС. При тази благосклонност до днес нямаше как прокурор Цацаров изведнъж да се присети за стари грехове на Волен Сидеров и да се пришпори да ги разследва. Щеше да изглежда прекалено нагласено, а и вероятно да стресне ,,Атака“ и лидера й. Затова Доган-Станишев използваха услужливите и наивни евродепутати, на които бе подхвърлена сламката със старите записи на заповед, отнасящи се при това до миналия парламент, на която те се хванаха. За радост на БСП и ДПС в сценария се самовключиха и ГЕРБ, които първи разпространиха писмото срещу Сидеров. Така сценарият е задвижен успешно и делото, което Цацаров кръшно ще образува в първите дни на Нова година срещу Сидеров, ще изглежда съвсем по правилата.

В самата ,,Атака“, където са напълно наясно кой им организира акцията, обаче няма как да посочат с пръст виновника. От една страна, защото до вчера са му служили вярно с осигуряване на удобен кворум, а от друга – най-вероятно това е било финансово подсигурявано, за което специалисти по диверсиите като БСП и ДПС няма как да не са се подсигурили и с нужните доказателства, които също да полетят към медиите в удобен момент. По тази причина от партията на Сидеров са заели кръгова отбрана, основен акцент в която е, че г-н Сидеров е атакуван, понеже прокарал висок данък за собственици на ВЕИ централи. Както BG VOICE посочи, шпионските снимки от луксозните екскурзии на Сидеров и любовница приличат много повече на ДС акция, отколкото на мероприятие на икономисти.

,,Петима измислени евродепутати атакуват Волен Сидеров неслучайно, след като бе приет данък върху произвежданата от ВЕИ фирми енергия“, каза депутатът от „Атака“ Димитър Димов. Според него прокуратурата е проверила фактите, изложени в писмото до нея от евродепутатите, и не е открила потвърждение. Вярвам на българската прокуратура повече, отколкото на тези, написали писмото, каза още той. ,,Бойко Борисов е организаторът на всичко, защото срещу него има 7 сигнала в Комисията за борба с корупцията при Народното събрание“, каза Димов. Той съобщи, че такива сигнали има и срещу Цецка Цачева, Росен Плевнелиев и Лиляна Павлова. Тези сигнали обяснявали защо толкова от ГЕРБ държат на отстраняването на Волен Сидеров от председателския пост на тази комисия, смята депутатът. Димитър Димов попита дали някой от подписалите писмото евродепутати е бил даден на съдия-изпълнител за дължими кредити за огромни суми. Според него, след като това не е направено, значи такива подписани документи няма.

 

Сидеров в луксозен парижки хотел – тази снимка бе разпространена до медиите от анонимен подател с още куп други веднага след разкритията, че е водил любовницата си Деница Гаджева и до Куба

Димитър Димов

 

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК
Продължете по-нататък

Волен Сидеров

Сирийски бежанци се канят да съдят телевизията на Сидеров

Avatar

публикувано

на

Виж цялата статия

сн. телевизия ,,Алфа”

Българският хелзинкски комитет (БХК) ще представлява пред Комисията за защита от дискриминация като жалбоподатели група сирийски бежанци. Жалбата е срещу телевизия ,,Алфа“ и водещата на предаването ,,В окото на бурята“, народната представителка от ,,Атака“, Магдалена Ташева, съобщават от БХК. В редица предавания Ташева представя бежанците от Сирия като мними бежанци, ислямисти, екстремисти и престъпници, и им отнема човешкия облик. Водещата нарича бежанците ,,изчадия“, ,,сган“, ,,масови убийци“, ,,канибали“, ,,диваци“, ,,ислямски фундаменталисти, които бягат от правосъдието“ и ,,лъжат властите“, ,,отвратителни, долнопробни примати, които бягат от закона в Сирия“ и ,,започнаха да крадат, да бият“ в България и които ще ,,започнат да изнасилват, да режат глави“. Водещата описва бежанците като „нахлува[ща] поредна вълна на ислямизацията“, „вкарване на огромно, радикално ислямско население – враждебно и към България и към християнството“. Ташева отъждествява бежанците с ,,Ал Каида“, нарича ги „главорези“ и им приписва „цел да изменят демографския […] национален и религиозен облик, нашата национална идентичност като българи и като православен християнски народ. Да ни доограбят […]“. Водещата ги описва като „плътни джихадистки арабски маси“, „вкарвани“, за „да превърнат България във втора Босна и втора бивша югорепублика Македония […], и след 25 години същите тези пришълци, мохаджири, както се казва в Корана – защото ислямът така се разширява, чрез мохаджири, т.е. преселници в нови земи, това е догма в исляма“ да „веят“ в София, по твърдяната аналогия със Скопие и Сараево, „флага на Саудитска Арабия“. Пряко призовава българите към ,,организирани бунтове“ и „въстания“ „срещу нашествието на тази ислямистка сган под формата на сирийски бежанци“. Неин гост в студиото, Георги Сенгалевич, съветник на парламентарната група на ,,Атака“, заявява, че бежанците представляват ,,сирийската свободна армия“ и нейните ,,терористични подразделения“, които някой ,,транспортира“ към България. Той внушава, че те „са извършили престъпление против мира; военно престъпление или престъпление срещу човечеството“.

Сенгалевич заявява, че бежанците са довели до „изостряне на криминогенната обстановка“, т.е., че извършват престъпления. Той твърди, че бежанците влизат в „конфликти“ с „българското население“, с което според него имат „очевидна културна цивилизационна несъвместимост“, т.е. внушава, че те са нецивилизовани и некултурни до невъзможност българите да съжителстват с тях. Според жалбоподателите и БХК тези изявления представляват „тормоз“ по смисъла на Закона за защита от дискриминация спрямо цялата общност на бежанците и едновременно „подбуждане към дискриминация“ срещу тях – по смисъла на същия закон. Тези изявления създават обидна, унизителна и застрашителна среда не само за бежанците от Сирия, но и за всички мюсюлмани, други бежанци и чужденците по принцип.

,,Такова крайно слово на омразата предизвиква ксенофобия и отравя средата за бежанците, като насажда предразсъдъци у околните. Така тези хора, дошли, за да спасят живота си у нас, се оказват изолирани, обект на омраза и в риск да станат жертва на нечовешко и унизително отнасяне, в това число физически посегателства“, коментира адвокат Маргарита Илиева, директор на „Правна програма“ на БХК.

,,В последните месеци враждебната реч срещу бежанците се шири безнаказано както от страна на медии, така и на властници. България обаче е правова държава и правата на човека тук имат защита. Завеждаме това дело срещу емблематична за омразата партийна медия, за да покажем на бежанците това“, допълни Илиева.

В България от 2004 г. действа Законът за защита от дискриминация, който дава право на засегнати от всякаква дискриминация хора, както и на всички незасегнати, ангажирани граждани, да търсят в Комисията за защита от дискриминация отговорност за нарушенията на правото на равенство, включително на свободата от реч на омразата.

 

Сирийците в България твърдят, че са поставени в нечовешки условия

 

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК
Продължете по-нататък
Реклама
Реклама
Реклама

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама

Най-четено

Всички права запазени © BG VOICE е най-влиятелният български вестник в Чикаго, САЩ и Канада BG VOICE is the Bulgarian newspaper leader in Chicago, USA and Canada