Открийте ни и в

Българи в Канада

Стотици на погребението на убитата Красимира Пейчиновски и децата й

публикувано

на

ЕКИП НА BG VOICE

Море от скръб и емоции изпълниха гръцката църква в Торонто, Онтарио, в събота за погребението на Красимира Пейчиновски и децата й. Близки на семейството, съученици на Рой и Веналия Пейчиносвки, колеги на Красимира, съотборници, съседи, приятели и познати се стекоха с цветя, за да си кажат последно сбогом с убитите българи.

Бившият съпруг на Красимира, Вас Пейчиновски, и единственото му оцеляло дете, Виктория, също съпроводиха трите дървени ковчега. “Какво може да кажеш на баща, който е загубил цялото си семейство”, казва семейната приятелка Филис Параскевополус, която беше в църквата.

39-годишната Красимира Пейчиновски, нейният 15-годишен син Рой и 13-годишната й дъщеря Веналия бяха намерени мъртви в дома им в Ейджакс, Онтарио, на 14 март. Приятелят на Красимира, 29-годишният Кори Фен, е арестуван за тройното убийство.

Според резултатите от аутопсията, които BG VOICE получи миналия петък, две от жертвите са били намушкани и това е причинило смъртта им. Третата жертва е починала от задушаване. Канадските власти обаче не дават информация за това кой от тримата как е починал.

Бившата шефка на Красимира Пейчиновски разкри в интервю след тройното убийство, че колегите са забелязали “обезпокоителни сигнали” по време на връзката на българката с 10 години по-младия Кори Фен. Той е задържан без право на гаранция, а срещу него има повдигнати три обвинения за убийство. Те подозират, че ревност, дългове от хазарт и прекаляване с анаболи и други добавки може да са сред причините за инцидента. Следващото изслушване на Фен пред съда е на 29 март, на което той ще “присъства” чрез видеовръзка от затвора.

Опечаленият баща Вас Пейчиновски благодари на общността и на всички, които помагат на семейството. “Няма думи, които да изразят как се чувстваме. Нашите сърца са съкрушени”, казва Пейчиновски в съобщение, публикувано на страницата на хокейния отбор, в който е играл синът му. “Уповаваме се на Господ да ни даде мир и да ни води към дългия път на изкуплението.”

Съотборниците на Рой носеха тениските на техния хокеен отбор Don Mills Flyers, в който момчето е бил истинска звезда. С бели ръкавици те носеха ковчега на съотборника си. Трагедията с Красимира и децата й разтресе градчето Ейджакс, на час път от Торонто.

Приятел и съученик на покойните тийнейджъри вече стартира кампания за носене на гривни против домашното насилие. Социалните мрежи са се превърнали в онлайн мемориал за тримата, а хората от градчето използват съкращенията “LLK”, “LLR” и “LLV” в статусите си, което означава “long live” (живее завинаги), последвано от първата буква на името – Краси, Рой и Веналия.

 

Виктория Пейчиновски (вляво), на 16 г., и нейният баща Вас Пейчиновски пред гръцката църква в Торонто, където изпращат Красимира, Рой и Веналия

Съотборниците на Рой носеха тениските на хокейния отбор, в който момчето е било голмайстор

 

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

Най-четено