Открийте ни и в

Войната в Украйна

“Toyota” ще затвори завода си в Русия

През март Toyota преустанови производството в Санкт Петербург

публикувано

на

"Toyota" ще затвори завода си в Русия

Японската компания „Toyota Motor Corp“ (7203.T) е решила да прекрати производството на автомобили в Русия поради прекъсване на доставките на основни материали и части.

През март „Toyota“ преустанови производството в Санкт Петербург поради проблеми във веригата за доставки и спря вноса в Русия, съобщи Ройтерс.

“През този период запазихме изцяло работната си сила и гарантирахме, че предприятието ни е готово да възобнови производството, ако обстоятелствата го позволяват”, се казва в изявлението.

Срещу цензурата: САЩ разширяват достъпа на Иран до интернет услуги

“След шест месеца обаче не успяхме да възобновим нормалната си дейност и не виждаме индикации, че ще можем да я възобновим в бъдеще.”

Според „Toyota” операциите й в Москва трябва да бъдат преструктурирани, но ще продължи да подкрепя своята мрежа за търговия на дребно. Тя ще предоставя услуги на съществуващите клиенти на „Toyota“ и „Lexus“.

“Ще предложим (на персонала)… помощ за възстановяване на работата, преквалификация, включително финансова подкрепа над законовите изисквания”, заявиха от „Toyota“.

Военният министър: Засилено е наблюдението на източния фланг

Много заводи в Русия спряха производството и освободиха работници поради недостиг на високотехнологично.

„Renault“ продаде мажоритарния си дял в базирания в Русия производител на автомобили „Автоваз“ (AVAZI_p.MM) на руски научен институт, според информацията на Ройтерс за една рубла.

Производители на луксозни автомобили като „Jaguar“ спряха износа си за Русия, а „Ford“ и „BMW“ спряха част от производството си.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

Най-четено