Открийте ни и в

Хай-тек

Twitter премахна функцията за превенция на самоубийствата

От Twitter не са предупредили предварително за премахването на функцията

публикувано

на

Сн.: Архив

Компания Twitter Inc е премахнала през последните няколко дни функция, която е рекламирала горещи линии за предотвратяване на самоубийства и други ресурси за безопасност на потребителите, търсещи определено съдържание. Това се е случило след нареждане на новия собственик Илон Мъск, съобщиха запознати със случая.

Според ръководителя на отдела за доверие и безопасност на Twitter Ела Ъруин, става въпрос за временна ситуация, докато се преработват и подобряват функциите.

“Очакваме да ги възстановим следващата седмица”, каза тя.

Мария Елена – звезда, родена от звезди

От Twitter не са предупредили предварително за премахването на функцията,

известна като #ThereIsHelp. Тя се появява в горната част на конкретни търсения на контакти на организации за подкрепа в много държави, свързани с психичното здраве, ХИВ, ваксините, сексуалната експлоатация на деца, COVID-19, насилието, основано на пола, природните бедствия и свободата на изразяване.

Премахването му доведе до повишена загриженост за състоянието на уязвимите потребители на Twitter. Мъск заяви, че откакто той пое управлението през октомври, импресиите или прегледите на вредно съдържание намаляват. Мъск публикува в Twitter графики, показващи низходяща тенденция, дори когато изследователи и групи за граждански права проследиха увеличаване на броя на туитовете с расови обиди и друго съдържание, подтикващо към омраза.

Отчасти под натиска на групите за безопасност на потребителите интернет услугите, включително Twitter, Google и Facebook, от години се опитват да насочват потребителите към добре познати доставчици на ресурси, като например правителствени горещи линии, когато имат съмнения, че някой може да е в опасност.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

Най-четено