Открийте ни и в

Вашите пари

ВАШИТЕ ПАРИ: Как да осигуря моето семейство?

Въпроси и отговори от изминалата седмица

публикувано

на

ВЪПРОС: Здравейте, Ангеле! Скоро прочетох статия от вас във вестника, в която се говореше за застраховките “Живот“. Исках да ви задам два въпроса.

В момента аз и съпругът ми имаме застраховки “Живот”, но през миналата година нашата агентка ми предложи да прибавим децата ни, за които закупихме отделни полици. Това, което ме притеснява и искам да споделя, е, че плащаме изключително много пари за тях ($296 на месец) и не знам дали това е най-доброто, което съществува на пазара. Да прибавим и това, че ние сме в сравнително добро здравословно състояние и сме само на 31- и 33-годишна възраст, което не предразполага към много голям риск за застрахователната компания поне от това, което съм чувала.

Като допълнение към това ни беше обяснено, че към тази застраховка е прикрепена спестовна сметка, която ще ни помогне да се пенсионираме. Не съм сигурна доколко това  е така, но бих искала да разбера как точно работи тази полица.

Другото, което искам да знам, е дали има начин всички ние да сме под една семейна полица, защото все пак децата ни са само на 3 и 7 години и според полиците техните застраховки са за по-голяма сума ($200,000 на всяко от тях), което не е логично, а моята и на съпруга ми са само за $100,000 на човек, а всъщност ние сме тези, които работим и изкарваме доходите в семейството. Моето лично желание е да преразгледаме тези полици и да ги обединим в една семейна полица, възможно ли е това?

ОТГОВОРЪТ НА АНГЕЛ: Здравейте и от мен! Радвам се, че статиите ми пораждат интерес във вашето семейство и част от българското общество в цяла Америка, съдейки по въпросите, които получавам, свързани с тази тема.

Сега нека да започнем с въпросите. След като прочетох внимателно на няколко пъти написаното от вас, мога категорично да ви кажа, че има няколко много фундаментални неща, които са неправилни в подхода и начина, по който са се отнесли към вас от застрахователната ви компания и личният ви агент.

Първото нещо, което забелязах, е, че сумата, която плащате на месец, е наистина твърде висока за предоставеното ви покритие от по $100,000 на вас и съпруга ви и по $200,000 на децата ви. Имайки предвид, че сте само на тридесет и няколко години, това би трябвало да е с пъти по-малко, но моето предположение е, че сте подведени от агентката ви в няколко сфери.

Нека да започнем с това, че полиците ви са НЕВЕРОЯТНО ОСКЪПЕНИ, защото са разделени една от друга, което предразполага за допълнителни годишни такси, които варират между $75 и $150 на всяка една, което автоматично вдига месечните ви вноски, след като тези пари са разхвърляни по тях. Като добавим към това, базирайки се на опита ми през последните почти 10 години, съдейки по това колко ниско е покритието ви, най-вероятно са ви били продадени „грешните полици“, които са т.н. Whole Life, Variable Life and Universal Life.  Както писах в по-ранни статии, те са „канцерогенни“ за вашето финансово здраве и благополучие, защото с течение на времето парите, които сте вкарали в тях, се самоизяждат и вие ще трябва да доплащате, за да ги задържите активни.

Това се отнася в пълна сила за този така наречен Пенсионен фонд, прикрепен към вашите полици в момента, но това, което са пропуснали да ви споменат, е, че вие нямате абсолютно никакъв контрол и право върху тези “спестени пари” и ако искате да вземете нещо от тях, застрахователната компания ще изиска да платите около 8% лихва и да ги върнете обратно… на себе си! Тази ситуация, както и много други, свързани с този вид полици, са напълно абсурдни, но жалкото е, че много хора не четат внимателно полиците си и следователно не ги разбират. С годините те плащат за нещо, за което дори не знаят как работи и какви права им предоставя. Извинявам се, че сте попаднали в тази ситуация и вие, но обещавам, че ще направя всичко възможно да ви помогна с каквото мога.

Второто нещо, което просто ме кара да се хвана за главата от недоумение, е сумата, за която са ви предложили да застраховате децата си, което е пълно безумие от страна на човека, който ви го е продал. Причината за тези мои разсъждения е много лесно обяснима – вашите деца не носят доходи и финансови постъпления в семейството, на тях не им е нужно да имат застраховка „Живот“, по-скоро те се нуждаят от спестовни сметки за образование, които ще им са нужни в бъдеще.

Моят съвет относно детските полици е да се сведат до не повече от $10,000 покритие на всяко едно от тях, просто – не дай си Боже – в случай на нужда, което обикновено струва около $6 на месец за клиенти, с които съм работил, включвайки и двете деца комбинирано. Останалите пари да се вложат в спестовни сметки за тях и за тяхното бъдеще.

Причината много агенти да продават такива полици е само и единствено да правят пари от семейството ви за много години напред, което – меко казано – ме смущава, след като няма адекватно обяснение за действията им от финансова или морална гледна точка и абсолютно никакви предимства за вас като клиенти.

Последното, което ще кажа от гледна точка за всички тези полици, е, че не само е възможно, а дори е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО те да се съберат в една семейна полица, както съм правил за всички мои клиенти през годините, които са били поставени във вашата ситуация, и това абсолютно винаги е водело до драстично намаляване на вноските и до свеждането на тези годишни такси до абсолютния минимум.

Това е от мен за днес. Ако и вие имате въпроси или се интересувате от различните аспекти на финансовата част от живота, можете да се свържете с мен на директния ми телефон – (224) 522-2413 или на електронната ми поща – [email protected] Въпросите, които четете, са зададени от клиенти, с които съм работил по време на консултации в моя офис.

2 Comments

  1. agensbobet123

    април 2, 2020 at 10:49 am

    I just couldn’t depart your website prior to suggesting that I extremely enjoyed the standard info a person provide for your visitors? Is gonna be back often in order to check up on new posts

  2. agen judi bola sbobet

    април 3, 2020 at 4:50 pm

    This site is known as a stroll-by for all of the information you needed about this and didn’t know who to ask. Glimpse here, and you’ll definitely uncover it.

Коментирайте

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Най-четено

Вашите пари

Безработните в Илинойс ще получават помощи за 20 допълнителни седмици

Миналата седмица милиони хора в Америка изгубиха допълнителните 600 долара на седмица от федералните обезщетения за безработица.

публикувано

на

от

Виж цялата статия
архив

Агенцията по заетостта в Илинойс обяви, че е удължила времето за получаване на обезщетения за безработица с още 20 седмици, тъй като броят на безработните в щата продължава да нараства заради пандемията с коронавируса.

От агенцията заявиха, че удължаването както важи за хора, които са получили обезщетения за 26 седмици – нормалните седмици за безработица така и за тези, които са получавали обезщетения заради пандемията -13 седмици. Илинойс е сред 19-те щата, предоставящи допълнителни обезщетения за още 20 седмици.

Според най-новите данни на щата, 25 000 души са подали заявления за обезщетения за безработица през седмицата, приключваща на 1 август. По-малко от над 33 000 душипък са подали молби вседмицата преди това.

Миналата седмица милиони хора в Америка изгубиха допълнителните 600 долара на седмица от федералните обезщетения за безработица. Законодателите на Капитолийския хълм преговарят да изработят споразумение, което да възстанови някои федерални помощи за безработица. Дори да постигнат сделка, сумата вероятно ще бъде по-малка от 600 долара.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК
Продължете по-нататък

Вашите пари

Koe e най-доброто време за продажба на жилище?

Вижте какво показват последните данни на брокерите

публикувано

на

Виж цялата статия

В последното проучване, направено сред продавачите на жилища от Qualtrics, 87% от анкетираните са заявили, че са загрижени, че домът им няма да може да се продаде поради пандемията и произтичащата от това икономическа криза. От анкетираните 51% са отговорили, че са „сериозно притеснени.“ Това безпокойство изглежда разумно, като се има предвид настоящото състояние на икономиката. Данните обаче показват, че купувачите на жилища все още са много активни въпреки неудобствата и проблемите, които американските семейства преживяха тази година.

Последният доклад за продажбите на имоти, публикуван от Националната асоциация на брокерите в САЩ (NAR), разкри, че

340 000 еднофамилни жилища са продадени

в страната само миналия месец. Последният отчет на NAR за имотите, които са „под договор“, тоест, такива, които са вече в процес на същинската продажба, надмина броя от миналия месец с над 44%, което далеч надхвърли прогнозите на анализаторите от 15%.

ShowTime съобщи, че молбите за огледи на домове (практически и виртуално) са се увеличили във всеки регион на страната и са нараснали с 21.4% в цялата страна за същото време на миналата година.

Докато активността на купувачите нараства, броят на обявите за продажба е паднал до все по-ниско ниво. Zelman Associates в последния си доклад за жилищни имоти разкри, че инвентаризацията на жилищата като процент от домакинствата е спаднала до 1,2%, което е половината от средното за дългосрочно ниво и е по-ниско от всеки друг период от нашата история.

Войните за наддаване при офертите

се задават отново.

С нарастващото търсене на купувачите и с намаляване на предлаганите жилища, купувачите отново се оказват в ситуация на наддаване с други купувачи. В скорошна публикация в блога NAR разкри:

„Средно имаше около три оферти за дом, за който са направили сделка през май 2020 г. Около две са били офертите за един дом през април 2020 г., а за сравнение, през май 2019 г. те са били 2.3 оферти за един дом.“

Наддаването на купувачите гарантира, че къщите се продават бързо на цена близо или дори малко над цената на обявата.

В заключение, ако мислите да продавате, не се притеснявайте да пуснете къщата си на пазара в момента. Няма по-добро време за продажба от това, в което търсенето за имота е голямо, а предлагането (и потенциалната ви конкуренция) е малко. Точно в този момент ще договорите най-добрата си възможна сделка.

Като агент на недвижими имоти аз не само помагам на своите клиенти със закупуване, продажба и отдаване под наем, но и се стремя непрестанно да ги уведомявам относно всеки възможен аспект, който би повлиял на тяхната дългосрочна инвестиция, която всъщност за повечето хора е най-важната и най-голямата, която те са направили или ще направят някога в живота си.


Ако имате въпроси, свързани с тази или други мои статии досега, или въобще с всичко, свързано с пазара на недвижимите имоти, ще се радвам да ме потърсите, а за мен ще е удоволствие да мога да помогна. Моят директен номер е: 773-827-7827, или ми пишете на емайл: [email protected]. Също моят уебсайт, за повече информация: GerganaTodorova.BairdWarner.com

Консултацията е винаги безплатна и не ви ангажира по никакъв начин.

 

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК
Продължете по-нататък

Вашите пари

Цената на златото може да скочи до $4,000 за унция

Скока на цената на златото предизвика инвеститирите да купуват ценния метал „като невидели“.

публикувано

на

от

Виж цялата статия
архив

Акциите и облигациите може да активите, които носят големи печалби, тъй като рекордно ниските лихвени проценти и огромното увеличение на паричното предлагане накараха цените да се покачат през тази година.

Добавете и златото към инвестициите, на които да залагате. Цената на златото скочи с 35% до $ 2,049 за унция към 5 август.

Но финансистът Майкъл Куджино казва, че златото може да се качи до много по-високи стойности. „Не би било изненада златото да премине цената от 4000 долара, казва той в интервю.

Скока на цената на златото предизвика инвеститирите да купуват ценния метал „като невидели“. От началотона годината те са добавили 922 тона злато към своите запаси в борсово търгуваните фондове според Световния съвет за златото. Стойността на това количество е 60 милиарда долара по текущи цени .

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК
Продължете по-нататък
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА