Открийте ни и в

Интересно

Да вбесиш камериерка

Те също са хора и имат чувства

публикувано

на

Има много хора, които, когато са на почивка, не обръщат голямо внимание на жените, които изхвърлят боклука, оправят леглата и допълват запаса от тоалетна хартия. Всъщност подобно на домашните духчета от романите за „Хари Потър“, колкото по-незабележима е една камериерка, толкова по-добре си върши работата. Това обаче не означава да се забравя, че те също са хора, имат чувства и някои от нещата, които туристите редовно правят, могат да ги ядосат, натъжат или дори да ги вкарат в болница.

Камериерките са човешки същества

Работата на камериерките е да се грижат за туристите, докато те си почиват. Това обаче не ги прави по-незначителни и не дава право на никого да се отнася с тях като с второ качество хора. За съжаление именно те са хората в хотела, които най-често са под прицела на ужасно поведение. Няма камериерка по света, която поне веднъж да не е била обвинявана, че е откраднала обеци или бижута, които най-вероятно са отишли на дъното на морето.

Всекидневно им се крещи (често на езици, които не разбират), че са нарушили спокойствието на някого, докато са изпълнявали задълженията, за които им се плаща. Те също биха предпочели да не влизат в стаята, когато това не е удобно. Това лесно може да се предотврати по начин, известен на всички, но игнориран достатъчно често.

Табелата „Не безпокойте“

Изглежда достатъчно просто, за да може всеки да го разбере – тази табела се слага, когато посетителят НЕ иска камериерката да влиза в стаята. Ако виси на вратата цял ден, той няма право да се сърди, че кърпите не са сменени. Ако не е сложена и човекът в стаята е със слушалки, той няма право да се сърди, че камериерката е нахлула, докато е по бельо (или без него), защото тя със сигурност е почукала преди това.

Много туристи обаче изглежда не го разбират и това не само усложнява работата на жените, но и често пъти става повод за конфликти.

Какво да не изхвърляме?

Едва ли ще бъде приятно за камериерката да грабне торбата за боклук и в ръката й да се забие игла. Това е кошмар не само заради болката, но и заради потенциалните заболявания, които такъв инцидент може да причини.

Изхвърляне на необезопасена игла в коша за боклук звучи като нещо, което повечето хора ще се сетят да не правят, но се случва достатъчно често, за да бъде определено от сайта Business Insider за една от най-честите причини за инциденти с персонала в хотелите.

Добре е да се опаковат в хартия използваните марли, дамски превръзки и презервативи.

Боядисване на косата в мивката

 Голямото предимство на боядисването в хотела е, че после не трябва да се чисти, защото това е работа на друг. По тази причина камериерките редовно се сблъскват с невероятни гледки, които усложняват и без това натоварената им работа и ги принуждават да прекарат в стаята време, през което биха могли да изчистят няколко други.

Разхвърлян боклук из стаята

Боклукът ще е изхвърлен, когато обитателят на стаята се върне от плажа. Това е едно от задълженията на камериерките. Работата им обаче може доста да се улесни, ако отпадъците са изхвърлени в коша, а не из стаята. И дори когато се напълни, може просто да се остави боклукът на пода до другия, за да е на едно място и да не се налага някой да пълзи по пода и да събира празни кенчета от бира и мазни кутии от пица по нощните шкафчета.

Дрехи по пода и леглото

 Когато влезе в стаята, камериерката ще опита да пипа и да размества колкото се може по-малко от личните вещи. Това обаче няма как да стане, ако по пода и леглата има разхвърляни дрехи и отворени куфари.

Леглото не трябва да се оправя

Изглежда грозно, но ако чаршафите и кърпите са на пода, това много ще помогне на жените, които чистят. Перфектно оправеното легло създава впечатление, че никой не го е ползвал и много камериерки ще си спестят сменянето на чаршафи, които смятат за чисти.

Особено ако е дошло време за напускане на хотела, най-добре всичко да се свали на купчина. Така ще се спестят няколко минути на камериерката по време на най-напрегнатия период на работата й – часовете, в които всички се изнасят и стаите трябва да бъдат оправени колкото се може по-бързо за следващите гости.

Празна стая с включен телевизор

Включеният телевизор обикновено значи, че има някой и повечето камериерки ще подминават стаята, докато не стане много наложително да влязат. Дори тогава ще се оглеждат да не би отнякъде да се появи някой без дрехи и да ги обвини, че са нахлули.

Повечето хотели са решили проблема, като са направили така, че да няма ток, когато ключът не е в стаята. Но летовниците са много изобретателни и винаги успяват да заобиколят правилата.

Хубаво е да се остави бакшиш на нощното шкафче (или поне нещо сладко в хладилника), ако човекът е останал доволен от обслужването.

 

Коментирайте

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Интересно

Все повече американци вярват, че щастието се купува с пари

Средностатистически колкото по-висок е доходът на човек, толкова той е по-щастлив

публикувано

на

от

Виж цялата статия

Поговорката гласи, че щастието не се купува с пари, но връзката помежду им сякаш е по-силна отвсякога, пише електроннното издание „Медикъл Експрес“.

Проучване на университета в Сан Диего, САЩ установи, че връзката между щастието и водещите индикатори за социално-икономически статус, включително между дохода и образованието, стабилно нараства.

Психоложката от университета на Сан Диего Джийн Туенги и експертката по статистика Бел Купър от университета Лин във Флорида са анализирали данни от националното проучване на населението в САЩ за 44 198 американци в периода 1972-2016 г. Резултатите от проучването им са публикувани в сп. „Имоушън“, издание на Американската асоциация по психология.

Те показват, че средностатистически колкото по-висок е доходът на човек, толкова той е по-щастлив. Данните се различават от тези в предишни изследвания, според които усещането за щастие спира да се променя при постигане на годишен доход около 75 000 долара.

„Бях изненадана, че доходите са така тясно свързани с усещането за щастие, и че това не спира да се променя при постигане на по-високи доходи“, каза Туенги. „Достъпът до повече пари изглежда се равнява на повече щастие, дори и след като са посрещнати основните разходи“, добави тя.

Изследването установява също, че щастието е много по-свързано с приходите днес в сравнение с това съотношение през 70-те и 80-те години на миналия век. Туенги заключава, че напоследък щастието се купува с пари по-често, отколкото това се е случвало преди.

Всичко това влияе на усещането за щастие на американците. Щастието при белите американци без образование бележи спад след 2000 г., докато при белите американци, завършили колеж, остава на стабилно ниво. Усещането за щастие при чернокожите американци без образование също остава стабилно, а чернокожите, завършили колеж, се чувстват по-щастливи.

Според Туенги резултатите от изследването съвпадат с тезата за нарасналото класово неравенство в САЩ след изборите през 2016 г. Тя смята, че друго възможно обяснение е, че ако преди години броят на браковете между хората с нисък доход и тези с по-висок доход са били сравнително равни, днес американците с по-ниски доходи се задомяват по-рядко, а женените хора по традиция казват, че са по-щастливи.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК
Продължете по-нататък

Интересно

Бруклин Бекъм се сгоди за актрисата Никола Пелц

Бруклин Бекъм е на 21 години и иска да стане фотограф.

публикувано

на

от

Виж цялата статия
Сн.: БТА/АП

Големият син на Виктория и Дейвид Бекъм – Бруклин, се сгоди за актрисата Никола Пелц, съобщи в. „Мирър“.

Двамата живеят заедно в Лос Анджелис от март заради препоръките за самоизолация. Връзката им е от октомври миналата година.
Виктория и Дейвид Бекъм са дали благословията си за годежа, защото Бруклин и Никола много си подхождат.

Бруклин Бекъм е на 21 години и иска да стане фотограф. Никола е на 25 години. Тя участва във филма „Трансформърс: Ера на изтребление“ в ролята на Теса Йегър.
Бруклин Бекъм е имал връзки с актрисите Клоуи Морец и Хана Крос, които са на 23 години, както и с френската певица Соня Бен Амар, която е на неговата възраст.

Никола е дъщеря на милиардера Нелсън Пелц, който е по-богат от Дейвид и Виктория Бекъм. Тя е осмото от десетте му деца, родени от три брака.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК
Продължете по-нататък

Интересно

Актрисата Джейда Пинкет Смит призна, че е имала извънбрачна връзка

Джейда Пинкет Смит и Уил Смит заявиха, че връзката им е много здрава.

публикувано

на

от

Виж цялата статия
Сн.: БТА/АП

Заради прекаления интерес към брака им актьорите Джейда Пинкет Смит и Уил Смит потвърдиха, че са все така заедно, макар и тя да призна, че е имала връзка с певеца Огъст Алсина, когато са били разделени преди четири години.

В шоуто „Разговор край червената маса“ на актрисата във Фейсбук тя каза, че обсъжда връзката си, защото думи на Алсина са предизвикали много коментари. Тя се е сближила с певеца заради желанието на цялото семейство да му помогне, когато е имал проблеми със здравето. Джейда Пинкет Смит отрече това да е станало със знанието на съпруга й, защото двамата тогава са били разделени.

По-рано певецът Огъст Алсина каза, че се е срещал дълго време със съпругата на Уил Смит и връзката им е била одобрена от него, тъй като двойката е имала свободни отношения. И Уил Смит, и съпругата му опровергаха думите на Алсина. Тя ги обясни с това, че певецът е искал да каже, че не е разбивач на бракове, което е истина.

Джейда Пинкет Смит и Уил Смит заявиха, че връзката им е много здрава. В един момент те казаха един през друг: „Ние пътуваме заедно, ще умрем заедно. Лош брак за цял живот“.

Двамата актьори са семейство от 1997 г. и имат две деца Джейдън и Уилоу.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК
Продължете по-нататък
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама

Най-четено