Открийте ни и в

България

Депутати от ГЕРБ, ИТН и ДПС провалиха комисия в парламента

Липсата на депутати от три партии е провалила днес заседание на регионалната комисия в парламента.

публикувано

на

Липса на депутати провали заседание

Липсата на депутати от три партии е провалила днес заседание на регионалната комисия в парламента.

За това съобщи народният представител от Демократична България Ивайло Мирчев, който публикува снимка във Фейсбук с празните столове на хора от ГЕРБ, ИТН и ДПС.

 

“Празните столове, които виждате са на липсващите депутати от ГЕРБ, ИТН и ДПС. Липсата им провали заседание на регионалната комисия в парламента”, написа Мирчев.

На това заседание трябваше да бъдат приети два ключови законопроекта, които Демократична България предлага

Първият спира далаверите с инженеринга в строителството (навика на предните управляващи да заобикалят обществените поръчки и да възлагат изпълнение на дейностите на инженеринг, т.е. “колкото излезе” за дейности, които изискват тръжна процедура). Тези пропуски в закона са причина за тежки корупционни практики и понякога асфалтирането на една улица да е 20 млн., вместо 2 млн. лв.
Вторият облекчава режима за поставяне на соларни панели върху домовете – досега процедурата бе толкова тромава, че бюрократичната спирала отказваше хората да намалят разходите си за електричество и топла вода.

"Без нас сте по-добре": ГЕРБ напусна заседанието на бюджетната комисия

Нашето предложение е при поставяне на слънчеви панели да се премине на уведомителен режим и да се даде свобода на гражданите, без да зависят от енергото, общината или някой държавен чиновник.

Тези два законопроекта вадят очите на два типа субекти – едните са традиционните играчи с интереси в енергетиката, а другите строителните фирми – корупционни касички, които с години източват бюджета. На това трябва да бъде сложен край, а в петък от 11:00 часа свикваме извънредна комисия, за да проверим дали и този път партньорите от новата коалиция ще бойкотират заседанието”, написа още той.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

⇩ Коментирайте ⇩

Най-четено

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА