Открийте ни и в

Интересно

Дядо Влайчо – пророкът, надминал и Ванга по предсказания

bgvoice

публикувано

на

Дядо Влайчо сн. milla.bg

Пророкът Влайо Жечев е предсказал не едно и две събития от историята на България, дал е много съвети на объркани хора, които са го търсили за помощ, а хората не спират да го сравняват с феномена Ванга и дори да казват, че той е по-голям ясновидец от нея.

Дядо Влайчо, както му казват всички още от млад, е роден на 15 август 1894 г. в Коньово, Новозагорско. Никой не пише за него приживе, но сред народа е изключително популярен. Наричат го Безсребреник, защото не вземал и стотинка, а дарбата му е донесла повече беди, отколкото ползи, защото често бил наказван заради нея.

Едва 10-годишен, Влайчо

предрича Балканската война

„Пасях воловете в гората и видях война. Прибрах се в селото и казах, а те не ми вярват. Казват ми: Много знаеш…“, пише в спомените си феноменът, цитиран от „168 часа“.

Когато войната избухва, обикаля страната и казва кой от мъжете ще се върне от фронта жив и здрав и кой – не. Пророкува и на бойното поле, където отива като доброволец през 1916 г. Отказва да носи пушка и да стреля по врага.

Силата на дарбата му се отключва след тежко боледуване през 1920 г. Необикновен сън отвежда духа му в бяла мраморна стая, където го очакват учениците на Господ.

„Апостолите ме видяха и ми говориха. Аз чух разговора им. Каза някой от тях: „Ще го върнем на Земята и ще му помагаме, но кой от нас ще бъде? Те избраха първомъченик Стефан. И аз тръгнах по същия път“, разказва Влайчо пред роднините си.

През 30-те години по височайша покана в двореца във Враня Влайчо се среща дори с цар Борис III. Посредник на срещата е царският съветник Любомир Лулчев. Царят живо се интересува дали ще има наследник на трона. Пророкът предрича, че престолонаследникът ще е от мъжки пол. Неблагоприятно е предсказанието за перспективите пред наследника като цар на България. Говори се, че прогнозата на Влайчо била:

Нито ще е цар, нито ще е царствен!“

Легенди се носят и за срещата му с Ванга при Петър Дънов от онези години.

„Ти, брат Влайчо, какво виждаш за сестра Ванга“, веднага поставил въпроса Дънов. Петричката пророчица току-що се била омъжила. „Ти скоро се омъжи, сестра Ванга, но виждам, когато не е далеч времето, че ще останеш вдовица. Домът ти ще стане като клуб и много хора ще идват“, веднага изрекъл той.

Заради популярността му сред народа комунистическата власт започва да го притеснява още в първите години след 9.09.1944 г. Карат го да се признае за „шарлатанин“ и да се откаже от твърденията, които не са в съгласие с материалистичната марксическа идеология… В едно от виденията си през 1947 г. Влайчо предвижда с точност скорошната смърт на Георги Димитров. Въпреки че познал датата, заради това пророчество комунистите го обявяват за народен враг.

И ясновидецът попада в шестгодишен ад.

Минава през пернишките и бобовдолските мини. Накрая го изпращат и в страшния концлагер „Белене“. По свидетелства на бивши лагеристи надзирателите не спирали да го измъчват, вързан за предварително подготвен кол и заливан със студена вода. Някакъв милиционер садист, облечен в топла шуба, започва да се подиграва с ясновидеца, отнасяйки се подигравателно към дарбата му, мислейки, че страдалецът е шарлатанин.

Тракайки със зъби, дядо Влайчо промълвил: „Не си губи времето с мен, а

побързай за вкъщи

Там сега имат много по-голяма нужда от теб.“

Милиционерът започва да му се подиграва отново, заявявайки му, че скоро той ще се нуждае от свети Петър. Изглежда, този жесток човек е мислел да остави Влайчо да умре. Но тогава дотърчал роднина на садиста и му съобщил, че боледуващото му от месеци дете е починало.

Дом на доброто, открит на 15 август в памет на Дядо Влайчо, сн. Portal 12.bg

Потресен, коравосърдечният надзирател се затичал към вкъщи. Но само след около минута, на бегом, се връща при клетия мръзнещ – разтрива го и го загръща в топлия си кожух.

През 60-те години в. „Работническо дело“ организира национален конкурс анкета за ясновидци. Първенец е новозагорецът, докато пророчицата от Рупите остава втора.

Едва тогава комунистическата власт започва да го търси за съвети. Лично Людмила Живкова отива да го пита за съдбата на близките си. Той обаче й разказва мрачни неща както за баща й, така и за бъдещето на страната.

За дарбата му най-добрите свидетелства са от хората, които са пращали многобройни благодарствени писма, съхранени до днес в специален музеен кът, посветен на пророка в родното му село, казват близките на ясновидеца.

Съпругата на племеника му Жечо Жечев, Мария Жечева, която е автор на книга за ясновидеца, потвърди необикновените факти около феномена.

„Имаме много благодарствени писма, защото освен като пророк той се е изявявал като лечител – много хора е излекувал,

даже се явявал в сънищата им

уверява Жечева. – Например на една жена, на чиято гърда излиза нещо и трябвало да я оперират, през нощта се явява и й казва за някакво лекарство и тя се излекува. Жената е още жива.“

„Беше много скромен, с четвърто отделение, но ни е оставил и своя автобиография. В нея пише: „В Европа Ванга е втора, а първи е – многоточие, явно е искал да каже за себе си” – разказва Мария Жечева.

Говори се, че малко преди да си отиде от този свят през 1981 г., пророкът на народа, както вече го наричали, разказал какво вижда за следващите десетилетия. Той обяснявал, че ще има политическа промяна и комунистите няма да управляват България. Имал видения, че ще има екологично замърсяване, че все повече ще стават районите, в които ще има негодна почва. Затова давал съвети да се ядат повече плодове и зеленчуци, които виреят нависоко. По този начин нямало как да поемем от отровите на земята.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

⇩ Коментирайте ⇩

Най-четено

Интересно

Изненада: Летището в Загреб обявено за най-доброто в Европа

Загребското летище е обявено за най-добро в Европа в своята категория за трета поредна година

bgvoice

публикувано

на

от

Виж цялата статия
Сн.: Уикипедия

Летището в Загреб е признато за най-доброто в Европа в категорията летища с годишен капацитет от 2 до 5 милиона пътници за трета поредна година, съобщи операторът на Международно летище Загреб /MZLZ/, позовавайки се на проучване на мнението на пътниците, предаде агенция Хина.

Участниците в анкетата на Международния съвет на летищата (ACI) за качеството на услугите на летищата поставя международното летище в Загреб, наречено на първия хърватски президент Франьо Туджман, на първо място въпреки предизвикателствата на пандемията от коронавирус, довела до значително намаляване на броя на пътниците и полетите.

Базираният в Монреал, Канада, Международен съвет на летищата публикува на 1 март резултатите от проучването си за 2020 г., „най-трудната в историята на гражданската авиация“.

Сн.: Tromber/Уикипедия

Загребското летище е обявено за най-добро в Европа в своята категория за трета поредна година.

Председателят на управителния съвет на летището Хюсеин Бахадир Беди заяви, че скоро летище „Франьо Туджман“ ще представи лятното си разписание, и изрази надежда за постепенно възстановяване на нормалния му трафик.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК
Продължете по-нататък

Интересно

Хората харчат повече ток за копаене на биткойни, отколкото е консумацията на цели страни

Заедно с цената нараства и количеството електроенергия за „копаене“ на криптовалутата

bgvoice

публикувано

на

от

Виж цялата статия
Сн: pixabay

Не само стойността на биткойнa се е повишила през последната година, a и огромното количество електроенергия, която се консумира за неговото генериране. За „копаене“ на биткойни вече се изразходва повече електроенергия, отколкото е консумацията на цели страни. Вестникът припомня, че „копаенето“ на биткойни – процесът, при който с биткойн се възнаграждава компютър, който решава сложна поредица от алгоритми – е изключително енергоемък процес.

Стойността на криптовалутата спадна наскоро под 45 000 долара, след като достигна максимума от 58 000 долара, но енергията, използвана за създаването й, продължава да се покачва по време на нейния епичен възход, изкачвайки се до еквивалента на годишния отпечатък на въглерод в Аржентина, според Cambridge Bitcoin Electricity Consumption Index, който измерва енергийното потребление на валутата.

И ако неотдавнашното спадане на най-популярната криптирана валута изтри част от състоянието на Елън Мъск, биткойнът представлява заплаха и за мисията на неговата Tesla, компанията която се стреми към „бъдеще с нулеви емисии“ и поставя сериозни въпроси пред правителствата и корпорациите, които искат да ограничат своите въглеродни отпечатъци.

Основателят на Twitter и рапърът Джей Зи обединяват усилия в полза на Биткойна

„Копаенето“ на биткойни включва решаване на сложни математически задачи с цел създаване на нови биткойни. „Миньорите“ се възнаграждават с биткойни.

По-рано в относително кратката история на биткойните (създадени през 2009 г.) криптовалутата можеше да се добива на среден по характеристики компютър. Но начинът, по който биткойн „майнингът“ е създаден от неговия създател (или създатели – никой не знае със сигурност кой го е създал), е, че има ограничен брой биткойни, които могат да бъдат добивани: 21 милиона. Колкото повече биткойн се добиват, толкова по-трудни са алгоритмите, които трябва да бъдат решени, за да се получат нови биткойни.

Сега, когато са добити над 18,5 милиона биткойни, средният компютър вече не може да „копае“ биткойни. Вместо това, „добивът“ сега изисква специално компютърно оборудване, което може да се справи с интензивната мощност за обработка, необходима за получаване на биткойните днес. А тези специални компютри се нуждаят от много електричество, за да работят.

Биткойнът поевтиня до 20-дневен минимум под $44 600

Количеството електричество, използвано за добив на биткойни, „в исторически план е било повече от електричество, използвано от цели държави, като Ирландия. Говорим за множество теравати, десетки теравати годишно електричество, използвано само за биткойн . Това е много електричество“, категоричен е Бенджамин Джоунс, професор по икономика в Университета в Ню Мексико, който е изследвал въздействието на биткойна върху околната среда.

Привържениците на биткойните казват, че „добивът“ все повече се извършва с електричество от възобновяеми източници, тъй като този вид енергия става по-евтина. В същото време, обаче, пропиляната енергия от включени, но неактивни домашни електрически устройства само в САЩ може да осигури добива на биткойни в продължение на 1,8 години, според индекса на потреблението на университета Кеймбридж.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК
Продължете по-нататък

Интересно

Млада жена разбра, че е бременна 2 часа преди да роди

Въпреки това 23-годишната Лизи родила напълно здраво и добре развито бебе

bgvoice

публикувано

на

от

Виж цялата статия
Сн: Instagram/LizzieQuaah

23-годишна жена роди момиченце два часа, след като се озова в болница и разбра, че е бременна.

Лизи Куа, която е учителка по балет от Блумингтън, Илинойс, сподели изумителната си история във видео в социалните мрежи, както все по-често се случва в наши дни. Младата майка обяснява как се е озовала в спешна помощ след внезапни болки късно през нощта на 23 юни 2019 година.

Тя сподели, че болката била като „най-силните спазми през целия си досегашен живот” и помислила, че се дължи на камък в бъбреците. В това състояние бъдещата родилка помолила майка си да я закара в болница. В спешния медицински център пуснали изследвания за бременност преди да й предпишат болкоуспокояващи лекарства. Така младата балерина открила, че чака дете и дори вече имала разкритие от осем сантиметра.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lizzie Quah (@lizzie_quaah)

Два часа след това 23-годишната Лизи родила напълно здраво и добре развито бебе с тегло 2.9 кг.

В допълнение към шокиращото откритие, че ще става майка, тя била диагностицирана от лекарите със сериозни усложнения като предлежаща плацента (патологично състояние, при което част от плацентата е разположена по-ниско от най-ниско разположената точка на предлежащата част на плода), токсемия (наличие на токсични вещества в кръвта) и прееклампсия (повишение на кръвното налягане и появата на белтък в урината при жени, които са по начало с нормално кръвно налягане – бел. ред.)

„Имах подобни болки преди около три години”, разказва Лизи. „Беше силен, парализиращ спазъм в долната част на гърба и корема и имах чувството, че буквално някой ме дърпа отвътре навън. По ирония на съдбата, именно нещо такова се е случвало с мен.”

Лизи допълва, че не е имала никакви симптоми на бременност и допълва: „Качих няколко килограма, но това само ми напомни, че трябва отново да се върна към нормалните си тренировки. През последните шест месеца започнах да работя повече отпреди и да поглъщам необичайно големи количества храна.”

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lizzie Quah (@lizzie_quaah)

Сега Лизи има здраво и щастливо двегодишно момиченце на име Уини Джун.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК
Продължете по-нататък
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

Предишна публикация:
Четирима загинаха в Тексас при наводнения от Имелда

Четирима души са загинали в наводненията, които предизвикаха останките от тропическата буря Имелда, които удариха американския щат Тексас в четвъртък...

Затвори