Открийте ни и в

Интересно

Дядо Влайчо – пророкът, надминал и Ванга по предсказания

Ясновидецът имал голяма дарба, заради която бил преследван

публикувано

на

Дядо Влайчо сн. milla.bg

Пророкът Влайо Жечев е предсказал не едно и две събития от историята на България, дал е много съвети на объркани хора, които са го търсили за помощ, а хората не спират да го сравняват с феномена Ванга и дори да казват, че той е по-голям ясновидец от нея.

Дядо Влайчо, както му казват всички още от млад, е роден на 15 август 1894 г. в Коньово, Новозагорско. Никой не пише за него приживе, но сред народа е изключително популярен. Наричат го Безсребреник, защото не вземал и стотинка, а дарбата му е донесла повече беди, отколкото ползи, защото често бил наказван заради нея.

Едва 10-годишен, Влайчо

предрича Балканската война

„Пасях воловете в гората и видях война. Прибрах се в селото и казах, а те не ми вярват. Казват ми: Много знаеш…“, пише в спомените си феноменът, цитиран от „168 часа“.

Когато войната избухва, обикаля страната и казва кой от мъжете ще се върне от фронта жив и здрав и кой – не. Пророкува и на бойното поле, където отива като доброволец през 1916 г. Отказва да носи пушка и да стреля по врага.

Силата на дарбата му се отключва след тежко боледуване през 1920 г. Необикновен сън отвежда духа му в бяла мраморна стая, където го очакват учениците на Господ.

„Апостолите ме видяха и ми говориха. Аз чух разговора им. Каза някой от тях: „Ще го върнем на Земята и ще му помагаме, но кой от нас ще бъде? Те избраха първомъченик Стефан. И аз тръгнах по същия път“, разказва Влайчо пред роднините си.

През 30-те години по височайша покана в двореца във Враня Влайчо се среща дори с цар Борис III. Посредник на срещата е царският съветник Любомир Лулчев. Царят живо се интересува дали ще има наследник на трона. Пророкът предрича, че престолонаследникът ще е от мъжки пол. Неблагоприятно е предсказанието за перспективите пред наследника като цар на България. Говори се, че прогнозата на Влайчо била:

Нито ще е цар, нито ще е царствен!“

Легенди се носят и за срещата му с Ванга при Петър Дънов от онези години.

„Ти, брат Влайчо, какво виждаш за сестра Ванга“, веднага поставил въпроса Дънов. Петричката пророчица току-що се била омъжила. „Ти скоро се омъжи, сестра Ванга, но виждам, когато не е далеч времето, че ще останеш вдовица. Домът ти ще стане като клуб и много хора ще идват“, веднага изрекъл той.

Заради популярността му сред народа комунистическата власт започва да го притеснява още в първите години след 9.09.1944 г. Карат го да се признае за „шарлатанин“ и да се откаже от твърденията, които не са в съгласие с материалистичната марксическа идеология… В едно от виденията си през 1947 г. Влайчо предвижда с точност скорошната смърт на Георги Димитров. Въпреки че познал датата, заради това пророчество комунистите го обявяват за народен враг.

И ясновидецът попада в шестгодишен ад.

Минава през пернишките и бобовдолските мини. Накрая го изпращат и в страшния концлагер „Белене“. По свидетелства на бивши лагеристи надзирателите не спирали да го измъчват, вързан за предварително подготвен кол и заливан със студена вода. Някакъв милиционер садист, облечен в топла шуба, започва да се подиграва с ясновидеца, отнасяйки се подигравателно към дарбата му, мислейки, че страдалецът е шарлатанин.

Тракайки със зъби, дядо Влайчо промълвил: „Не си губи времето с мен, а

побързай за вкъщи

Там сега имат много по-голяма нужда от теб.“

Милиционерът започва да му се подиграва отново, заявявайки му, че скоро той ще се нуждае от свети Петър. Изглежда, този жесток човек е мислел да остави Влайчо да умре. Но тогава дотърчал роднина на садиста и му съобщил, че боледуващото му от месеци дете е починало.

Дом на доброто, открит на 15 август в памет на Дядо Влайчо, сн. Portal 12.bg

Потресен, коравосърдечният надзирател се затичал към вкъщи. Но само след около минута, на бегом, се връща при клетия мръзнещ – разтрива го и го загръща в топлия си кожух.

През 60-те години в. „Работническо дело“ организира национален конкурс анкета за ясновидци. Първенец е новозагорецът, докато пророчицата от Рупите остава втора.

Едва тогава комунистическата власт започва да го търси за съвети. Лично Людмила Живкова отива да го пита за съдбата на близките си. Той обаче й разказва мрачни неща както за баща й, така и за бъдещето на страната.

За дарбата му най-добрите свидетелства са от хората, които са пращали многобройни благодарствени писма, съхранени до днес в специален музеен кът, посветен на пророка в родното му село, казват близките на ясновидеца.

Съпругата на племеника му Жечо Жечев, Мария Жечева, която е автор на книга за ясновидеца, потвърди необикновените факти около феномена.

„Имаме много благодарствени писма, защото освен като пророк той се е изявявал като лечител – много хора е излекувал,

даже се явявал в сънищата им

уверява Жечева. – Например на една жена, на чиято гърда излиза нещо и трябвало да я оперират, през нощта се явява и й казва за някакво лекарство и тя се излекува. Жената е още жива.“

„Беше много скромен, с четвърто отделение, но ни е оставил и своя автобиография. В нея пише: „В Европа Ванга е втора, а първи е – многоточие, явно е искал да каже за себе си” – разказва Мария Жечева.

Говори се, че малко преди да си отиде от този свят през 1981 г., пророкът на народа, както вече го наричали, разказал какво вижда за следващите десетилетия. Той обяснявал, че ще има политическа промяна и комунистите няма да управляват България. Имал видения, че ще има екологично замърсяване, че все повече ще стават районите, в които ще има негодна почва. Затова давал съвети да се ядат повече плодове и зеленчуци, които виреят нависоко. По този начин нямало как да поемем от отровите на земята.

Коментирайте

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Интересно

Три сестри родиха в един ден и в една болница

Ражданията обаче са били индуцирани.

публикувано

на

от

Виж цялата статия
Сн.: Pixabay

Три сестри от щата Охайо родиха в един ден и в една болница под грижите на един лекаp.

Даниша Хейнс, Ариел Уилямс и Ашли Хейнс са родили в рамките на четири часа и половина на 3 юли в болницата в Мансфилд. Шансовете за подобно съвпадение са 1 на 50 милиона.

Ражданията обаче са били индуцирани. Водилият ги д-р Едрой Макмилън отказа да коментира.

Първа е родила Ариел, която нарекла дъщеричката си Синсиър. Последвала Ашли със син – Ейдриън. Даниша завършила постижението с дъщеричката си Емри. Даниша се зарече да празнуват рождените дни на децата поне два дена.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК
Продължете по-нататък

Интересно

Мисия с хора до Марс: техническа възможност има, но перспективите са далечни

Заради разстоянието до Марс евакуацията при спешни медицински случаи е невъзможна. Затова учените тестват ултрамодерни начини за лечение на диария, счупвания, камъни в бъбреците и други.

публикувано

на

от

Виж цялата статия
Сн.: Pixabay

На 11 май 1990 г. американският президент Джордж Буш обяви следващата цел в овладяването на космоса – да изпратим човек на Марс преди 20 юли 2019 г., 50-ата годишнина от първите ни стъпки по лунната повърхност.

Поетият ангажимент, както знаем, се провали, а уверенията в същия дух на трима от неговите приемници (Буш младши, Барак Обама и Доналд Тръмп) не вдъхнаха живот на конкретни програми. Тук личи парадоксът в завоюването на Червената планета: човешкото участие – възможно и съответно обещавано – все се отлага в полза на роботите, по-евтини и създаващи по-малко рискове.

„Присъствал съм по служба на 10 000 презентации за начините да се изпратят хора на Марс – казва пред АФП в Станфордския университет Дж. Скот Хъбард, работил преди в НАСА. – След Кенеди обаче никой не можа да осигури необходимите суми.“

По повод тази две- или тригодишна мисия експертите дружно заявяват, че почти са открити решения за големите предизвикателства от техническо и здравно естество.
За изстрелването е необходима много мощна ракета, а НАСА използва такива още от от 60-те. Днес новите компании Спейс Екс на Илон Мъск и Блю Ориджин на шефа на Амазон Джеф Безос строят тежки носители, с които на Червената планета ще може да се изпращат десетки тонове товари.

Колкото до седеммесечния полет, след двайсет години експлоатация на Международната космическа станция (МКС) учените приемат спокойно опасностите, свързани с облъчването и безтегловността: вреди за здравето има, но рискът се смята за приемлив.

става престоят на Марс, който ще трае петнайсетина месеца заради изчакването двете планети пак да застанат от една и съща страна на Слънцето. Средната температура там е минус 63 градуса по Целзий, има и силно облъчване, но проблемът се решава със скафандри и добре защитени убежища.

Заради разстоянието обаче при спешни медицински случаи евакуацията е невъзможна.
От какво трябва да се пазят астронавтите? Най-вече от счупвания, но често пъти един гипс е достатъчен, казва Дан Бъкланд, инженер и лекар за спешна помощ, който с подкрепата на НАСА разработва в университета Дюк роботизирана игла за венозни интервенции.

Диарии, камъни в бъбреците, апендицит – тези неща по принцип се лекуват, освен 30 на сто от апендицитите, които трябва да се оперират, затова може да станат фатални.
Предварителното тестване с модерни методи позволява силно да се намали вероятността от поява и опасно развитие на рак през следващите три години, посочва Дан Бъкланд.

„Според мен няма абсолютни медицински противопоказания за полет до Марс“, заключава лекарят.

Проблем е обаче да се избегне влизането на прах в жилищата и превозните средства. „Прашните бури са специфичен проблем на Марс“, отбелязва Робърт Хауърд от центъра Джонсън на НАСА. Тези адски вихрушки могат за месеци да скрият Слънцето – и да блокират всички слънчеви панели.  Това налага нуждата от миниатюрни ядрени реактори. През 2018 г. НАСА и енергийното ведомство успешно приключиха един демонстрационен проект, наречен Килопауър проджект.

Крайната цел е да се произвеждат материали на място от изкопаеми ресурси, явно с помощта на 3D принтери. Тук работата е в самото си начало, но американската лунна програма Артемис предлага поле за експерименти.

Илон Мъск приканва да колонизираме Марс – първият изпратен екип да построи завод за кислород и гориво (метан), като използва марсианска вода и карбонов диоксид от атмосферата.
„Да станем многопланетен вид все пак не е като да бъдем еднопланетен вид“, подхвърли той в програмна реч през 2017 г.
Робърт Зубрин, президент на Марсианското общество (Mars Society), неуморно брани идеята да бъде създаден „нов клон на човечеството“. Срамно е според него, че още нищо не е направено, откакто за последен път сме стъпили на Луната през 1972 г.
„Все едно след завръщането на Христофор Колумб от Новия свят Фердинанд и Изабела да кажат, че това не ги интересува“, прави сравнение той.

„Стига глупости! – провиква се обаче екзобиологът Мишел Визо от френската космическа агенция Се Ен Е Ес (CNES). – Имаме си страхотна планета с атмосфера, кислород, вода (. . .) Това е престъпление, нямаме право да внушаваме на хората, че има някакъв „резервен план „, „резервна планета“, че ще правим марсианска цивилизация!“

Независимо дали човечеството ще гради там колония или постоянни бази, основна пречка за трайно човешко присъствие на Марс ще е да бъдат убедени народите и техните лидери да склонят на по-висок риск, отколкото в случая с Луната или МКС, изтъква Дан Бъкланд. В дългосрочен план от Марс няма да се върнат всички.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК
Продължете по-нататък

Интересно

Кейти Пери е избрала Дженифър Анистън за кръстница на бебето си

Неотдавна Кейти Пери разкри, че нарича все още нероденото си дете „Кики Пери“.

публикувано

на

от

Виж цялата статия
https://www.d1softballnews.com/

Попзвездата Кейти Пери е избрала холивудската актриса Дженифър Анистън за кръстница на очакваното си дете, съобщи електронното издание Контактмюзик.

Певицата, която е на 35 години, очаква първото си дете с актьора Орландо Блум. Тя вече е помолила звездата от сериала „Приятели“ Анистън, която е на 51 години, да бъде кръстница на бебето.

„Кейти и Джен са много близки. По време на ограничителните мерки те излизаха заедно на разходки и прекараха доста време заедно“, каза източник, пожелал анонимност, пред в. „Сънди мирър“.
Анистън е кръстница и на Коко, шестнадесетгодишната дъщеря на Кортни Кокс, с която играха заедно в култовия тв сериал.

Неотдавна Кейти Пери разкри, че нарича все още нероденото си дете „Кики Пери“. Певицата казва, че се чувства спокойна, защото годеникът й Орландо Блум вече има опит като родител. Той и бившата му съпруга Миранда Кер имат син, деветгодишният Флин.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК
Продължете по-нататък
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама

Най-четено