Открийте ни и в

България

“Един човек липсва”: 44 тела са открити в изгорелия автобус

ВАП започват проверка на пътната маркировка и сигнализацията в цялата страна

публикувано

на

Сн.: БТА

Един от оцелелите след катастрофата на АМ “Струма” твърди, че спасените пътници не са седем, а осем, съобщи говорителят на главния прокурор Сийка Милева на брифинг в четвъртък. 

Тя подчерта, че твърдението на оцелелия мъж може да се дължи на “недобър спомен”. Фактите обаче показват, че в автобуса са намерени 44 тела на загинали, а не както се смяташе досега – 45.

„Той ми каза: „Ние се спасихме осем човека“. При извършените действия по разследването, се намериха 44 трупа. От тук идва и простата математика – в автобуса са пътували 52-ма пътници, намерихме 44 трупа, в болница са 7 лица – остава голямата загадка къде е осмото лице“, коментира Милева.

„Разпитани са двама от пътуващите в автобуса. Те са били будни и дават изключително обективна информация. Показанията им се припокриват напълно и ние ги приемаме за напълно достоверни и коректно изложени. Разпитват се още двама пътници, които са в „Пирогов”. Те могат да дадат показанията си в рамките на днешния ден”, каза директорът на Националната следствена служба Борислав Сарафов. 

Водещата версия за трагедията край Боснек: Човешка грешка

„Назначени са съдебно-медицински експертизи на всички загинали. Аутопсиите вече са готови. Повечето са загинали от задушаване, а не от наранявания или разкъсвания от взрив”, каза още Сарафов.

“Телата със сигурност бяха 44. Изследваните също са толкова. Граничният контрол на КПП “Капитан Андреево” е фиксирал 52-ма пътници в автобуса. Остава варианта някой от пътуващите по списък да се е прекачил в друг автобус”, поясни заместник-главният прокурор Борислав Сарафов.

Български следовател и прокурор заминават в петък за Скопие. „Ще занесат молбата ни за правна помощ и вероятно още утре ще получат ДНК профилите на роднините. Ще сравняваме с ДНК профилите на жертвите, изготвени от нашите медици”, добави той.

ВАП започва проверка на пътната маркировка и сигнализацията в цялата страна

Главният прокурор Иван Гешев е разпоредил на ВАП да започне проверка на сигнализацията и маркировката по първокласните пътища в цялата страна, съобщи Сийка Милева. 

Към проверката ще бъдат привлечени и чужди експерти, както и представители на неправителствени организации. Ако бъдат събрани данни за извършено престъпление, те ще бъдат изпратени към компетентните органи. Ако бъдат установени нарушения, ще бъдат изпратени към Министерски съвет за отстраняването им.

 

 

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

⇩ Коментирайте ⇩

Най-четено

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА