Открийте ни и в

България

Зеленчукопроизводителите и овощарите излизат на протест

Те искат обезпечаване на производството на качествени плодове и зеленчуци

публикувано

на

Продължаващото неглижиране на сектор “Плодове и зеленчуци”, системното му недофинансиране и дисбалансът при подпомагането на секторите в земеделието доведоха до създаването на монокултурно земеделие и продоволствена катастрофа. Затова и производителите на плодове и зеленчуци излизат на протест днес – 22 март,  пред земеделското министерство.

Зеленчукопроизводители протестираха край "Дунав мост"

В момента, в който производителите очакват държавата да им подаде ръка за обезпечаването на производството на качествени плодове и зеленчуци, за да преминем през кризисния период, неблагоприятните ефекти от Ковид кризата и пазарните турболенции в следствие на войната в Украйна, новината за намалените ставки по схемата за обвързано подпомагане на сектора, липсата на ясен разчет от страна на Министерство на земеделието и неадекватно подпомагане изправя стопаните пред невъзможност да обезпечат подготовката за нова реколта, заявяват от Национална асоциация на картофопроизводителите и Българска камара на плодове и зеленчуци.

Членовете на двете организации обявиха гражданско неподчинение и организират масов протест от 12.00 ч. Те призовават производителите на плодове и зеленчуци от цялата страна да се включат в протеста.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

⇩ Коментирайте ⇩

Най-четено

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА