Открийте ни и в

България

Изборите в чужбина – най-много машини отиват в Турция

Хиляди българи в най-голямата наша диаспора в Чикаго и района ще бъдат лишени от възможността да гласуват машинно

публикувано

на

На изборите в неделя българите в чужбина ще гласуват в общо 751 секции в 68 държави.

Най-много машини ще се изпратят в Турция – 96. На второ място е Обединеното кралство, а на трето е Германия.

В Италия ще бъдат разкрити 27 секции, от които две в Рим и три в Милано. Над сто души са ангажирани с провеждането на изборите.

Хиляди българи в Чикаго са лишени от правото на машинен вот

На изборите през април и юли на Апенините са гласували малко над 4000 българи. Разликата сега е, че ограничения почти няма заради изискването за зелен сертификат и масовата ваксинация срещу COVID-19 в страната – над 72% от населението са имунизирани.

Хиляди българи в най-голямата наша диаспора в Чикаго и района ще бъдат лишени от възможността да гласуват машинно на предстоящия вот на 14 ноември.

На последните парламентарни избори на 11 юли в 2 от 3-те секции в Дес Плейнс гласуват малко под 300 във всяка. Две от секциите са с по 2 машини, а третата с бюлетини. Към днешна дата консулът Светослав Станков ги уведомява, че в 2-те секции, където на миналия вот са се явили под 300 човека, на 14 ноември ще се гласува само с бюлетини.

На изборите през юли в Чикаго се ползваха 10 машини. Сега ще са само 3 – по една в секциите „Малинчо“, „Българика“ и „Магура“. А на предишните избори в посочените 3 секции е имало по 2, а в център „Малката България“ – 4 машини.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

⇩ Коментирайте ⇩

Най-четено

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА