Пореден инцидент с кола на НСО. Във вторник пилотната кола от кортежа на президента Румен Радев беше ударена от ТИР в Пловдив. Двама служители на Националната служба за охрана (НСО) са с травми. Инцидентът е станал на Околовръстния път на Пловдив във вторник сутринта. Колата се движела пред тази, в която пътувал президентът Румен Радев, съобщи самият държавен глава. Това е поредният инцидент с автомобили на службата. Ето хронология на последните катастрофи с коли на НСО:

  • На 23 септември 2021г. около 17.15 часа на кръстовището на бул. „Васил Левски“ и ул. „Йосиф В. Гурко“ в София служебен автомобил на Националната служба за охрана се удари челно в друга кола. При инцидента няма тежко пострадали, нанесени са материални щети. В автомобила не е имало охранявано лице.
  • 18 януари 2021г. – кола на НСО удари тролей в София. При инцидента няма пострадали, в колата не е пътувал никой, освен шофьора. При предприемане на дясна маневра за заобикаляне на спрял в ляво платно на булеварда в посока НДК друг автомобил водачът на НСО се удря странично в тролейбус, при което бе леко повредена предната броня на служебния автомобил.
  • 26 ноември 2020г. - на магистрала "Тракия" в посока Бургас, служебен автомобил на НСО, в който пътувал здравният министър по това време Костадин Ангелов се удря в сокол, който надира предния капак и пуква стъклото. Няма пострадали хора.
  • 14 август 2020г. – служител на НСО пострада при удар с друг автомобил на кръстовището при булевардите „Никола Вапцаров“ и „Черни връх“. Водач на автомобил „BMW“ удря служебен автомобил „Skoda“ на Националната служба за охрана, който изчаква на червен светофар в посока бул. „Черни връх“ в лента за ляв завой. При удара пострадал е служителят на НСО, който има травма в областта на врата.
  • 5 март 2020г. – кола на НСО удари друга кола при „неправилно преценена от негова страна маневра за пристрояване от дясна в лява лента.“ Инцидентът става при кръстовището при НДК (Моста на влюбените) в посока центъра.
  • На 12 декември 2019г. кола на Националната служба за охрана (НСО) удари 14-годишно дете, което е пресичало столичния бул. "Драган Цанков". Детето беше откарано в тежко състояние в болница. В последствие обаче то оздравя напълно.
  • 15 септември 2019г. – автомобилът на тогавашната председателка на парламента Цвета Караянчева катастрофира тежко край Шумен. Шефката на НС се отърва със счупена раменна става. Благодарение на намесата на 31-годишния шофьор от Националната служба за охрана не се е стигнало до по-тежки последици. Караянчева беше откарана в Шуменската болница, където е констатирана травмата й. След това е транспортирана с линейка до летището в Шумен, а оттам хеликоптер я откара в столицата. Беше приета в Правителствена болница.