Служебното правителство на Стефан Янев отчита свършеното през последните 4 месеца, откакто управлява страната. Сред постигнатото министър-председателят и министрите му наредиха повишаването на пенсиите, актуализирането на бюджета, провеждането на честни избори, диалогичност във външната политика и др. "Постарахме се да работим съобразно принципите, които декларирахме в началото на нашата работа, а именно - прозрачност, отчетност и професионализъм. Надявам се ги спазвахме и резултатите са видими за всички български граждани", каза в началото тези уводни думи започна служебният премиер Стефан Янев отчета на кабинета пред медиите. "Правителството работи в една безпрецедентна политическа обстановка. 45-ото и 46-ото НС не успяха да излъчат правителство, което означава, че ще има нов служебен кабинет", каза още Янев.

Той обясни, че добрата новина от съвместната работа с Народното събрание е актуализацията на бюджета - нещо нетипично за служебно правителство. Янев обясни и че правителството е демонстрирало диалогичност в отношенията със Северна Македония. "Това, което се лансира, че България е под натиск да загърби националните си интереси и даде бърз старт на европейското членство на Македания не отговаря на истината", каза Янев. Той обясни, че кабинетът е направил всичко възможно да защити позицията на България пред европейските партньори и да ги убеди в нея.

"От тази гледна точка мисля, че кабинетът достойно защити националния интерес на България", каза Янев.

Социалният министър Гълъб Донев отчете повишаването на пенсиите и майчинските, както и повишаването на линията на бедност.

Какво свърши МВР?

"И вълкът сит, и агнето цяло"

Увеличаване на БВП и на чуждестранните инвестиции

Удължаване на преброяването

Максимално присъствено обучение