Открийте ни и в

КРИМИ

Лидерът на бандата “400 Mawozo” в Хаити, отвлякла 17 американски мисионери, беше екстрадиран в САЩ

Властите съобщиха, че Джоли е изпратен в САЩ със самолет на ФБР

публикувано

на

Проблемите със сигурността се влошиха в страната, след като бившият президент на Хаити Йовенел Моиз беше убит на 7 юли 2021 г. при нападение срещу дома му от въоръжени мъже.

Жермин Джоли, лидерът на бандата, наречена “400 Mawozo”, известна като “Yonyon” от някои в Хаити, беше заловен и екстрадиран в САЩ. Националната полиция на Хаити потвърди в изявлението си, че през октомври 2021 г. лидерът на бандата е държан отговорен за отвличането на 16 американци и един канадец, включително 5 деца, и е бил екстрадиран в Съединените щати.

Заявявайки, че това решение е взето по съдебно искане на американските съдебни власти, властите съобщиха, че Джоли е изпратен в САЩ със самолет на Федералното бюро за разследване (ФБР).

Оценява се, че Джоли ще бъде съден по обвинения като отвличане на американски граждани, откуп, трафик на оръжие и наркотици.

Съобщава се, че мисионерите са били отвлечени от бандата, известна като “400 Mawozo”, докато се връщат в САЩ, след като са построили сиропиталище в Хаити.

Центърът за анализ на човешките права в Хаити (CARDH) обяви на 16 декември, че всички заложници, държани от бандата, са освободени.

Известно е, че напоследък има значително увеличение на случаите на отвличания от банди в Хаити, които искат откупи в размер от няколкостотин до 1 милион долара.

Най-малко 328 отвличания са били съобщени на националната полиция на Хаити през първите 8 месеца на 2021 г., според доклад, публикуван миналия месец от Интегрирания офис на ООН в Хаити.

Тази цифра е била 234 през 2020 г.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

⇩ Коментирайте ⇩

Най-четено

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА