Открийте ни и в

Любопитно

Мелания Тръмп “иска да си иде у дома”

Според източници от Белия дом, първата дама вече изпраща багаж към мезонета в Ню Йорк и имението във Флорида

публикувано

на

Сн.: АП/БТА

В средата на ноември, когато президентът Доналд Тръмп се противопостави на резултатите от изборите, съпругата му, първата дама Мелания Тръмп публично се съгласи с неговите настроения. Но тихомълком, няколко дни след получаване на официалните данни от гласуването, първата дама е възложила на служител дискретно да разбере какво ще бъде на нейно разположение по отношение на бюджета и разпределение на персонала за живота след Белия дом.

Докато президентът е зает да измисля начин да остане в Белия дом, първата дама определя какво да прибере, какво ще отиде в Ню Йорк и какво трябва да бъде опаковано като пратка до Мар-а-Лаго в Палм Бийч, Флорида.

“Тя просто иска да се прибере у дома”, каза друг източник, запознат със състоянието на духа на Мелания Тръмп.

Запитан как първата дама се отнася към слуховете, че съпругът й може да обяви кандидатурата си за 2024 г., източникът добави: “Това може да не е добре.”

Embed from Getty Images

Първата дама тихо привлече Марсия Лий Кели към оскъдния си персонал в Източното крило през април като специален държавен служител. Тя е без заплащане и служи като доброволец, но работата й като специален съветник на Мелания Тръмп се оказа полезна. Преди това Кели е управлявала административния офис на Белия дом и след като стана ясно, че семейството на президента ще трябва да се подготви за живота си след Вашингтон, първата дама помолила Кели дискретно да попита познати от Западното крило и членове на Службата за управление и бюджет дали са били отпускани средства на данъкоплатците за бивши първи дами, съобщиха двама източници.

Мелания Тръмп готви мемоари от живота си в Белия дом. Какво ли ще разкаже?

Краткият отговор е отрицателен. Въпреки че има пост-президентски привилегии за отиващия си държавен глава, бюджети за създаване на официален офис и персонал и покриване на някои пътни разходи, правителството не предлага нищо за първата дама, освен 20 000 долара годишна пенсия, която се изплаща само ако съпругът й почине.

Информацията, събрана от Кели за бюджета – че няма такава – не е възпирала Мелания Тръмп да насочи енергията си към заминаване от Вашингтон. Запознати твърдят, че в момента в Белия дом се прави опис на собствените мебели и предмети на изкуството и личните вещи на Тръмп.

Embed from Getty Images

Първата дама е свръхфокусирана върху това, което ще остави след себе си. Едно от нещата, които тя обмисля, е книга, макар че тя вероятно няма да бъде мемоар – писането след Белия дом е традиция, към която се придържат повечето първи дами.

Мемоарите на Мишел Обама „Becoming“ и на Лора Буш „Spoken from the Heart“ се превърнаха в бестселъри.

Предполага се, че Мелания Тръмп ще се заиграе с писането на история за гостоприемството в Белия дом или може би ще се съсредоточи върху дизайнерските проекти, които е завършила като първа дама.

Какво ще стане, ако Мелания Тръмп се разведе, и какво пише в предбрачния й договор (ВИДЕО)

Тя вече е направила и едно от последните неща, които повечето първи дами правят преди да напуснат поста си: избрала е официалния порцеланов сервиз на администрацията.

“Г-жа Тръмп е фокусирана върху ролята си на първа дама. В понеделник тя разкри най-актуалните си усилия за запазване на Белия дом, като обяви завършването на тенис павилиона. Наскоро тя представи и ново произведение на изкуството в наскоро обновената Розова градина. Нейният офис току-що разкри тазгодишния декор. Графикът й остава пълен със задълженията й на майка, съпруга и първа дама на Съединените щати “, заяви шефът на кабинета на първата дама Стефани Гришам пред CNN.

Embed from Getty Images

Сега Мелания Тръмп се е фокусирала върху Мар-а-Лаго и осигуряването на плавен преход от Вашингтон за себе си и за 14-годишния си син Барън. Според източник, близък на семейството, той ще завърши учебната година във Флорида, а не в луксозното крайградско частно училище в Мериленд, което посещаваше през последните три години.

Докато Тръмп все още не е признал, Мелания Тръмп вече наблюдава доставките на лични вещи до Мар-а-Лаго както от Белия дом, така и до нейния мезонет в Тръмп Тауър в Ню Йорк, потвърждава източник пред CNN.

Личният интериорен дизайнер на първата дама вече проектира обзавеждането в имението във Флорида.

“Това е добре за малко, разбира се, но можете ли да си представите Доналд Тръмп просто да седи там в продължение на шест месеца в годината? Ще започне да се чувства ограничен много бързо”, каза авторът на книгата “Mar-a-Lago: Inside the Gates of Power at Donald Trump’s Presidential Palace”, Лоранс Лиймър.

“Да не говорим за постоянния поток от членове на клуба, които по същество ще минават покрай входната врата на бившия президент всеки път, когато се скитат от басейна до трапезарията или спа центъра към вътрешния двор. Това ще бъде най-странното”, каза Лиймър, който предполага, че ако Тръмп е толкова богат, колкото се твърди, трябва да затвори клуба и да запази цялото имение като свой дом.

Embed from Getty Images

Източник, който знае за подготовката за пристигането на Тръмп през януари, заяви, че в момента в “Мар-а-Лаго” има “наистина широко присъствие на тайните служби”, тъй като елементи на сигурността се оценяват за дългосрочната защита на Тръмп.

Мелания Тръмп разглежда Мар-а-Лаго като мирна почивка на слънце, уединение и грижа за себе си.

„Родителите й също имат апартамент, недалеч от семейното имение“, каза Лиймър, който прекарва достатъчно време в Мар-а-Лаго като гост на няколко членове.

Виктор и Амалия Кнавс, родителите на Мелания, често остават в Мар-а-Лаго и го правят през голяма част от двете десетилетия, които дъщеря им е с Доналд Тръмп.

Има ли Мелания Тръмп двойничка? (СНИМКИ)

Първата дама също знае, че Мар-а-Лаго е мястото, където съпругът й може да намери частица от похвалите, които вероятно ще му трябват сега, след като е прекарал четири години пред очите на обществеността.

„Тя е наясно, че той не е онзи бивш президент, който ще се оттегли към спокоен живот, като напише мемоарите си или ще започне да рисува с маслени бои“, казва един от източниците, позовавайки се на навиците на Барак Обама и Джордж Буш след Белия дом.

“Членовете ще подкрепят егото му”, добави Лиймър, отбелязвайки лоялността на комплекса Палм Бийч, който принадлежи на Мар-а-Лаго, много от които подкрепяха Тръмп през цялото му президентство.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

Най-четено