Открийте ни и в

Любопитно

Мелания Тръмп „иска да си иде у дома“

Според източници от Белия дом, първата дама вече изпраща багаж към мезонета в Ню Йорк и имението във Флорида

bgvoice

публикувано

на

Сн.: АП/БТА

В средата на ноември, когато президентът Доналд Тръмп се противопостави на резултатите от изборите, съпругата му, първата дама Мелания Тръмп публично се съгласи с неговите настроения. Но тихомълком, няколко дни след получаване на официалните данни от гласуването, първата дама е възложила на служител дискретно да разбере какво ще бъде на нейно разположение по отношение на бюджета и разпределение на персонала за живота след Белия дом.

Докато президентът е зает да измисля начин да остане в Белия дом, първата дама определя какво да прибере, какво ще отиде в Ню Йорк и какво трябва да бъде опаковано като пратка до Мар-а-Лаго в Палм Бийч, Флорида.

„Тя просто иска да се прибере у дома“, каза друг източник, запознат със състоянието на духа на Мелания Тръмп.

Запитан как първата дама се отнася към слуховете, че съпругът й може да обяви кандидатурата си за 2024 г., източникът добави: „Това може да не е добре.“

Embed from Getty Images

Първата дама тихо привлече Марсия Лий Кели към оскъдния си персонал в Източното крило през април като специален държавен служител. Тя е без заплащане и служи като доброволец, но работата й като специален съветник на Мелания Тръмп се оказа полезна. Преди това Кели е управлявала административния офис на Белия дом и след като стана ясно, че семейството на президента ще трябва да се подготви за живота си след Вашингтон, първата дама помолила Кели дискретно да попита познати от Западното крило и членове на Службата за управление и бюджет дали са били отпускани средства на данъкоплатците за бивши първи дами, съобщиха двама източници.

Мелания Тръмп готви мемоари от живота си в Белия дом. Какво ли ще разкаже?

Краткият отговор е отрицателен. Въпреки че има пост-президентски привилегии за отиващия си държавен глава, бюджети за създаване на официален офис и персонал и покриване на някои пътни разходи, правителството не предлага нищо за първата дама, освен 20 000 долара годишна пенсия, която се изплаща само ако съпругът й почине.

Информацията, събрана от Кели за бюджета – че няма такава – не е възпирала Мелания Тръмп да насочи енергията си към заминаване от Вашингтон. Запознати твърдят, че в момента в Белия дом се прави опис на собствените мебели и предмети на изкуството и личните вещи на Тръмп.

Embed from Getty Images

Първата дама е свръхфокусирана върху това, което ще остави след себе си. Едно от нещата, които тя обмисля, е книга, макар че тя вероятно няма да бъде мемоар – писането след Белия дом е традиция, към която се придържат повечето първи дами.

Мемоарите на Мишел Обама „Becoming“ и на Лора Буш „Spoken from the Heart“ се превърнаха в бестселъри.

Предполага се, че Мелания Тръмп ще се заиграе с писането на история за гостоприемството в Белия дом или може би ще се съсредоточи върху дизайнерските проекти, които е завършила като първа дама.

Какво ще стане, ако Мелания Тръмп се разведе, и какво пише в предбрачния й договор (ВИДЕО)

Тя вече е направила и едно от последните неща, които повечето първи дами правят преди да напуснат поста си: избрала е официалния порцеланов сервиз на администрацията.

„Г-жа Тръмп е фокусирана върху ролята си на първа дама. В понеделник тя разкри най-актуалните си усилия за запазване на Белия дом, като обяви завършването на тенис павилиона. Наскоро тя представи и ново произведение на изкуството в наскоро обновената Розова градина. Нейният офис току-що разкри тазгодишния декор. Графикът й остава пълен със задълженията й на майка, съпруга и първа дама на Съединените щати “, заяви шефът на кабинета на първата дама Стефани Гришам пред CNN.

Embed from Getty Images

Сега Мелания Тръмп се е фокусирала върху Мар-а-Лаго и осигуряването на плавен преход от Вашингтон за себе си и за 14-годишния си син Барън. Според източник, близък на семейството, той ще завърши учебната година във Флорида, а не в луксозното крайградско частно училище в Мериленд, което посещаваше през последните три години.

Докато Тръмп все още не е признал, Мелания Тръмп вече наблюдава доставките на лични вещи до Мар-а-Лаго както от Белия дом, така и до нейния мезонет в Тръмп Тауър в Ню Йорк, потвърждава източник пред CNN.

Личният интериорен дизайнер на първата дама вече проектира обзавеждането в имението във Флорида.

„Това е добре за малко, разбира се, но можете ли да си представите Доналд Тръмп просто да седи там в продължение на шест месеца в годината? Ще започне да се чувства ограничен много бързо“, каза авторът на книгата „Mar-a-Lago: Inside the Gates of Power at Donald Trump’s Presidential Palace“, Лоранс Лиймър.

„Да не говорим за постоянния поток от членове на клуба, които по същество ще минават покрай входната врата на бившия президент всеки път, когато се скитат от басейна до трапезарията или спа центъра към вътрешния двор. Това ще бъде най-странното“, каза Лиймър, който предполага, че ако Тръмп е толкова богат, колкото се твърди, трябва да затвори клуба и да запази цялото имение като свой дом.

Embed from Getty Images

Източник, който знае за подготовката за пристигането на Тръмп през януари, заяви, че в момента в „Мар-а-Лаго“ има „наистина широко присъствие на тайните служби“, тъй като елементи на сигурността се оценяват за дългосрочната защита на Тръмп.

Мелания Тръмп разглежда Мар-а-Лаго като мирна почивка на слънце, уединение и грижа за себе си.

„Родителите й също имат апартамент, недалеч от семейното имение“, каза Лиймър, който прекарва достатъчно време в Мар-а-Лаго като гост на няколко членове.

Виктор и Амалия Кнавс, родителите на Мелания, често остават в Мар-а-Лаго и го правят през голяма част от двете десетилетия, които дъщеря им е с Доналд Тръмп.

Има ли Мелания Тръмп двойничка? (СНИМКИ)

Първата дама също знае, че Мар-а-Лаго е мястото, където съпругът й може да намери частица от похвалите, които вероятно ще му трябват сега, след като е прекарал четири години пред очите на обществеността.

„Тя е наясно, че той не е онзи бивш президент, който ще се оттегли към спокоен живот, като напише мемоарите си или ще започне да рисува с маслени бои“, казва един от източниците, позовавайки се на навиците на Барак Обама и Джордж Буш след Белия дом.

„Членовете ще подкрепят егото му“, добави Лиймър, отбелязвайки лоялността на комплекса Палм Бийч, който принадлежи на Мар-а-Лаго, много от които подкрепяха Тръмп през цялото му президентство.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

⇩ Коментирайте ⇩

Най-четено

Интересно

Апарат на НАСА улови сеизмични вълни от трусове на Марс

Установено е, че ядрото на Марс – най-вътрешният геоложки слой – е с диаметър от приблизително 3660 километра. Той е по-голям, отколкото се смяташе преди.

bgvoice

публикувано

на

от

Виж цялата статия

Сеизмичните вълни от трусовете на Марс, уловени от роботизирания апарат на НАСА „ИнСайт“, разкриват непознати детайли от анатомията на Червената планета. Изследователите направиха първи оценки на размера на ядрото на планетата, дебелината на кората и състава на мантията й.

Разработките хвърлят светлина върху малко познатата вътрешна структура на Червената планета и потвърждават, че центърът й е течен.

Роботизираният апарат „ИнСайт“ стъпи на Марс през 2018 г., като основната му мисия е изучаването на дълбините на планетата. Той засече над 700 труса, като повечето от тях са със средна сила.

НАСА поздрави компанията на Безос за успешния полет с туристи

Вълните, които се образуват от трусовете, се различават по скорост и форма. Информацията от сеизмографа на „ИнСайт“ покрива само тридесетина труса, които разкриват контурите на вътрешността на планетата.

„За първи път разполагаме с измервания на големината на основните градивни елементи на планетата Марс“, обясни главният изследовател на мисията Брус Банерд от Лабораторията за реактивни двигатели на НАСА. „Всичко, което имахме преди, бяха само сравнения със Земята – теоретични изчисления и косвени изводи от други наблюдения.“

Установено е, че ядрото на Марс – най-вътрешният геоложки слой – е с диаметър от приблизително 3660 километра. Той е по-голям, отколкото се смяташе преди. Това дава основания да се предполага, че ядрото, съставено предимно от желязо и никел, е с по-ниска плътност, а също и от по-леки елементи като сяра, кислород, въглерод и водород, който има неочаквано голям дял.

Хеликоптерът "Инджинюъти" е имал технически проблеми при шестия си полет на Марс

Геоложката динамика на Марс е различна от земната. Външната обвивка на планетата ни е разделена на огромни плочи, които се движат върху скалист вътрешен слой над ядрото. Марс няма такава тектоника на плочите.

„Тъй като няма активна тектоника на плочите на Марс, там не се случва нищо подобно. Това означава, че кората на Марс е много стара,“ обяснява сеизмоложката Бригите Кнапмайер-Ендрум от Кьолнския университет, която ръководи едно от трите изследвания на вътрешността на Марс, публикувани в изданието „Нейчър“.

Установено е, че средната дебелина на кората в глобален мащаб е дебела 24-72 км, като на определени места има значителни разлики.

Китай планира първата си пилотирана мисия до Марс за 2033 година

„Кората на мястото за кацане се състои от поне два слоя, а средната й дебелина в глобален мащаб е по-малка от предвижданата от някои предишни модели. Кората е доста тънка,“ е мнението на германската експертка.

Мантията на Марс, която е между кората и ядрото, се простира на около 1560 километра под повърхността. Съставът й се различава от този на земната, което дава основания да се предполага, че двете планети са възникнали от различен материал, когато са се образували повече от 4,5 милиарда години.

Диаметърът на Марс е около 6791 километра, а този на Земята е около 12 755 километра.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК
Продължете по-нататък

Любопитно

Тейлър Суифт оглави класацията на „Билборд“за най-високоплатените музиканти

За първи път в историята на класацията приходите от концертна дейност не са основният принос за първото място.

bgvoice

публикувано

на

от

Виж цялата статия
Сн: Instagram

Певицата Тейлър Суифт оглави класация на „Билборд“ за най-високоплатените музиканти на 2020 г., съобщи сайтът на изданието. След година, белязана от липсата на шоута на живо заради коронавирусната пандемия, 31-годишната изпълнителка се завръща начело в класацията Мъни Мейкърс с приблизителни печалби в размер на 23,8 милиона долара.

Сумата обаче „бледнее“ в сравнение със заработените 99,6 милиона долара, с които Тейлър Суифт оглави класацията през 2018 г.

Към 2021 г. състоянието на Суифт се оценява на 400 милиона долара благодарение на уменията й да създава хитове и на разпродадените й световните турнета през годините.

Най-богатият домашен любимец: Куче наследи 5 милиона долара

За първи път в историята на класацията приходите от концертна дейност не са основният принос за първото място. През изминалата година Тейлър Суифт е реализирала печалби от стрийминг, продажби и издателска дейност.

Второ място в класацията заема рапърът Пост Малоун с 23,2 милиона долара, следван от певицата Селин Дион със 17,5 милиона долара.

Челната петица се допълва от групата „Ийгълс“ с 16,3 милиона долара и певицата Били Айлиш с 14,7 милиона долара.

Топ 20 на най-високоплатените музиканти на 2020 г. включва:

1. Тейлър Суифт – 23,8 милиона долара
2. Пост Малоун – 23,2 милиона долара
3. Селин Дион – 17,5 милиона долара
4. „Ийгълс“ – 16,3 милиона долара
5. Били Айлиш – 14,7 милиона долара
6. Дрейк – 14,2 милиона долара
7. „Куин“ – 13,2 милиона долара
8. „Бийтълс“ – 12,9 милиона долара
9. Йънг Бой Невър Броук Агейн – 11,9 милиона долара
10. Лил Бейби – 11,7 милиона долара
11. Уикенд – 10,4 милиона долара
12. „Авентура“ – 10,2 милиона долара
13. Ей Си/Ди Си – 10,1 милиона долара
14. Еминем – 9,7 милиона долара
15. Лил Узи Върт – 9,5 милиона долара
16. Люк Кумс – 9,2 милиона долара
17. Да Бейби – 9,1 милиона долара
18. „Металика“ – 9 милиона долара
19. Би Ти Ес – 8,9 милиона долара
20. „Пинк флойд“ – 8,8 милиона долара. /ЕХ/

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК
Продължете по-нататък

Любопитно

Градските легенди: Крокодили в Ню Йорк и друти истории

Полицията открива крокодили в канализационната система на Ню Йорк

Люба Момчилова

публикувано

на

Виж цялата статия

Градските легенди са митични истории, които се предават като истина и са характерни за много места по света. Понякога те са обвързани с една местност, друг път – с някакъв фолклорен образ или с определен човек. Някои от тях звучат доста загадъчно, но и страховито.

Ето някои от тях:

 Крокодили в канализацията в Ню Йорк

 За първи път са споменати от Робърт Дали в книгата „Светът под града“. Скоро след освобождаването му се появяват слухове, че крокодили живеят в канализацията в Ню Йорк. А някои уж са виждали влечугите със собствените си очи. Хората дори се обадили в полицията, за да съобщят за срещата с алигатори

Най-удивителното е, че тази история се оказва вярна. Всъщност след известно време полицията открива крокодили в канализационната система на Ню Йорк. Вярно, не твърде големи.

Оказа се, че през 60-те години на миналия век крокодили е модерно да се държат като домашни любимци. Те били държани в аквариуми и когато престанали да се побират там, някои собственици ги пуснали. Понякога те просто слизали в канализацията, където започвали да се размножават. За щастие, всички те в крайна сметка били заловени.

 Призрачен влак в московското метро

 Казват, че около полунощ можете да видите влак на призраци в московското метро. Той изглежда старомоден, униформата на водача е остаряла, а хората в са облечени в старомодни дрехи.

Според легендата веднъж през 1962 г. влак изчезнал в метрото заедно с машиниста и пътниците. Както обикновено в съветските времена, вестниците не отразяват тази история, за да не изпаднат хората в паника. Влакът, казват те, попаднал в дупка на пространство-време и затова минавал през тунелите. Понякога се появявал и в наше време…

И ако влезете във времето на този влак, никога няма да се върнете… Изглежда, това е глупост, но работниците на метрото казват, че понякога през нощта в метрото автоматичните устройства работят, сякаш влак се движи по коловозите, въпреки че всъщност няма влак.

 Кървавата Мери

Мария Тюдор. Сн. Wikipedia

В Англия и САЩ има легенди за нея. В английската версия това е призракът на кралица Мери Тюдор, която получила прякора Мария Кървавата. Владетелката била известна със своята жестокост към дисиденти, например към тези, които не искали да приемат протестантската вяра. Те били брутално екзекутирани. Носели се и слухове, че по заповед на кралицата новородените са били отвличани – очевидно, за да може тя да се къпе в кръвта им и да остане завинаги млада.

Друга версия гласи, че жена на име Мери е живяла в американско село. И тогава селяните започнаха да забелязват, че през годините тя не остарява. Вече била на много години, а на лицето й – нито една бръчка. Те започнали да говорят за Мария, която прави магьосничество. И местните момичета започнали да я посещават, за да разберат тайната от вещицата. Те обаче никога не се върнали обратно, а селяните се страхували да оповестят случващото се, тъй като се страхували от

отмъщението на вещицата

 Но бащата на една от жертвите на Мери се оказал много влиятелна личност. Той планирал да накаже вещицата и успял да убеди другите да отидат с него. Когато тълпа разгневени селяни нахлули в къщата на Мария, тя извършвала някаква церемония пред огледало, а момичето вече било мъртво. Магьосницата се опитала да избяга, но била хваната и изгорена на клада. Преди това обаче тя успяла да прокълне всички селяни и техните потомци.

От тогава, ако три пъти изречете името на Кървавата Мери пред огледалото, нейният дух веднага ще се появи пред вас и ще изпълни всяко ваше желание. И на Хелоуин може да покаже на момиче бъдещия й жених.

Руската версия на Кървавата Мери е Пиковата кралица. Обаждайки се на нея, трябва да нарисувате стълба с врата на огледалото и, вдигайки свещ, да извикате три пъти: „Пиковата кралица, ела!“ Това обаче е и доста опасно действие…

Както виждате, легендите понякога не са наистина легенди. И в повечето от тези истории фантастиката може да бъде преплетена със съвсем истински факти…

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК
Продължете по-нататък
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

Предишна публикация:
Преди да одобри COVID-ваксината: Хакери атакуваха Европейската агенция по лекарствата

Все още не е ясно дали кибератаката срещу агенцията е успешна

Затвори