Открийте ни и в

Вашите пари

Недвижимите имоти се превръщат в най-добрата инвестиция от всякога

Не само недвижимите имоти се разглеждат като най-добрата инвестиция за девета поредна година, но все повече американци от преди предпочитат да влагат парите си в имоти

публикувано

на

Недвижимите имоти се превръщат в най-добрата инвестиция от всякога

Мнението на американците за стойността на недвижимите имоти като инвестиция се покачва. Това сочи годишно проучване на Gallup. Не само недвижимите имоти се разглеждат като най-добрата инвестиция за девета поредна година, но все повече американци от преди предпочитат да влагат парите си в имоти.

Графиката по-долу показва резултатите от проучването, откакто Gallup е започнал да задава въпроса още през 2011 г. Както показват линиите на тенденцията, недвижимите имоти се налагат като безспорен фаворит от почти десетилетие:

Недвижимите имоти се превръщат в най-добрата инвестиция от всякога

Ако се замисляте за закупуване на жилище, нека тази анкета ви успокои. Дори когато инфлацията е висока, както това се случва днес, американците признават, че притежаването на дом е мощно финансово решение, както и застраховка за бъдещето.

Как една инвестиция в недвижими имоти може

да ви е от полза

по време на висока инфлация?

Тъй като инфлацията в този момент е вече достигнала най-високото си ниво от 40 години насам, е по-важно от всякога да разберем финансовите ползи от собствеността върху жилищата. Нарастващата инфлация означава, че цените се увеличават навсякъде, и това включва стоки, услуги, жилищни разходи и др. Когато купувате дома си, вие заключвате месечните си жилищни плащания, като ефективно се предпазвате от увеличения на един от най-големите ви бюджетни елементи всеки месец.

Ако сте наемател, нямате същата полза и не сте защитени от тези увеличения, особено с покачването на наемите.

Както отбелязва Даниел Хейл, главен икономист в realtor.com:

„Увеличаване на наемите, които продължават да се покачват с двуцифрени темпове… и перспективата за заключване на месечните разходи за жилища на пазар с широко разпространена инфлация мотивират днешните купувачи да закупят

своя първи дом

или такъв, в който те просто да инвестират, ако имат допълнителна възможност за това.“

Когато инфлацията се е повишавала в миналото, цените на жилищата също са вървели нагоре. И днес не се очаква те да паднат, както много хора все още се надяват на това.

Вашата къща е актив, който обикновено нараства в стойността си с течение на времето, дори по време на инфлация. Това е така, защото с покачването на цените се увеличава и стойността на вашия дом.

Марк Кусен, финансов анализатор за Investopedia, казва така:

„Има много предимства при инвестирането в недвижими имоти… Често това действа като добър хедж на инфлацията, тъй като винаги ще има търсене на жилища, независимо от икономическия климат, и тъй като с нарастването на инфлацията се увеличават и стойностите на имотите… “

И тъй като нарастващите стойности на жилищата спомагат за увеличаване на собствения ви капитал, а от там и на нетната ви стойност, собствеността на жилище исторически показва, че това е един много добър начин

да застраховате парите си от загуба

за разлика от това, когато те просто си стоят в банковата ви сметка.

В заключение, покупката на жилище е важно решение, което неминуемо ще се отрази на вашето финансово бъдеще. Не е чудно защо толкова много хора го разглеждат като най-добрата дългосрочна инвестиция, дори когато инфлацията е висока. Когато купувате, вие помагате да се предпазите от увеличаване на разходите за жилище, и притежавате актив, който обикновено придобива стойност с времето. Ако искате да разберете по-добре как покупката на дом може да бъде страхотна инвестиция за вас, свържете се с нас още днес.

Като агент на недвижими имоти аз не само помагам на своите клиенти със закупуване, продажба и отдаване под наем, но и непрестанно ги уведомявам относно всеки възможен аспект, който би повлиял на тяхната дългосрочна инвестиция, която всъщност за повечето хора е най-важната и най-голямата, която те са направили или ще направят някога в живота си. Ако имате въпроси, свързани с тази или други мои статии досега, или въобще с всичко свързано с пазара на недвижимите имоти, ще се радвам да ме потърсите, а за мен ще е удоволствие да мога да помогна. Моят директен номер е: 773-827-7827, или ми пишете на емайл: [email protected] Също уебсайт, за повече информация: GerganaTodorova.BairdWarner.com Консултацията е винаги безплатна и не ви ангажира по никакъв начин.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

⇩ Коментирайте ⇩

Най-четено

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА