Открийте ни и в

САЩ

Ню Джърси забранява хартиените и найлоновите торбички в магазините

Като забраниха както найлоновите, така и хартиените торбички, законодателите направиха
Ню Джърси най-строгия щат в това отношение.

публикувано

на

Сн.: qldbagban.com.au

В четвъртък законодателите в Ню Джърси гласуваха щатът да стане първият в страната, който забранява хартиените торби за еднократна употреба в супермаркетите, както и всички найлонови торби за еднократна употреба.

Осем други щати, включително Калифорния, Ню Йорк и Върмонт, имат забрана за употреба на найлонови торбички, които са в сила сега или трябва да влязат в сила през следващите години. Но като забраниха както найлоновите, така и хартиените торбички, законодателите направиха
Ню Джърси най-строгия щат в това отношение.

Законът забранява и употребата на контейнерите за храна и чашите за напитки за еднократна употреба, изработени от полистиролова пяна. Той трябва да се подпише от губернатора, за да стане официална забрана.

„Този закон е може би най-силният и най-изчерпателен законопроект в страната, който се занимава с пластмаси и опаковки“, каза Джеф Тител, директор на Ню Джърси Сиера клуб, който помагаше за провеждане на кампания за забраната. „Това ще бъде много полезно в битката ни със замърсяването с пластмаса.“

Противниците на закона твърдяха, че това може да навреди на бизнеса им и че забраната трябва да бъде ограничена до найлоновите торби, тъй като мнозина възприемат хартиените торби като екологична алтернатива.

Но Тител казва, че като забрани хартиените торби, Ню Джърси ще подтиква хората да използват торби, изработени от рециклирани или други устойчиви материали.

Хайди Брок, президент и главен изпълнителен директор на Американската асоциация на горите и хартията, която представлява компании, които са част от хартиената индустрия, заяви, че се надява губернаторът да блокира забраната за използването на хартиени торби.

„Законодателната власт на Ню Джърси подкопава възможностите за проява на екологична отговорност от страна на потребителите“, заяви Хайди Брок в изявление в четвъртък.

Забраната ще започне 18 месеца след влизането в сила на закона. Говорител на губернатора Филип Д. Мърфи заяви в четвъртък, че той възнамерява да подпише приетия текст от законодателите и с това той ще влезе в сила като закон на Ню Джърси.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

⇩ Коментирайте ⇩

Най-четено

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА