Открийте ни и в

Канада

Онтарио има план за разхлабване на мерките в три фази

Първата фаза започва от 13 юни. Вижте какво ще бъде разрешено

публикувано

на

Сн.: АП/БТА

Голфът, тенисът, баскетболът и други спортове на открито ще бъдат позволени в Онтарио отново от събота, когато влиза в сила планът за отхлабване на мерките в три стъпки. Премиерът Дъг Форд съобщи подробности в четвъртък, тъй като показателите в Онтарио започват да се подобряват.

Според новия план ограниченията ще бъдат облекчени постепенно през юни, юли и август въз основа на броят на ваксинираните и ключовите показатели за общественото здраве.

Заповедта, която гласи „Стойте си вкъщи“, ще остане в сила до 2 юни. Форд заяви, че промените са резултат от настоящите ограничения.

Собственик на фирма в Уинипег предлага $300 бонус за служителите си, които се ваксинират

„Тези мерки дадоха резултат“, каза той. „Виждаме все по-положителни тенденции в ключовите показатели за общественото здраве.“

Първа фаза: Възобновяват се дейности на открито с по-малки групи хора. Това означава, че се разрешават събития на открито до 10 души, хранене на открито до 4-ма на маса и пазаруване в магазини на дребно (до 15% от капацитета на магазина).

Втора фаза: Увеличава се броят на хората, които могат да присъстват на събития на открито (до 25 души), спортове и първенства. Разрешават се и някои събития на закрито. Ще бъдат позволени обреди, религиозни церемонии на закрито с капацитет до 15%. За всички събития на закрито в тази фаза маските ще останат задължителни.

Трета фаза: Разрешават се повече активности за закрито. Маските не винаги ще са задължителни. Ще бъдат позволени спортовете на закрито, ще заработят фитнес залите, заведенията ще могат да приемат клиенти на закрито, ще работят музеи, художествени галерии, библиотеки, казина и бинго зали.

Разширяване на достъпа до вътрешни настройки, с ограничения, включително там, където има голям брой хора и където покритията за лице не винаги могат да се носят. Това включва закрит спорт и развлекателен фитнес, заведения за хранене на закрито, музеи, художествени галерии, библиотеки, казина и бинго зали с ограничени възможности.

Онтарио възобновява плановите операции

Първа фаза започва на 13 юни. Всяка фаза ще важи 21 дни, за да се установи въздействието й върху провинцията. Ако всичко е наред, ще се преминава към следващата фаза.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

Най-четено