Открийте ни и в

САЩ

Орбан в Тексас: Майката е жена, бащата е мъж. Край на дискусията

Той отправи критики към либералите, новинарските медии и Демократическата партия.

публикувано

на

Орбан стана звездата на конференцията в Далас
Орбан събра овациите на конференцията на консерваторите

Унгарският премиер Виктор Орбан спечели бурните аплодисменти на присъстващите на Conservative Political Action Conference в Далас, Тексас, като подчерта, че дневният ред на унгарските националисти наподобява този на консерваторите в САЩ и поиска обединение на консервативните движения от двете страни на Океана. Речта му звучеше до голяма степен в тона на очаквания в събота главен оратор на конференцията – бившият президент Доналд Тръмп.

Орбан нарече страната си “държавата-самотна звезда на Европа” и това също му донесе аплодисменти от тълпата в Тексас. Той отправи критики към либералите, новинарските медии и Демократическата партия.

“Не сме любимците на американските демократи… Те мразят мен и ме клеветят заедно със страната ми, както мразят вас и клеветят вас и онази Америка, за която се борите” – каза Орбан пред екзалтираната публика.

Обединение на консерваторите

Унгарският премиер, който е в открит конфликт с ръководството на ЕС и не се разбира с много от неговите лидери се обяви за “координация” и “обединяване на силите” между консервативните сили в САЩ и Европа.

“Прогресивните либерали не желаеха аз да съм тук, защото знаеха какво ще ви кажа, защото съм тук да ви кажа, че трябва да обединим силите си” – заяви Орбан.

Орбан: Войната в Украйна нямаше да избухне, ако бяха Тръмп и Меркел

Той похвали своята 16-годишна работа като премиер, изтъквайки твърдата линия срещу миграцията, призивите си за борба срещу демократичните институти, които са част от т. нар. културна война и съпротивата срещу еднополовите бракове и правата на трансджендърите.

Оставете децата ни на мира

Най-силни овации унгарският лидер пожъна със следното изказване:

“Да обобщя: майката е жена, бащата е мъж, оставете децата ни на мира. Точка, край на дискусията.”

Орбан заяви, че традиционното семейство е под атака и че децата трябва да бъдат защитени от “отровните неща на джендър идеологията”. Той изтъкна, че унгарците на референдум са “отхвърлили програмите за сексуална ориентация в училищата без съгласие на родителите” и че Конституцията защитава традиционния брак.

Расист и антисемит?

Орбан често е заклеймяван в Европа за коментари, смятани за расистки, антисемитски и антиемигрантски. Миналия месец в Румъния той изнесе реч, заради която негова помощничка го напусна, като в уведомителното си писмо я нарече “чисто нацистки текст”.

Унгарският премиер по принцип стои настрани от такива пламенни речи като тази в Тексас. То взема на подбив обвиненията, че е расист и антисемит, като казва, че “Един християнски политик не може да е расист”.

Националистическата риторика на унгарския лидер му е спечелила почитатели в САЩ, включително бившият президент Доналд Тръмп, който се срещна с него наскоро в своя голф-клуб в Бедминстър, Ню Джърси.

 

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

⇩ Коментирайте ⇩

Най-четено

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА